Pelé sa nepriznal k slovám o problémoch Robinha a Ronalda

SITA|26. mar 2009 o 14:14

Črtajúci sa spor medzi bývalou a súčasnými hviezdami brazílskeho futbalu je, zdá sa, zažehnaný.

RIO DE JANEIRO.

Výroky o problémoch dvojice útočníkov Robinha a Ronalda s drogami, ktoré mali zaznieť z úst Pelého na tému návykových látok vo futbale, sú podľa legendy trávnikov výsledkom dezinterpretácie médií. Útočník Manchestru City Robinho v utorok pohrozil autorovi komentára podaním trestného oznámenia, ak neposkytne vysvetlenie a ospravedlnenie.

"Požiadame o formálne vyjadrenie Pelého, aby vysvetlil, či nešlo o zavádzanie zo strany médií. Ak sa nedočkáme odpovede, budeme postupovať súdnou cestou," informoval Robinho na svojej internetovej stránke. Predpoklad bol napokon správny a v stredu sa už namiesto hrozieb súdom objavilo na Robinhovej stránke Pelého vyhlásenie: "Robinho je to náš syn a vďaka Bohu vyrastal pod naším dohľadom v Santose. Išlo o nedorozumenie, nikdy som nič podobné nepovedal. Keď niekto bude tvrdiť opak, poviem mu: ´Dones mi ten záznam!´"

Pôvodné Pelého slová, ktorá mala minulý týždeň na konferencii o turistickom ruchu zaznamenať pri rozhovore v úzkom kruhu novinárov rozhlasová stanica Jovem Pan, citovali viaceré brazílske médiá. "Je neférové hovoriť v globále o tom, že futbalisti berú drogy. Najmä preto, že sa to týka len jednotlivcov, ako sú napríklad Robinho a Ronaldo," znel výrok, ktorého pravdivosť teraz Pelé popiera.

Nachádzate sa tu:
Domov