Skuhravý bol robot obalený ľudskou kožou. Bosý prekopol štadión

Pavel Malovič, známy telovýchovný lekár, ktorý je aj dopingovým komisárom Európskej futbalovej asociácie (UEFA). V Európe patrí medzi služobne najstarších reprezentačných lekárov. Dnes je prednosta Ústavu telovýchovného lekárstva Slovenskej zdravotníckej univerzity.
Pavel Malovič, známy telovýchovný lekár, ktorý je aj dopingovým komisárom Európskej futbalovej asociácie (UEFA). V Európe patrí medzi služobne najstarších reprezentačných lekárov. Dnes je prednosta Ústavu telovýchovného lekárstva Slovenskej zdravotníckej univerzity. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Pavol Spál|23. jún 2020 o 15:55

Lekár Malovič spomína na MS 1990.

Pohľad Pavla Maloviča

Je prvým slovenským lekárom v dejinách reprezentácie, ktorý sa zúčastnil na futbalových majstrovstvách sveta. PAVEL MALOVIČ spomína na majstrovstvá sveta v roku 1990, keď bol ešte v službách Československa.

Na šampionáte v Taliansku 1990 sa preslávil strelec Tomáš Skuhravý. Jeho spoluhráč Václav Němeček povedal pamätnú vetu, že Tomík Skuhravý nie je človek, ale android.

Ak totiž niekto príde na ihrisko bosý a prekopne loptou celý štadión, je to prosto robot obalený ľudskou kožou. Veľmi veľa vládal, to bolo neskutočné.

Skuhravý bol známy bohém. Ale počas éry trénerov Jozefa Vengloša a Václava Ježka nebol taký akčný. Dával si trochu viac pozor.​

​Skôr sa aktivizoval v ďalšej kvalifikácii po príchode trénerskej dvojice Milan Máčala – Milan Lešický.

Keď prišiel na reprezentačný zraz v čiernych okuliaroch, hneď som vedel, že je nejaký zaujímavý problém z minulých dní.

Počas majstrovstiev sveta v Taliansku podpisoval zmluvu s FC Janov, vraj na kapote auta.

Podporné prostriedky to vyriešili

A či bolo fajčenie futbalistov bežné? Neviem, skôr nie, ako áno. Fajčili Skuhravý, brankár Jan Stejskal, sem-tam aj Ľubo Moravčík, Ľuboš Kubík. Možno Milan Luhový.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Skuhravý bol robot obalený ľudskou kožou. Bosý prekopol štadión