Peru získalo na Copa América bronz, hrdinom Guerrero

Paolo Guerrero
Paolo Guerrero (Autor: SITA)
SITA|23. júl 2011 o 23:04

Víťazom sobotňajšieho zápasu o konečné 3. miesto sa na vrcholiacom juhoamerickom šampionáte vo futbale stali reprezentanti Peru.

Hetrikom sa blysol Guerrero, ktorý navyše prihral aj na gól Chiroquemu.

LA PLATA. Víťazom sobotňajšieho zápasu o konečné 3. miesto sa na vrcholiacom juhoamerickom šampionáte vo futbale stali reprezentanti Peru, ktorí zdolali Venezuelu jednoznačne 4:1 (1:0).

Podľa zápisu domáce mužstvo však o svojom triumfe definitívne rozhodlo až dvoma gólmi v samotnom závere, čomu predchádzala nevyužitá šanca Venezuelčanov na vyrovnanie.

Hetrikom sa blysol Guerrero, ktorý navyše prihral aj na gól Chiroquemu. Jediný zásah Venezuely, pre ktorú je aj štvrtá priečka historicky najlepším výsledkom na Copa América, zaznamenal v 78. min Arango. Zverenci Césara Faríasa však dohrávali od 59. min oslabení o vylúčeného Rincóna.

"Chcel som najmä pomôcť mužstvu a náplňou mojej práce je strieľanie gólov. Moja vďaka patrí všetkým za veľkú podporu na ihrisku a Bohu za to, že som dosiahol hetrik. Tretie miesto je veľmi dobrý výsledok, som hrdý na naše mužstvo," povedal po zápase Guerrero.

"Sme šťastní, ale vieme, že víťazstvo v zápase o 3. miesto veľa neznamená. Nič sme nevyhrali," prekvapil svojím tvrdením Sergio Markarian, uruguajský kouč na lavičke novopečených bronzových medailistov z juhoamerického šampiónátu.

Napriek absencii dvoch opôr Jeffersona Farfana a Claudia Pizarra je 3. miesto Peruáncov veľmi dobrým výsledkom a len málo očakávaným, keďže v kvalifikačnom cykle MS 2010 obsadilo to isté mužstvo posledné miesto v juhoamerickej zóne.

"Peru má skvelé mužstvo a jeho víťazstvo je úplne zaslúžené. Moji hráči zo seba vydali všetky sily, žiaľ, nepremenili sme ponúknuté šance a tie nás stáli lepší výsledok," konštatoval kormidelník Venezuely Cesar Farias.

Turnaj vyvrcholí nedeľňajším finále, v ktorom sa od 21.00 h SELČ v Buenos Aires stretne Uruguaj s Paraguajom. Prvý menovaný tím má šancu na zisk 15. kontinentálneho titulu, čím by sa v rebríčku najúspešnejších účastníkov Copa América osamostatnil na prvej priečke.

Výsledok duelu o tretie miesto:

Peru - Venezuela 4:1 (1:0)

Góly: 65., 90. a 90+. Guerrero, 42. Chiroque - 78. Arango, ČK: 59. Rincón (Venezuela)

Zostávajúci program:

Finále (nedeľa 24. júla o 21.00 SELČ, Buenos Aires):

Uruguaj - Paraguaj

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Peru získalo na Copa América bronz, hrdinom Guerrero