Na lavičku reprezentácie Slovenska ho nevybrali. Ševela sa vracia do exotiky

Martin Ševela a jeho asistent Ivan Vrabec.
Martin Ševela a jeho asistent Ivan Vrabec. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Michal Šášky|24. okt 2022 o 16:25

Slovenský tréner bude naďalej pôsobiť v Saudskej Arábii.

BRATISLAVA. Slovenský tréner Martin Ševela sa vracia do futbalovej exotiky. Po roku na lavičke saudskoarabského Abha Club povedie ligového konkurenta.

Štyridsaťšesťročný odborník sa dohodol na kontrakte s predstaviteľmi klubu Al-Adalah FC, nováčikom najvyššej súťaže v Saudskej Arábii.

Na lavičke vystrieda tunisko-francúzskeho trénera Youssefa Manaia, ktorý klub viedol iba od marca tohto roku. V ôsmich kolách aktuálnej sezóny však vyhral iba jediný raz.

O príchode Ševelu informoval saudskoarabský klub už v nedeľu na sociálnej sieti.

Ševela patril medzi hlavných slovenských adeptov na post trénera futbalovej reprezentácie. Napokon však o túto pozíciu po Štefanovi Tarkovičovi súperili zahraniční experti ako Čech Ivan Hašek či Talian Francesco Calzona, ktorý napokon podpísal zmluvu.

Rodák z Mostu pri Bratislave začínal trénerskú kariéru v Trenčíne, ktorý priviedol k dvom titulom. Následne pôsobil v Slovane Bratislava, kde takisto zdvihol nad hlavu majstrovskú trofej.

Neskôr bezmála dva roky viedol poľský klub Zaglebie Lubin. Na Stredný východ odišiel začiatkom minulej sezóny.

V minulej sezóne sa s tímom Abha Club umiestnil na 9. mieste v 16-člennej tabuľke saudskoarabskej Premier League. Na lavičke ho vystriedal Poliak Mateusz Lajczak.

V aktuálnom ročníku ho čaká boj o záchranu, keďže Al-Adalah figuruje so štyrmi bodmi len na 13. mieste, o jednu priečku nad pásmom zostupu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na lavičku reprezentácie Slovenska ho nevybrali. Ševela sa vracia do exotiky