Pánik začal proti Nórom: Po dvoch striedaniach mi stvrdli nohy

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Vľavo sediaci Richard Pánik.
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Vľavo sediaci Richard Pánik. (Autor: TASR)
TASR|4. máj 2014 o 09:56

Za Slovensko bude na hokejových majstrovstvách sveta v Minsku hrať aj útočník Tampy Bay Richard Pánik.

BRATISLAVA. Hokejista Tampy Bay Richard Pánik cítil v prvom zápase za slovenskú reprezentáciu po prílete z USA ešte únavu a ťažšie sa mu korčuľovalo, no potvrdil, že do štartu MS bude pripravený.

"Myslím si, že som sa rozhodol správne, že som nastúpil. Doma si teraz jeden deň oddýchnem a v pondelok sa budem hlásiť trénerom na zraze," povedal 23-ročný krídelník po sobotňajšom víťazstve nad Nórskom (3:2 pp).

Pánik sa po štvrtkovom príchode na Slovensko zapojil o deň neskôr do prípravy reprezentácie, keď si zatrénoval so spoluhráčmi na ZŠ Ondreja Nepelu v Bratislave.

O deň neskôr už vykorčuľoval na ľad v dueli proti Nórom, keď nastúpil v druhej formácii s Martinom Réwayom a Jurajom Mikúšom. "Som poriadne unavený," priznal útočník Tampy po záverečnej siréne.

Najhoršie to bolo v úvode

"Najhoršie som sa cítil v úvode. Po dvoch striedaniach mi stvrdli nohy a už sa mi hralo ťažko. Ale snažil som sa, ako sa dalo. Napriek tomu som urobil dobre, že som sa rozhodol hrať, aspoň sa skôr dostanem do herného rytmu a tunajšieho 'režimu'," upozornil na časový posun, s ktorým jeho telo ešte stále bojuje.

Martinský rodák si naposledy zahral pred domácim publikom v príprave na MS 2011, ktoré sa uskutočnili v Bratislave a Košiciach. Atmosféru na tribúnach počas sobotňajšieho duelu Slovakia Cupu si pochvaľoval.

"Bola vynikajúca. Fanúšikovia nás neustále hnali dopredu. Škoda, že sme nevyhrali nad Nórmi v riadnom hracom čase. Ale aj víťazstvo v predĺžení sa počíta," poznamenal.

Po vypadnutí s Tampou v 1. kole play off NHL dostal Pánik pozvánku od vedenia národného tímu. Od začiatku mal záujem prísť reprezentovať svoju krajinu na MS, problémom bola akurát končiaca sa zmluva a riziko zranenia.

"Trochu som zaváhal kvôli poistke. Vravel som, že ak ju budem mať, nebudem mať problém pomôcť národnému mužstvu. Nakoniec sa poistka vybavila, takže som tu."

Ocitol sa tak v tíme plnom mladých hráčov, z ktorých viacerých dobre poznal z mládežníckych reprezentácií. V súčasnom kádri je spolu s Pánikom 11 hokejistov, ktorí pred piatimi rokmi na MS hráčov do 20 rokov v Kanade senzačne postúpili cez USA do semifinále. "Je fajn vidieť po rokoch opäť pokope chalanov, s ktorými sme spravili úspech v Ottawe a skončili štvrtí na juniorskom šampionáte. Je tu skvelý kolektív, dobre sa bavíme," pochvaľuje si atmosféru v reprezentačnej šatni.

Útok z roku 2009

Už v pondelok sa opäť stretne s Tomášom Tatarom a Marekom Viedenským, teda spoluhráčmi, s ktorými vytvoril na juniorských MS 2009 ničivý útočný trojzáprah. Tréner Vladimír Vůjtek predbežne plánuje, že na úvod šampionátu v Minsku nedá trio mladíkov zo zámoria dokopy, nevylúčil však, že ich v ďalšom priebehu MS spojí do jedného útoku.

"S chalanmi som bol stále v kontakte, počas sezóny si píšeme. S Tomášom sme párkrát hrali proti sebe v NHL. Určite sa na seba tešíme. A či oprášime úspešnú spoluprácu z juniorského šampionátu? To je na rozhodnutí trénera. Uvidíme, či bude medzi náme ešte nejaká chémia, predsa len je to už päť rokov, čo sme spolu hrali," podotkol.

V reprezentačnom výbere je jedným z trojice posíl z NHL a očakáva sa, že na šampionáte bude jedným z ťahúňov mužstva. Aj on by rád v Bielorusku napravil dojem z nevydareného vystúpenia slovenskej reprezentácie na februárových ZOH v Soči.

"Samozrejme, fanúšikovia boli po olympiáde sklamaní. Čo už, stalo sa, musíme to hodiť za hlavu. Teraz máme nový tím, čaká nás nový šampionát, nové výzvy. Dúfam, že fanúšikov nesklameme," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pánik začal proti Nórom: Po dvoch striedaniach mi stvrdli nohy