Simonová triumfovala v stíhacích pretekoch, Bátovská Fialková sa neposunula

Julia Simonová.
Julia Simonová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. feb 2023 o 14:07

Denise Hermannová-Wicková spravila na strelnici až štyri chyby.

MS v biatlone 2023 - Oberhof

Stíhacie preteky žien na 10 km:

1.

Julia Simonová

Francúzsko

32:00,8 min

(1)

2.

Denise Herrmannová-Wicková

Nemecko

+ 27,0 s

(4)

3.

Marte Olsbu Roeiselandová

Nórsko

+ 37,7 s

(3)

4.

Ingrid Landmark Tandrevoldová

Nórsko

+ 1:00,3 min

(3)

5.

Sophia Schneiderová

Nemecko

+ 1:08,3 min

(4)

6.

Lou Jeanmonnotová

Francúzsko

+ 1:08,7 min

(1)

25.

Paulína Bátovská Fialková

Slovensko

+ 3:08,3 min

(5)

44. 

Ivona Fialková

Slovensko

+ 4:40,2 min

(6)

OBERHOF. Francúzska biatlonistka Julia Simonová získala zlato v stíhacích pretekoch na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe.

V nedeľu spravila iba jednu chybu na strelnici a do cieľa prišla v čase 32:00,8 minúty, o 27 sekúnd pred víťazkou úvodného šprintu Denise Herrmannovou-Wickovou z Nemecka.

Tretia skončila Marte Olsbuová Röiselandová z Nórska so stratou 37,7 s. Slovenka Paulína Bátovská Fialková obsadila s piatimi chybami na strelnici 25. miesto (+ 3:08,5 min).

"Bolo to šialené, neuveriteľné, neskutočné. Bola som veľmi koncentrovaná. Pred poslednou streľbou mi tréner povedal, že tretia je ďaleko za mnou, no ja som si povedala, že na tom nezáleží. Chcela som len vyhrať," povedala víťazka.

Bátovská Fialková obhájila pozíciu zo šprintu

Dvadsaťšesťročná Simonová dosiahla premiérové individuálne víťazstvo na vrcholných podujatiach, doteraz mala na konte jedno striebro zo ZOH a dve cenné kovy z MS v mixoch.

Stíhačka jej však ide, čo dokazuje vo Svetovom pohári, kde túto disciplínu vyhrala už trikrát. Herrmannová-Wicková si pripísala už ôsmu medailu zo svetových šampionátov, z toho piatu v individuálnych disciplínach.

Do nedeľňajších pretekov odštartovala s náskokom 2,2 sekundy pred Švédkou Hannou Öbergovou a 26,2 s pred jej krajankou Linn Perssonovou. Na úvodnej ležke minuli jeden terč obe prvé pretekárky a na čelo sa dostal Öbergová s náskokom 5,1 s pred Nemkou.

Za nimi išli čistá Perssonová a Simonová. Na druhej položke minula Švédka dva terče a klesla na štvrté miesto, Herrmannová-Wicková sklopila všetkých päť a išla do čela pred Simonovú. Na tretej streľbe však raz minula a zo strelnice vybehli s Francúzkou narovnako.

Nemecká pretekárka bola na bežkách o čosi rýchlejšia, ale na poslednej stojke minula dvakrát, kým Simonová len raz a tak z triumfu tešila Francúzka.

VIDEO: Radosť francúzskej pretekárky z triumfu

Do stíhačky sa dostali aj obe sestry Fialkové. Paulína spravila na prvej ležke jednu chybu a priebežne bola 22., bezchybná Ivona figurovala na 37. pozícii. Obom však nevyšla druhá položka, keď si zhodne pripísali tri trestné kolá a pripravili sa o lepšie umiestnenie.

Paulína Bátovská Fialková nakoniec skončila s piatimi chybami na 25. priečke a Ivona Fialková so šiestimi na 44. pozícii (+4:40,2 min).

Machyniaková na MS končí

Reprezentačný tréner Lukáš Daubner má nové starosti a musel riešiť zmeny v tíme.

Počas tréningu spadla Júlia Machyniaková. Pri páde si nešťastne vykĺbila rameno.

Našťastie jej skočilo naspäť, ale nebude to na preteky. Podľa informácií od lekárov je to na týždenný kľudový režim. Ja sa obávam, že sa v tejto sezóne už na súťaže nevráti,“ opisoval pre RTVS v Oberhofe Daubner.

K slovenskému tímu sa na majstrovstvách sveta pridá Zuzana Remeňová. Mala by štartovať už v stredu vo vytrvalostných pretekoch a doplní družstvo aj v súťaži štafiet. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Simonová triumfovala v stíhacích pretekoch, Bátovská Fialková sa neposunula