Paríž St. Germain delí od titulu jedno víťazstvo

Futbalisti St. Germain môžu cez víkend oslavovať zisk titulu.
Futbalisti St. Germain môžu cez víkend oslavovať zisk titulu. (Autor: Foto - TASR/AP)
SITA|25. apr 2014 o 14:48

"Chceme ukončiť sezónu tak skoro, ako to len bude možné," vraví obranca Lucas Digne.

PARÍŽ. Futbalistov Paríža Saint-Germain delí už len jedno víťazstvo od obhajoby francúzskeho majstrovského titulu. Zverenci trénera Laurenta Blanca majú desaťbodový náskok pred AS Monaco a zisk štvrtého titulu môžu potvrdiť nedeľňajším triumfom na ihrisku o záchranu bojujúceho Sochaux.

PSG si môže v spomenutom dueli dovoliť aj prehrať, ale to by Monako muselo v sobotu ukoristiť na trávniku už istého zostupujúceho Ajaccia maximálne bod.

Vedú od desiateho kola

V prípade rovnosti bodov to má lepšie rozohrané PSG, pretože vo Francúzsku rozhoduje v takomto prípade rozdiel v strelených a inkasovaných góloch. Paríž disponuje 56-gólovým rozdielom, Monako len 28-gólovým.

Parížania sa výrazne priblížili k obhajobe titulu v utorok, keď v dohrávke 34. kola zdolali doma Evian 1:0 gólom Blaisa Matuidiho z 89. minúty.

"Boli to pre nás dôležité body v boji o titul. Neodohrali sme dobrý zápas a predovšetkým prvý polčas. Dúfame, že v Sochaux potvrdíme titul majstra," povedal pre oficiálnu stránku Paríža Laurent Blanc.

"Cieľom je víťazstvo v Sochaux. Chceme ukončiť sezónu tak skoro, ako to len bude možné," doplnil ho obranca Lucas Digne.

Kým vlani bol najväčším konkurentom PSG v hone za titulom Olympique Marseille, v tomto ročníku to je ambiciózny nováčik AS Monaco napumpovaný miliónmi ruského majiteľa Dmitrija Rybolovleva. Monako dokázalo držať Parížanov na uzde do desiateho kola a odvtedy sú bez prestávky na čele ligového pelotónu futbalisti z hlavného mesta Francúzska.

Strelcom kraľuje Ibrahimovič

Fanúšikovia môžu v tejto sezóne vidieť dominantnejší Paríž Saint-Germain ako v tej predchádzajúcej. Hráči z Parku princov získali vlani 83 bodov, teraz ich majú štyri kolá pred koncom 82. Výrazný rozdiel je aj v bilancii strelených a inkasovaných gólov: minulý rok 69:23, momentálne 75:19.

Tabuľke strelcov neohrozene kraľuje švédsky bombardér z PSG Zlatan Ibrahimovič, ktorý rozvlnil sieť za súperovými brankármi 25-krát.

Program 35. kola:

Piatok 25. apríla: FC Nantes - Olympique Marseille (20.30)

Sobota 26. apríla: AC Ajaccio - AS Monaco (17.00), Evian TG - AS Saint-Étienne, EA Guingamp - FC Valenciennes, HSC Montpellier - FC Toulouse, OGC Nice - Stade Reims, Stade Rennes - FC Lorient (všetky 20.00)

Nedeľa 27. apríla: FC Sochaux - Paríž Saint-Germain (14.00), Olympique Lyon - SC Bastia (17.00), OSC Lille - Girondins Bordeaux (21.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Paríž St. Germain delí od titulu jedno víťazstvo