Päť mesiacov Ronaldinhovej barcelonskej nočnej mory

SITA|4. aug 2008 o 12:11

MILÁNO 4. augusta (SITA) - Najnovšia brazílska akvizícia talianskeho futbalového veľkoklubu AC Miláno Ronaldinho sa prvýkrát vyjadril na margo posledných piatich mesiacov svojho pôsobenie v FC Barcelona.

Ronaldo de Assis Moreira, ako znie občianske meno loptového virtuóza, označil dané obdobie za najhoršie vo svojom živote a podľa vlastných slov sa teší, že jeho barcelonské galeje sa skončili. "Posledných päť mesiacov? Bolo to najhoršie obdobie v mojom živote, nočná mora. Bol som zranený, nemohol som hrať ani trénovať. Jediné, čo som mohol robiť, bolo sledovať doma na pohovke televíziu a bol som z toho smutný. Nikdy v minulosti som tak dlho nepauzoval a zrazu som nevedel, čo si počať. Zranilo ma mnoho ľudí, našťastie ma však vždy podporila moja rodina," povedal najlepší hráč podľa FIFA za roky 2004 a 2005. "Nerozumiem tomu, že v istom čase som bol vzorom pre všetkých a onedlho - podobne ako v minulosti Maradona - príčinou všetkých problémov. Momentálne sa sústredím na to, aby som sa čo najskôr dostal do bývalej formy a bol pre tím prínosom. Živím sa tým, čo je mojím koníčkom a nemôžem si priať viac," uzavrel 28-ročný rodák z Porto Alegre, ktorý sa s v súčasnosti s brazílskou reprezentáciou pripravuje na olympijský futbalový turnaj.

Na Ronaldinhovu hlavu sa po dvoch neúspešných sezónach "blaugranes" za sebou zniesla vlna kritiky a po vymenovaní nového kouča Pepeho Guardiolu sa stal nadbytočným. O jeho služby malo záujem viacero klubov, napokon zakotvil v kádri "rossoneri".


Nachádzate sa tu:
Domov