Pantaniho smrť opäť vyšetria. Rodina má dôkazy, že ho zabil vrah

Marco Pantani bol skvelý cyklista, ale liečil sa aj zo závisloti na drogách.
Marco Pantani bol skvelý cyklista, ale liečil sa aj zo závisloti na drogách. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. aug 2014 o 13:44

Smrť cyklistu Marca Pantaniho mohol spôsobiť vrah, verí v tom jeho rodina. Detektív priniesol nové dôkazy a prípad sa bude vyšetrovať.

RÍM. Taliansky cyklista Marco Pantani možno nezomrel na náhodné predávkovanie kokaínom, ako zistilo policajné vyšetrovanie v roku 2004.

Súd v talianskom mestečku Rimini otvoril desať rokov starý prípad bývalého cyklistického šampióna prezývaného podľa štýlu jazdu, ale aj nášnice v uchu a šatky na hlave Pirát.

Roky sa snažili o obnovenie vyšetrovania

Žalobca bude vyšetrovať smrť vtedy 34-ročného Pantaniho ako možnú vraždu. Pantaniho rodina sa niekoľko rokov snažila o obnovenie vyšetrovania, ale stále jej v tom bránila neochotu justície.

Teraz sa objavili nové skutočnosti, ktoré umožnili nové vyšetrovanie. Získal ich súkromný detektív, ktorého si najala rodina mŕtveho cyklistu. Informáciu priniesol športový denník Gazzetta dello Sport a následne nemecké médiá.

Talianske noviny venovali príbehu titulnú stranu.

"Dosiahli sme to, že niektoré aspekty celého prípadu budú ešte raz prešetrené," povedal právnik rodiny Pantaniovcov Adolfo De Rensis. Užiť kokaín v zvýšenom množstve ho mal niekto prinútiť.

"Požiadala som o opätovné otvorenie vyšetrovania, pretože chcem vysvetlenia, chcem odpovede. Musím vedieť, ako zomrel. Obávam sa, že ho niekto zabil. Myslím si, že niekomu šliapol na otlak. Vždy povedal svoj názor, otvorene hovoril o dopingu," uviedla matka mŕtveho cyklistu v televíznom programe Mattino Cinque v roku 2013.

Srdce mu zastavil kokaín

Bývalého šampióna Tour de France aj Giro d´Italia Pantaniho našli 24. februára 2004 mŕtveho v hotelovej izbe v Rimini. Lekári počas pitvy zistili, že zástavu srdca spôsobilo predávkovanie kokaínom.

Zo závislosti na kokaíne sa známy Talian predtým liečil. Pantani v roku 1998 dosiahol v cestnej cyklistike cenné double, keď triumfoval na Giro d´Italia aj Tour de France. Odvtedy tento kúsok zatiaľ nikto nezopakoval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pantaniho smrť opäť vyšetria. Rodina má dôkazy, že ho zabil vrah