Futbalisti Parmy si perú dresy a nechcú hrať. Zápas v Janove odložili

Antonio Cassano z Parmy (vľavo) v súboji s Matiasom Silvestrem zo Sampdorie.
Antonio Cassano z Parmy (vľavo) v súboji s Matiasom Silvestrem zo Sampdorie. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. feb 2015 o 17:38

Požiadali sme o odloženie duelu. Ak nám to neschvália, sme pripravení štrajkovať, povedal kapitán Parmy Alessandro Lucarelli.

PARMA. Futbalisti Parmy požiadali o odloženie nedeľňajšieho zápasu najvyššej talianskej súťaže proti FC Janov, pretože klub nedokáže finančne pokryť základné požiadavky a je na pokraji krachu.

"Necestujeme do Janova. Požiadali sme o odloženie duelu. Ak nám to neschvália, sme pripravení štrajkovať. To znamená, že prehráme kontumačne 0:3," povedal kapitán Parmy Alessandro Lucarelli.

Vedenie súťaže im pod tlakom vyhovelo s tým, že zápas sa uskutoční v náhradnom termíne.

Od leta nedostali výplaty

Posledný tím Serie A neodohral už stretnutie minulého kola doma proti Udinese pre neschopnosť uhradiť poplatky za usporiadateľskú službu a elektrinu. Hráči v tejto sezóne ešte nevideli výplaty a najnovšie si už musia svojpomocne aj prať dresy.

Začiatkom februára Parma tretíkrát v tejto sezóne zmenila majiteľa, Giampietro Manenti kúpil organizáciu od rusko-cyperského konzorcia.

Klub má pod zmluvou vyše 160 hráčov vrátane Slovákov Pavla Bajzu a Lukáša Haraslína a topí sa v dlhoch. Najnovšie sa dostali do dražby lavičky zo šatní, cena za kus je 2000 eur.

Posledná výnimka

Ešte v piatok sa vedenie Parmy dohodlo s istou nábytkárskou firmou na poskytnutí 20-tisíc eur, ktoré by pokryli presun autobusom a hotel v Janove. Na hráčov to však nemalo žiadny efekt.

Vedenie Talianskej futbalovej federácie (FIGC) v piatok popoludní uviedlo, že obdržalo žiadosť futbalistov Parmy o preloženie duelu. "Žiadosti sme vyhoveli, ale chcem každého ubezpečiť, že to bolo naposledy," uviedol prezident FIGC Carlo Tavecchio.

Hráčska asociácia prejaví solidaritu s kolegami z Parmy tým, že sa všetky plánované zápasy víkendového 25. kola začnú so štvrťhodinovým meškaním.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Futbalisti Parmy si perú dresy a nechcú hrať. Zápas v Janove odložili