Pálffy si môže zo Skalice odskočiť aj do Slovana

Kapitán Skalice Žigmund Pálffy.
Kapitán Skalice Žigmund Pálffy. (Autor: TASŔ)
Vojtech Jurkovič|25. máj 2012 o 22:25

Pre Žiga by KHL mohla byť osviežením, myslí si samotný prezident Skalice Ivan Chovanec.V Slovane by podľa neho možno našiel to, čo nikde v zahraničí. Kvalitnú súťaž blízko domu.

BRATISLAVA, SKALICA. Najprv podpísali kluby Skalice a Slovana zmluvu o úzkej spolupráci, čo nemá ďaleko od farmárskeho vzťahu.

V piatok mali poradu tréneri. Skalický Peter Oremus a staronový kouč Slovana Rostislav Čada. Podľa prezidenta skalického hokeja Ivana Chovanca mal byť jeho klub voči Slovanu maximálne ústretový.

Tréner Rostislav Čada na otázku SME, ako pokročili v rokovaní o Pálffym, reagoval, že jasnejšie bude až na budúci týždeň.

Farmárska výpomoc

„Platí, že šesť až desať hráčov zo Skalice, ktorých napíšeme na súpisku ako hráčov z našej farmy, bude môcť nastúpiť za Slovan,“ povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči. Nebočil od priamej otázky, či by Slovan rád získal aj výnimočného útočníka Skalice Žigmunda Pálffyho.

„Mám predstavu, že Žigo nám pomôže v niektorých domácich zápasoch. Hlavné však bude aby zapadol do koncepcie trénera Čadu.“

Skalický prezident Ivan Chovanec si myslí, že pre Pálffyho by bola KHL vítaným osviežením.

„Možno by bolo preňho ideálne, aby sa pár zápasov rozohral v Skalici a potom vstúpil na scénu KHL. Výkonnostne na to určite má. Záleží iba na ňom, ako sa rozhodne.“

Asistent trénera Slovan Roman Stantien ešte nevie, či Pálffy zamieri do Slovana, ale nepochyboval o tom, že by sa tam hokejovo presadil.

V minulej sezóne existovala podobná dohoda o výmene šiestich hráčov medzi HC Lev Poprad v KHL a domácim extraligistom HK Poprad.

Oba kluby by zo vzájomnej spolupráce mali vyťažiť posilnenie svojich kádrov a tiež šancu vhodne reagovať na rôzne okolnosti, ktoré môžu nastať v priebehu oboch súťaží - KHL, ako aj slovenskej extraligy,“ píše sa v tlačovej správe HC Slovan Bratislava.

Tabaček sa vracia

Ďalšou novou akvizíciou v hokejovom Slovane Bratislava pred jeho premiérovou sezónou v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) je obranca Ján Tabaček. Zmluvu podpísal na dva roky do 30. apríla 2014.

Tridsaťdvaročný Tabaček, ktorého v roku 2001 draftoval Anaheim Ducks v 6. kole zo 170. miesta, už v Slovane hrával a v rokoch 2002 a 2005 sa s ním stal aj majstrom.

Po Štajnochovi, Ďatelinkovi a Lužovi je Tabaček štvrtým obrancom, s ktorým Slovan počíta v KHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Pálffy si môže zo Skalice odskočiť aj do Slovana