Úspech pre Slovensko, Balcová získala na MS v Riu de Janeiro zlato

Michaela Balcová s Martinom Strehárskym.
Michaela Balcová s Martinom Strehárskym. (Autor: Roman Benický, SPV)
TASR|11. dec 2022 o 17:13

Slovenská paralympionička zvíťazila na MS v boccii v kategórii BC4.

RIO DE JANEIRO. Slovenská reprezentantka v paralympijskom športe Michaela Balcová získala na MS v boccii v brazílskom Riu de Janeiro zlatú medailu v súťaži BC4. Vo finále zdolala Kolumbijčanku Leidy Chicovú Chicovú 4:2.

"Cítim sa fantasticky, naozaj som nerátala s tým, že sa niečo takéto stane a dostanem sa až do finále. Od začiatku som sa sústredila len na ten konkrétny zápas, snažila som sa podať čo najlepší výkon.

Je tu dosť pomalý povrch, takže som tomu musela prispôsobiť úplne celú hru," povedala čerstvá svetová šampiónka z Ria pre oficiálnu webovú stránku Slovenského paralympijského výboru.

"Semifinálový a aj finálový zápas som vyhrala poslednou loptou, takže to boli skutočne napínavé zápasy a súperky boli skvelé.

Som veľmi šťastná a vďačná, že sa mi podaril takýto výkon a že som dokázala získať pre Slovensko zlatú medailu a titul majsterky sveta. Ďakujem celému tímu aj všetkým za podporu,” dodala Balcová.

Trojica ďalších slovenských účastníkov Tomáš Král (BC1), Robert Mezík a Rastislav Kurilák (BC2) vypadla vo štvrťfinále, Samuel Andrejčík (BC4) v play off a Eliška Jankechová (BC2) pri svojej premiére nepostúpila zo základnej skupiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Úspech pre Slovensko, Balcová získala na MS v Riu de Janeiro zlato