Parme odrátali ďalšie dva body a suspendovali bývalých šéfov

Na snímke z 8. marca stojí starší muž pred štadiónom v Parme. Nápis na dverách za jeho chrbtom hlási Chiuso per rapina (Zatvorené po lúpeži).
Na snímke z 8. marca stojí starší muž pred štadiónom v Parme. Nápis na dverách za jeho chrbtom hlási Chiuso per rapina (Zatvorené po lúpeži). (Autor: SITA/AP)
TASR|13. mar 2015 o 22:14

Posledný tím tabuľky Serie A má momentálne len deväť bodov z 24 zápasov. Pod čiarou zostupu do Serie B je o pätnásť bodov.

RÍM. Talianskemu futbalovému klubu FC Parma odrátali dva body za neplatenie finančných podlžností zamestnancom, hráčom a členom realizačného tímu. Informovala agentúra DPA.

Talianska futbalová federácia (FIGC) tiež suspendovala bývalého majiteľa Tommasa Ghirardiho a generálneho exriaditeľa Pietra Leonardiho na štyri mesiace.

Posledný tím tabuľky Serie A má momentálne len deväť bodov z 24 zápasov. Už v decembri mu zobrali jeden bod - rovnako za neplatenie hráčom.

Pod čiarou zostupu do Serie B je o pätnásť bodov.

Kluby z najvyššej talianskej súťaže sa dohodli, že Parme pomôžu dotáciou päť miliónov eur. Vďaka nej môže tím dohrať sezónu.

Klub zo severu Apeninského polostrova, v ktorom pôsobia aj mladý slovenský futbalista Lukáš Haraslín a brankár Pavol Bajza, trápia obrovské finančné problémy. V aktuálnej sezóne už trikrát zmenil majiteľa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Parme odrátali ďalšie dva body a suspendovali bývalých šéfov