Peter Čögley nečakane končí kariéru, ide si plniť sen do Saudskej Arábie

Peter Čögley.
Peter Čögley. (Autor: TASR)
Michal Šášky|12. nov 2022 o 14:26

Bude asistentom Martina Ševelu.

SKALICA. V slovenskej lige patril medzi nedocenené legendy. Neúnavný a príkladný bojovník, opora zadných radov. Obranca Peter Čögley po jesennej časti potichu končí kariéru.

Málokto sa môže pochváliť dvomi majstrovskými titulmi, národným pohárom a 297 štartami v najvyššej súťaži.

Tridsaťštyriročný Čögley ich nazbieral najmä v Trenčíne, ďalšie štarty pridal v Trnave, Zlatých Moravciach a posledného polroka strávil v Skalici.

V poslednom jesennom kole v Trnave už nehral. „Nenastúpil, pretože je zranený,“ vysvetlil jeho absenciu tréner Juraj Jarábek, no vzápätí neudržal tajomstvo:

„A, asi to už môžem povedať... Odchádza do Saudskej Arábie spolupracovať v realizačnom tíme s trénerom Martinom Ševelom. Želám mu veľa úspechov a ďakujem mu za peknú polsezónu,“ dodal šéf skalickej lavičky.

Čögley na sociálnej sieti pridal do príbehu fotografiu s Martinom Ševelom s tajuplným popisom: „Niečo sa chystá...?“

Zároveň začal sledovať na sociálnej sieti saudskoarabský Al-Adalah, kde od októbra trénuje Ševela, pod ktorým získal dva trenčianske tituly.

Ševela už predtým rok pôsobil v Saudskej Arábii, do leta sedel na lavičke Abha FC.

Čögley strávil takmer celú kariéru v slovenskej najvyššej súťaži, polroka hosťoval za hranicami v pražskom Bohemians 1905. Na Univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne získal inžiniersky titul na fakulte sociálno-ekonomických vzťahov.

„Skôr som si rozširoval obzory. Titul mám, ale v budúcnosti sa chcem venovať kondičnému trénerstvu. Mám k tomu blízko,“ prezradil v nedávnom rozhovore pre oficiálny ligový portál.

Prvý angažmán pre celoživotného hráča slovenskej ligy však bude nečakane na Strednom východe, hoci saudskoarabský klub zatiaľ túto informáciu na sociálnych sieťach nepotvrdil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Peter Čögley nečakane končí kariéru, ide si plniť sen do Saudskej Arábie