Pelé Maradonovi želá úspech, ale aj varuje

SITA|30. okt 2008 o 16:37

Diego Maradona prevezme trénerskú taktovku nad argentínskou reprezentáciou so želaním úspechu, ale aj kolegiálnym varovaním od inej juhoamerickej legendy svetového ...

SAO PAULO. Diego Maradona prevezme trénerskú taktovku nad argentínskou reprezentáciou so želaním úspechu, ale aj kolegiálnym varovaním od inej juhoamerickej legendy svetového futbalu Pelého. Ten praje Maradonovi veľa šťastia s národným tímom, ale zároveň upozorňuje na známu pravdu, že bývalí skvelí hráči iba vo výnimočných prípadoch dokážu svoje schopnosti preniesť aj do trénerskej praxe. "Dúfam, že mu to vyjde, že prekoná všetko, čo ho v minulosti stretlo a že nájde cestu, ako viesť argentínsku reprezentáciu," komentoval správu o menovaní majstra sveta z roku 1986 Pelé a ocenil ťah s Carlosom Bilardom, ktorý ako kouč posledných argentínskych šampiónov bude vykonávať manažérske povinnosti. "Bude mať po ruke skúseného trénera, ktorý rozumie futbalu. Keď ho bude počúvať, môže to dotiahnuť ďaleko. Veľa by sa od neho mohol naučiť," radí Pelé, ale zároveň dvíha varovný prst: "Nie je bežné, aby sa vynikajúci hráč stal aj výborným trénerom. Naopak, v tejto pozícii sa častejšie presadzujú ľudia, ako napríklad Wanderlei Luxemburgo, ktorí toho ako hráči veľa nedokázali."

Od štvrtka štyridsaťosemročný Maradona nahradí na lavičke argentínskej reprezentácie Alfia Basileho, ktorý rezignoval z osobných dôvodov po viacerých neúspešných súbojoch v juhoamerickej kvalifikácii o postup na MS 2010 a najmä po prehre z Čile.

Nachádzate sa tu:
Domov