Penaltu nemal kopať. Bolo to sebecké, hovorí Gerrard o Balotellim

Mario Balotelli svoj pokutový kop premenil. Nahneval však spoluhráčov.
Mario Balotelli svoj pokutový kop premenil. Nahneval však spoluhráčov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. feb 2015 o 12:44

Bolo to od Maria zlomyseľné a sebecké, hovorí Steven Gerrard.

LIVERPOOL. Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard kritizoval spoluhráča Maria Balotelliho. Podľa neho nepreukázal dostatočný rešpekt voči pravidlám.

Vo štvrtkovom úvodnom šestnásťfinálovom zápase Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti futbalistom Besiktasu Istanbul kontroverzný taliansky útočník išiel zahrávať pokutový kop, hoci prvotne bol naň určený jeho spoluhráč Jordan Henderson.

Striedajúci Balotelli si v 84. minúte vynútil, aby sa mohol postaviť k bielemu bodu. Prekvapený Henderson mu prepustil loptu.

"Penaltu mal kopať Jordan. Pravidlá sú pravidlá. Čo keby chcelo kopať penaltu šesť-sedem hráčov? Čo by sa dialo potom?" pýtal sa Steven Gerrard, ktorý pre zranenie do hry nezasiahol.

Balotelliho pokutový kop i situácia, ktorá mu predchádzala.

"Pravidlá treba rešpektovať. Bolo to od Maria zlomyseľné a sebecké. Síce penaltu premenil, ale spoluhráči by sa na ihrisku nemali hádať. Všetka úcta Jordanovi, ako sa v tejto situácii zachoval," dodal.

"Chcel som ísť kopať penaltu, ale potom ku mne prišiel Mario a vzal mi loptu z rúk. Už predtým premenil niekoľko dôležitých pokutových kopov. Dúfal som, že teraz sa taktiež nebude mýliť," krotil emócie Henderson.

Liverpool, v drese ktorého odohral na stopérskom poste celý zápas slovenský reprezentant Martin Škrtel, napokon vďaka Balotelliho zásahu zvíťazil 1:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Penaltu nemal kopať. Bolo to sebecké, hovorí Gerrard o Balotellim