Ovečkin, Malkin a Kovaľčuk budú štartovať na ZOH 2014

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin (Autor: ap)
SITA|27. jan 2009 o 11:20

Trojica hviezdnych ruských útočníkov zaoceánskej NHL Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin a Iľja Kovaľčuk sa dohodla o štarte na ZOH 2014.

MONTREAL. Trojica hviezdnych ruských útočníkov zaoceánskej NHL Alexander Ovečkin, Jevgenij Malkin a Iľja Kovaľčuk využila All Stars víkend v Montreale, aby sa dohodla o štarte na ZOH 2014, ktoré budú v ruskom Soči.

Účasť hokejistov zo zámorskej NHL na zimných olympijských hrách v Soči v roku 2014 je totiž stále nejasná. Vo Vancouveri 2010 sa bude hrať aj s profesionálmi z NHL, čo bude ďalej, zatiaľ nikto nevie. Hráči prostredníctvom svojej asociácie NHLPA prejavili túžbu nastúpiť aj v Soči, vedenie ligy i majitelia klubov však tomu nie sú veľmi naklonení.

"Chápem hráčsku asociáciu a jej postoj, že chcú pokračovať v účasti na olympijských turnajoch. Existuje však množstvo iných vecí, pre ktoré by to nebolo výhodné. Problémom by bola najmä logistika, prestávka v súťaži je neprirodzená a narušuje našu sezónu," vyjadril sa v Montreale počas Zápasu hviezd komisár NHL Gary Bettman.

"Je to absurdné. Len preto, že nedokážu podpísať zmluvu medzi NHL a KHL, útočia na seba navzájom. Verím, že sa na oboch stranách nájde niekoľko charakterných a inteligentných ľudí, čo tento problém dokážu vyriešiť," vyjadril podstatu problému pre ruský Sport-Express Iľja Kovaľčuk a dodal: "Každý športovec túži štartovať na olympiáde pred vlastnými fanúšikmi."

Pittsburský útočník Jevgenij Malkin bol ešte jednoznačnejší: "Na 100% pôjdem do Soči. Bude to najdôležitejšia súťaž mojej kariéry. Odídem bez ohľadu na to, či to NHL povolí, alebo nie. Verím, že Ovečkin a Kovaľčuk urobia to isté." Alexander Ovečkin na otázku Sport-Expressu, či by v prípade zákazu NHL hrať na ZOH 2014 aj napriek tomu odišiel na domácu olympiádu, odpovedal stručne a jednoznačne: "Áno."

Ruské médiá sa zhodujú na tom, že mladíci, ktorí sú už dnes najjagavejšími hviezdami NHL, budú o päť rokov na vrchole svojich schopností. Akýkoľvek trest voči nim zo strany NHL by bol pre celú súťaž kontraproduktívny. Navyše sa dá predpokladať, že sa k nim pridajú ďalší hráči. Zdá sa, že pochybnosti komisára NHL Garyho Bettmana o štarte hráčov NHL na ZOH 2014, ktoré ruské médiá nazývajú vydieraním, sa minuli účinkom.

Nachádzate sa tu:
Domov