Partizan prepásol veľkú šancu, Augsburg ide pri premiére ďalej

Predzápasový nástup oboch družstiev.
Predzápasový nástup oboch družstiev. (Autor: facebook (FC Augsburg))
SITA|11. dec 2015 o 09:48

Slávny srbský klub mal veľkú šancu účinkovať po jedenástich rokoch v jarnej vyraďovacej fáze niektorého z európskych pohárov.

BELEHRAD. Nemecký futbalový klub FC Augsburg si hneď pri svojej premiére na európskej pohárovej scéne zahrá v šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

Rozhodol o tom štvrtkový duel na trávniku srbského Partizanu Belehrad, v ktorom bundesligista zvíťazil po infarktovom priebehu 3:1 a obsadil druhú postupovú priečku v L-skupine.

Slávny srbský klub mal veľkú šancu účinkovať po jedenástich rokoch v jarnej vyraďovacej fáze niektorého z európskych pohárov.

Zverenci trénera Ljubinka Druloviča boli pred záverečným kolom vo veľmi dobrej pozícii.

Patrila im druhá priečka L-skupiny s deviatimi bodmi a keďže Partizan zvíťazil v prvom vzájomnom stretnutí v Augsburgu 3:1, na postup mu teoreticky stačila aj prehra 0:2.

Partizan sa naposledy predstavil v pohárovej Európe po zimnej prestávke v sezóne 2004/05. V osemfinále vtedajšieho Pohára UEFA mu vystavil stopku neskorší šampión CSKA Moskva.

"Nikto nám neveril, že môžeme dosiahnuť takýto výsledok. Som veľmi spokojný a chválim svoje mužstvo. Pred fantastickým publikom v Belehrade sa statočne držalo. Dosiahli sme skvelé víťazstvo proti dobrému súperovi," cituje portál Blic Sport pozápasové slová trénera Bavorov Markusa Weinzierla.

Zápas sa pre domácich vyvíjal priaznivo. Už v 11. min unikol Kamerunčan Aboubakar Oumarou a obstrelil hosťujúceho gólmana Marwina Hitza.

Úvodný gól stretnutia (1:0)

Nemecký zástupca sa dostal do hry šťastným gólom tesne pred koncom prvého polčasu a tesne po zmene strán sa ujal vedenia.

"Čierno-bieli" zahadzovali jednu šancu za druhou, po góle volala predovšetkým ďalekonosná strela Nikolu Ninkoviča v 73. min, ktorá pristála na brvne.

Šok pre domácich priniesla 89. minúta. Paraguajčan Raúl Bobadilla pridal tretí gól hostí a v tej chvíli ich poslal na postupové druhé miesto práve na úkor Partizanu.

Postupový gól hostí (1:3)

Najväčšia hviezda domácich Andrija Živkovič zápas nedohral, keďže v 81. putoval po druhej žltej karte predčasne pod sprchy.

"Prvú kartu som si nezaslúžil. Čo sa týka tej druhej, bolo to v zápale boja a neuvedomil som si, že som loptu zasiahol rukou. Prepásli sme veľkú šancu, ktorú sme si nemali nechať ujsť. Začali sme dobre, ale opäť sme urobili chyby, po ktorých sme ľahko inkasovali. Je to pre mňa najhoršia prehra v živote," vyhlásil po stretnutí sklamaný Živkovič, majster sveta do 20 rokov z tohtoročného šampionátu na Novom Zélande.

"Všetko sme mali vo svojich rukách, sme veľmi smutní. Gól, ktorý sme dostali na konci prvého polčasu, nám narušil plány. Nemám pre to žiadne vysvetlenie, zrejme išlo o chvíľkovú stratu koncentrácie. Hráči si to nezaslúžili, ale taký je niekedy život," skonštatoval pre Blic Sport domáci kouč Ljubinko Drulovič.

Analiza kraha crno-belih

Posted by Blic sport on Thursday, December 10, 2015
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Partizan prepásol veľkú šancu, Augsburg ide pri premiére ďalej