Lérant veril v spravodlivosť a záchranu. Ašpirant na postup je podľa neho jasný

Tréner FK Pohronie Peter Lérant.

Lérant veril v spravodlivosť a záchranu. Ašpirant na postup je podľa neho jasný

Tréner FK Pohronie Peter Lérant. (Autor: facebook/FK Pohronie)
Tréner FK Pohronie Peter Lérant.
Tréner FK Pohronie Peter Lérant. (Autor: facebook/FK Pohronie)
Michal Šášky|15. júl 2022 o 06:00

Ako bude liga vyzerať? Je to teória, niektoré tímy sú veľká neznáma, vraví Peter Lérant.

Po osemtýždňovej prestávke sa už najbližší víkend rozbiehajú obe profesionálne futbalové súťaže na Slovensku. Obe pritom prešli značnou obmenou účastníkov.

Po rokoch problémov sa z nich vytratili Sereď a Senica, pričom obaja prvoligisti spadli až do tretej. Fortuna liga bude mať v novej sezóne troch nováčikov, druhá najvyššia súťaž až šesť nových tímov.

Päť z nich prišlo z tretej ligy (Rača, Považská Bystrica, Dolný Kubín, Tatran Prešov, Spartak Myjava), dopĺňa ich posledný tím najvyššej súťaže FK Pohronie.

Tím zo Žiaru nad Hronom povedie tréner PETER LÉRANT, ktorý prevzal tím už v závere sezóny. Pre bývalého trénera Serede či Nitry pôjde o druholigový debut.

Čo sa v rozhovore dozviete:

  • Zvažoval pokračovanie v Pohroní po vypadnutí do II. ligy?
  • Prečo sa vrátil do tímu hráč, ktorého kedysi vyhodili?
  • Ktoré futbalové pravidlo kritizuje?
  • Zníži sa kvalita II. ligy oproti minulej sezóne?
  • Kto bude hlavným favoritom na postup?

Vyprchal už z tímu žiaľ zo zostupu?

Tá horkosť pár dní pretrvávala. Všetci dúfali, že keď viaceré kluby mali dlhodobé problémy, tak my dostaneme šancu aspoň zabojovať o prvú ligu. Tento klub totiž vytvára také podmienky, že si v nej miesto zaslúžil. Teraz sa už koncentrujeme na to, aby sme vytvorili nový a silný tím.

Keď ste prichádzali do Pohronia, bolo už isté, že klub skončí posledný. Vnímali ste to tak, že idete do tímu, ktorý zostupuje, alebo ste verili v nejakú formálnu záchranu?

Mal som niekde v hlave, že sa snáď podarí zachrániť. Dúfal som v to. Veľa vecí nasvedčovalo, že dva kluby skončia, čo sa potvrdilo. Veril som v spravodlivosť. Iste, po športovej stránke malo Pohronie najmenej bodov a zostup si zaslúžilo.

Pravidlá síce určujú, že posledné mužstvo vypadáva, ale nikde sa nepíše, že druhé a tretie mužstvo druhej ligy postupujú priamo. Ak nám všetkým ide o kvalitu súťaže, bolo by ideálne, aby si to Pohronie trebárs so Skalicou rozdalo v dvojzápase a ligu by hral ten lepší. Vtedy by nemohol nikto nič povedať.

Zvažovali ste, či zostať v Pohroní, keď bolo isté, že bude hrať len II. ligu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lérant veril v spravodlivosť a záchranu. Ašpirant na postup je podľa neho jasný