Pekarík má za sebou jednu z najlepších sezón, chce pomôcť aj reprezentácii

Peter Pekarík.
Peter Pekarík. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|21. júl 2021 o 01:00

V Berlíne začne už desiatu sezónu.

BERLÍN. Slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík po prvý raz od návratu z ME 2020 trénoval so spoluhráčmi z Herthy Berlín.

S nemeckým bundesligistom sa koncom minulého týždňa dohodol na ročnom predĺžení zmluvy. V Herthe bude pôsobiť už desiatu sezónu.

"Prvá časť tréningu s chlapcami a loptou bola perfektná. Zvyšok som absolvoval so športovým terapeutom. Postupujem krok za krokom smerom dopredu. V mužstve prišlo k mnohých zmenám, to potrebuje čas. Kvalita tu však je a túto musíme ukázať," citoval slová skúseného obrancu internetový portál herthabsc.com.

Jedna z najlepších sezón

Pekarík považuje minulú sezónu, v ktorej skončil berlínsky klub štrnásty, za mimoriadne ťažkú:

"Pre mňa osobne bola však jednou z najlepších v uplynulých rokoch. Strelil som štyri góly vrátane pohárového, toľko sa mi ešte nikdy nepodarilo. Preto som osobne spokojný, ale ako tím sme celkom neobstáli a to samozrejme všetko prekryje.

V budúcej sezóne chcem byť dobrou voľbou pre trénera. Som v dobrej kondícii, motivovaný a pôjdem opäť na plný plyn. Chcem pomôcť mužstvu mojimi skúsenosťami a byť vždy k dispozícii, keď ma tím bude potrebovať."

Tridsaťštyriročný Slovák zvykne opúšťať tréning ako jeden z posledných.

"Už dlho pracujem s mojim telom. Hlavne pred a po tréningu, okrem toho som si prispôsobil výživu. Samozrejme musím v mojom veku trochu viac dbať na regeneráciu, ale cítim sa v poriadku. Aj teraz po krátkej dovolenke. Prvý týždeň som strávil u rodiny na Slovensku, ktorú som pre pandémiu koronavírusu skoro rok nevidel. Naozaj som si to tam užil. Potom sme boli s manželkou v Antalyi," prezradil.,

Pokračuje aj v slovenskej reprezentácii

Pekarík, ktorý je najdlhšie pôsobiacim hráčom v Herthe, zatiaľ neuvažuje nad termínom ukončenia kariéry:

"Pokiaľ budem v poriadku, budem hrať. Koncentrujem sa na prítomnosť a aktuálnu sezónu. Ešte mám veľa času na premýšľanie, čo bude potom."

Pravý obranca obliekol reprezentačný dres v 104 dueloch a rád by pridal ďalšie.

"V slovenskej reprezentácii sa cítim dobre a reprezentovať krajinu je samozrejme niečo mimoriadne. Odohral som už viac ako sto stretnutí a veľa to pre mňa znamená. Rád by som pomohol aj v budúcnosti. EURO 2020 som si užil, aj keď nám chýbal kúsok šťastia," zakončil Pekarík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pekarík má za sebou jednu z najlepších sezón, chce pomôcť aj reprezentácii