Ottawa neuvoľnila Zibanejada na MS hráčov do 20 rokov

SITA|30. nov 2012 o 12:06

Manažér klubu tvrdí, že mladý Švéd sa stále len prispôsobuje na zámorský štýl hokeja, a preto by mal v Amerike odohrať celú sezónu.

OTTAWA. Autor víťazného gólu vo finále na ostatných majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov Švéd Mika Zibanejad sa nepredstaví na blížiacom sa šampionáte rovnakej vekovej kategórie v Ufe (26.12.2012 - 5.1.2013).

Ako informuje oficiálny web zámorskej NHL, vedenie klubu Ottawa Senators neuvoľnilo mladého hokejistu zo svojich služieb pre potreby národného mužstva.

"Myslíme si, že pre jeho rozvoj bude najlepšie, keď zostane v Severnej Amerike. Stále sa prispôsobuje na zámorský štýl hokeja a mal by tu odohrať celú sezónu," povedal generálny manažér mužstva Bryan Murray.

Devätnásťročný Mika Zibanejad v súťažnom ročníku pôsobí zatiaľ vo farmárskej AHL v mužstve Binghamton Senators, v šestnástich dueloch zaznamenal 1 gól a 6 asistencií.

V predchádzajúcej sezóne si v deviatich zápasoch vyskúšal aj NHL.

Vo finále MS hráčov do 20 rokov rozhodol 5. januára 2012 o triumfe Švédska nad Ruskom v 11. minúte predĺženia, keď strelil jediný gól duelu o zlato.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ottawa neuvoľnila Zibanejada na MS hráčov do 20 rokov