Pálffy vraj do volieb prezidenta SZĽH nominuje Lintnerovho kritika

Tibor Turan predstavil 6 oporných bodov jeho kandidátury na post šéfa slovenského hokeja.
Tibor Turan predstavil 6 oporných bodov jeho kandidátury na post šéfa slovenského hokeja. (Autor: SITA)
SITA|31. máj 2016 o 15:12

Kandidátom Žigmunda Pálffyho do júnových volieb prezidenta zväzu údajne bude Tibor Turan.

BRATISLAVA. Niekdajší vynikajúci hokejový útočník Žigmund Pálffy plánuje s ďalšími hráčmi postaviť kandidáta do júnových volieb prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Podľa webu sportky.zoznam.sk ide o bývalého konateľa a výkonného riaditeľa HK ŠKP Poprad Tibora Turana.

"Idem na stretnutie klubov, kde bude aj Žigo," povedal pre Športky Turan.

V nedávnej minulosti sa vyprofiloval ako kritik neúspešného kandidáta na prezidenta SZĽH a riaditeľa spoločnosti Pro-Hokej Richarda Lintnera.

Takto v minulosti Turan kritizoval Lintnera.

Voľby sa uskutočnia na mimoriadnom kongrese zväzu vo štvrtok 16. júna. Skupina okolo Lintnera a Michala Handzuša chce takisto zamiešať kartami.

Lintner v júni 2015 neúspešne kandidoval na post šéfa SZĽH v súboji s Igorom Nemečkom, ktorý rovnako ešte zvažuje účasť.

"Mám okolo seba skupinu chalanov a tiež by sme si radi vytvorili nejakého prezidenta. Máme svoje predstavy a nenecháme to na jednom človeku. Verím, že čoskoro ho predstavíme,“ povedal nedávno Žigmund Pálffy pre Rádio Slovensko.

"Chcem, aby bol zvolený správny prezident, ktorý tomu dá 'šťavu'. Nech hokej napreduje a chlapci budú radi chodiť do reprezentácie,“ dodal.

Žigmund Pálffy (vpravo) si na nedávnom kongrese prevzal od Igora Nemečka Cenu Michala Polóniho v oblasti fair play.
Žigmund Pálffy (vpravo) si na nedávnom kongrese prevzal od Igora Nemečka Cenu Michala Polóniho v oblasti fair play. (Autor: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pálffy vraj do volieb prezidenta SZĽH nominuje Lintnerovho kritika