Ottawa vymenila Meszároša do Tampy

SITA|30. aug 2008 o 11:41

TAMPA 30. augusta (SITA) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme zámorskej NHL Tampa Bay Lightning. Dvadsaťdvaročného beka "blesky" získali výmenou z Ottawy ...

TAMPA 30. augusta (SITA) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme zámorskej NHL Tampa Bay Lightning. Dvadsaťdvaročného beka "blesky" získali výmenou z Ottawy za obrancov Filipa Kubu a Alexandra Picarda spoločne s výberom v 1. kole budúcoročného draftu, ktorý Lightning predtým získali od San Jose.

Meszároš, ktorý sa po sezóne stal obmedzeným voľným hráčom, podľa zámorských zdrojov podpísal s Tampu šesťročnú zmluvu s priemerným ročným zárobkom 4 miliónov dolárov. „Andrej perfektne zapadá do našej koncepcie prestavby kádra,“ povedal prezident Tampy pre hokejové operácie Brian Lawton a dodal: „Okrem toho, že je ešte mladý, má na svojom konte už dosť zápasov a to z neho robí veľmi cenného hráča.“ V drese Ottawy absolvoval Meszároš kompletné ostatné tri sezóny. Príchod slovenského obrancu je len jedným z mnohých príchodov v medzisezónnom období. Po podpise zmluvy s tohtoročnou draftovou jednotkou Stevenom Stamkosom do tímu prišli aj obranca Matt Carle, útočníci Václav Prospal, Ryan Malone, Gary Roberts, Mark Recchi, Radim Vrbata a brankár Olaf Kölzig.

Okrem výmeny prichádzala v prípade Meszároša prichádzal do úvahy aj podpis zmluvy s týmto obmedzeným voľným hráčom. V tom prípade by však museli "blesky" ako náhradu poskytnúť svoje 1., 2. a 3. kolo budúcoročného draftu, ale o 3. kolo už prišli dávnejšie výmenou za Ryana Malona z Pittsburghu.

Po transfere slovenského obrancu do mužstva okolo dvojice kanadských hviezd Martina St. Louisa a Vincenta Lecavaliera sa rodák z Považskej Bystrice môže predstaviť 30. septembra v Bratislave na ľade majstrovského Slovana. Práve domovský štadión úradujúceho slovenského šampióna bude dejiskom exhibičného duelu Tampy pred štartom novej sezóny profiligy.

Nachádzate sa tu:
Domov