Pelé kritizuje počínanie Robinha a Ronalda

TASR|29. jan 2009 o 14:18

Najlepší futbalista uplynulého storočia Pelé vyjadril sklamanie nad negatívnymi titulkami o brazílskych hviezdach Robinhovi a Ronaldovi.

SAO PAOLO. "Z takýchto vecí som smutný," povedal legendárny Brazílčan ohľadom obvinení útočníka Manchester City Robinha zo znásilnenia.

Trojnásobný najlepší futbalista sveta Ronaldo, ktorý hrá za Corinthians, sa dostal na titulné strany minulý týždeň po pretancovanej noci. Pre zranenie kolena z minulého roku trénuje iba kondične. "Tak veľmi bojujeme za to, aby sme otvorili dvere novým generáciám..." povedal pre štvrtkové vydanie "Folha de Sao Paulo" Pelé. "Ale objavia sa škandály Robinha, Adriana či Ronalda a dvere nám zavrú."

Robinha podrobila polícia výsluchu v súvislosti s vyšetrovaním prípadu sexuálneho útoku, po prepustení pokračuje vyšetrovanie na slobode. Futbalista výslovne odmietol "všetky obvinenia z chybného alebo kriminálneho správania". Prípad sa odohral začiatkom januára v nočnom klube v Leedsi, približne 70 kilometrov od Manchestru. Osemnásťročná žena vtedy vypovedala, že bola znásilnená. Polícia neposkytne žiadne detaily pred skončením vyšetrovania.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov