Ovečkin: Je mi jedno, či NHL hráčov na olympiádu pustí. Aj tak pôjdem

Alexandrovi Ovečkinovi je jedno, či NHL hráčov na olympiádu do Pjongčangu pustí alebo nie. Je rozhodnutý ísť.
Alexandrovi Ovečkinovi je jedno, či NHL hráčov na olympiádu do Pjongčangu pustí alebo nie. Je rozhodnutý ísť. (Autor: SITA/AP)
TASR|20. aug 2015 o 11:44

Rusko reprezentoval na posledných troch olympijských hrách. Alexander Ovečkin sa mieni zúčastniť aj najbližšieho podujatia v kórejskom Pjongčangu.

WASHINGTON. Účasť hráčov z NHL na zimných olympijských hrách 2018 v juhokórejskom Pjongčangu nie je stále istá. Ruský hokejista Alexander Ovečkin je však rozhodnutý štartovať - aj keby vedenie ligy hokejistov nepustilo.

Kanonier Washingtonu už pred olympijským turnajom v Soči vyhlásil, že ho nezaujíma, či NHL umožní hráčom reprezentovať svoje krajiny pod piatimi kruhmi. A i bez povolenia by si dres zbornej obliekol.

Liga napokon štart hokejistov v čiernomorskom letovisku odobrila. Ovečkin verí, že sa strany dohodnú aj na účasti hráčov na ZOH 2018 v Pjongčangu. Ak by sa tak nestalo, trvá na tom, že na turnaj odcestuje.

czech_republic_hockey_worlds734897251700_r7512_res.jpg

Alexander Ovečkin vždy hrdo reprezentoval svoju krajinu. FOTO - TASR/AP.

"Je to rovnaká situácia ako pred olympiádou v Soči. Aj vtedy sa hovorilo, že by NHL nemusela povoliť štart svojich hráčov na turnaji. Dúfam, že i tentoraz sa strany dohodnú," uviedol pre agentúru TASS Ovečkin.

Svoju krajinu reprezentoval na uplynulých troch zimných olympiádach (2006, 2010, 2014). "Nech to dopadne akokoľvek, ja a aj iní hokejisti určite na olympiádu pocestujeme," vraví.

Naposledy sa zástupcovia NHL, Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dohodli na účasti hráčov z najprestížnejšej ligy sveta necelý rok pred štartom olympijského turnaja v Soči.

Alexander Ovečkin je azda najväčšou ruskou hviezdou.

Zámorská profiliga sústreďuje svoju hlavnú pozornosť na obnovený Svetový pohár. Uskutoční sa budúci rok v septembri v Toronte.

Štartovať by na ňom malo najlepších šesť krajín svetového rebríčka (Kanada, USA, Rusko, Švédsko, Fínsko, Česko) či tím tvorený mladými hviezdami NHL. Slovensko bude mať zastúpenie iba v mužstve zostavenom z najlepších hráčov zostávajúcich európskych krajín.

V júli šéf hráčskej asociácie NHLPA Donald Fehr pre stanicu Sportsnet povedal, že hráči chcú štartovať na oboch veľkých podujatiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ovečkin: Je mi jedno, či NHL hráčov na olympiádu pustí. Aj tak pôjdem