Pantaniho prípad otvoria, jeho matka tvrdí, že ho zavraždili

Marco Pantani
Marco Pantani (Autor: SITA/AP)
TASR|3. aug 2001 o 15:59

Súd v pobrežnom meste Rimini súhlasil s novými dôkazmi a materiálmi, ktoré predložila matka nebohého víťaza Tour de France 1998 Tonina Pantaniová

RÍM. Prípad smrti talianskeho cyklistu Marca Pantaniho opäť prešetria. . Jej syna našli mŕtveho v hotelovej izbe 24. februára 2004, zástavu srdca údajne spôsobilo predávkovanie kokaínom.

Tonina Pantaniová však tvrdí, že vtedy 34-ročného "Piráta" neznámi páchatelia najskôr surovo zbili a potom ho donútili vypiť koktejl, v ktorom bola rozmiešaná smrteľná dávka kokaínu. Informáciu o novom prešetrení prípadu potvrdil už aj štátny žalobca zo súdu v Rimini Paolo Giovagnoli. "Je našou povinnosťou opäť otvoriť prípad. Matka Marca Pantaniho predložila nové dôkazy, ktoré teraz študujeme. Celú záležitosť opäť prešetríme," povedal Giovagnoli pre televízny kanál AGI.

Pantaniová nemá o svojej pravde žiadne pochybnosti. "Vždy som tvrdila, že Marca zavraždili. Nezastavím sa, pokiaľ nevyjde pravda na svetlo sveta. Zistil niečo, čo nemal, a preto ho zabili," povedala matka bývalého cyklistu denníku La Repubblica.

V roku 1998 okrem Tour de France Pantani triumfoval aj na Giro d´Italia. Krátko potom verejne priznal svoju závislosť na kokaíne, od ktorej sa niekoľkokrát potom neúspešne liečil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pantaniho prípad otvoria, jeho matka tvrdí, že ho zavraždili