Pánik bol hrdinom zápasu, udržal svoj tím v hre o pohár

Richard Pánik a Tomáš Tatar.
Richard Pánik a Tomáš Tatar. (Autor: Archív TASR)
TASR|15. jún 2013 o 09:29

Slovenský hokejista Richard Pánik bol hlavnou postavou štvrtého duelu finále play off AHL.

GRAND RAPIDS. Dvadsaťdvaročný slovenský útočník rozhodol v 37. minúte svojím gólom o tesnom víťazstve Syracuse Crunch na ľade Grand Rapids Griffins 3:2, čím udržal svoj tím v hre o Calderov pohár. Okrem víťazného zásahu zaznamenal aj asistenciu pri druhom góle hostí. Syracuse vďaka výbornému Pánikovmu výkonu znížili stav finálovej série na 1:3. Piaty zápas sa hrá v noci na nedeľu opäť v Grand Rapids.

Domáci v stretnutí viedli od 4. min 1:0, v dvanástej minúte 2:1, no tesný náskok neudržali. V priebehu 35.-37. min hostia dvoma gólmi dokonale otočili skóre, pričom pod oba zásahy sa podpísal talentovaný Pánik. Najprv pripravil palebnú pozíciu českému spoluhráčovi Ondřejovi Palátovi, ktorý z ľavej strany prestrelil krajana Petra Mrázeka v domácej bránke, a následne sám usmernil do siete presný pas obrancu Marka Barberia.

Pre slovenského krídelníka to bol siedmy gól a dvanásty bod v play off. V samom závere sa hráči Griffins tešili z vyrovnania, no videozáznam preukázal, že puk za bránkovú čiaru neprešiel. Hráči Crunch si tak mohli vychutnať prvú výhru v sérii.

Pánik si okrem dvoch bodov zapísal do štatistík aj jednu plusku. Zápas dohrával martinský odchovanec s bolesťami, na konci druhej tretiny sa stal totiž terčom škaredého zákroku útočníka Grand Rapids Gustava Nyquista. Švédsky mladík zasiahol Slováka hokejkou do oblasti slabín, za čo inkasoval trest na 5 min plus DKZ.

"Klasicky som ho bodyčekoval, jemne som sa ho dotkol a korčuľoval od neho preč, keď ma zrazu bodol hokejkou. Bolí to," opísal Pánik situáciu pre portál mlive.com.

V zápase sa okrem Pánika predstavili aj ďalší dvaja Slováci. Útočník Griffins Tomáš Tatar si pripísal dva strelecké pokusy a dve trestné minúty, jeho spoluhráč Tomáš Jurčo sa prezentoval piatimi strelami a duel dokončil s mínuskou.

Grand Rapids Griffins - Syracuse Crunch 2:3

(PÁNIK za hostí 1+1)

stav série: 3:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Pánik bol hrdinom zápasu, udržal svoj tím v hre o pohár