Peniaze za Ronalda vyzerajú až neslušne, priznal Charlton

SITA|18. jún 2009 o 14:53

Historický rekordér medzi kanoniermi anglickej futbalovej reprezentácie aj Manchestru United Bobby Charlton nazval sumu za črtajúci sa prestup Cristiana Ronalda do Realu Madrid "vulgárnou".

PEKING.

Napriek tomu nemá jeden z riaditeľov klubu z Old Traffordu žiaden zlý pocit z toho, že z úspešného kádra úradujúceho anglického majstra odchádza jedna z kľúčových osobností. Tréner United Alex Ferguson podľa neho môže počítať s tým, že zinkasovaných 80 miliónov libier bude mať k dispozícii na nákup posíl. Charlton si tiež myslí, že odchod portugalského krídelníka len urýchlil proces akejsi "skúšky duší" na Old Trafforde majúc na zreteli zrejme otázku oddanosti hráčov voči klubovým farbám.

"Ronaldo nás opúšťa preto, lebo ešte ako mladý chlapec sníval o tom, že bude raz hrať za Real Madrid. Ak naozaj odíde, bude to s naším požehnaním. Sme mu veľmi vďační za všetky góly a veľmi dobré výkony, ktorými prispel k šíreniu slávy Manchestru United," vyhlásil Charlton v Pekingu, kde reprezentoval obchodné záujmy svojho zamestnávateľa. Samotný obchod s Realom je podľa neho pre United "dobrý a férový", pretože poskytne klubu prostriedky na angažovanie nových talentov, akými boli aj Wayne Rooney, Dimitar Berbatov či veteráni Ryan Giggs a Paul Scholes. "Je to ohromné množstvo peňazí, niekedy to vyzerá až neslušne. Ale žiaľ, taký je biznis. Nesieme rovnakú zodpovednosť ako riaditelia iných spoločností," komentoval Charlton.

Nachádzate sa tu:
Domov