Otec je primátor, uňho vyhral hokej. Jánošík je spojkou novinárov

Mediálny manažér reprezentácie Peter Jánošík je spojkou medzi novinármi a tímom.
Mediálny manažér reprezentácie Peter Jánošík je spojkou medzi novinármi a tímom. (Autor: archív PJ)
Daniel Dedina|15. máj 2019 o 12:56

S hráčmi mám kamarátske vzťahy, vraví mediálny manažér reprezentácie.

Mediálny manažér reprezentácie Peter Jánošík: fotogaléria

15.5.2019

KOŠICE. V mixzóne je rovnako dôležitý ako samotní hokejisti.

Práve on sprostredkuje rozhovory hráčov i členov realizačného tímu s novinármi, vďaka čomu si ich názory môže verejnosť prečítať v novinách či vidieť v televízii.

Hovorca a PR manažér Slovenského zväzu ľadového hokeja Peter Jánošík, ktorý je zároveň mediálnym manažérom seniorskej reprezentácie, dopĺňa pestrý kolorit východniarov na prebiehajúcich majstrovstvách sveta.

Komunikatívny mladý muž je rodákom z Lipian v okrese Sabinov.

„Po skončení gymnázia som šiel študovať žurnalistiku do Bratislavy. Bolo to niečo, čo som chcel robiť odmalička. Už počas štúdia som sa angažoval v novinárskych projektoch a postupne som začal pracovať v Markíze ako športový redaktor, kde som sa špecializoval na hokej. Po štyroch rokoch som potreboval niečo zmeniť, mal som už určitých vecí dosť. Na zväze v tom čase skončil môj predchodca a naskytla sa mi možnosť ho nahradiť,“ predstavil sa Jánošík čitateľom Korzára na úvod nášho rozhovoru.

Hokej nikdy nehral, ale stále ním žil

Peter Jánošík je spojkou novinárov smerom k tímu, ale jeho práca nemusí byť vždy všetkým po vôli.

Sám totiž priznáva, že okrem manažovania mediálnych výstupov hráčov, trénerov i ďalších členov realizačného tímu, je jeho úlohou ich zároveň chrániť od nátlakových rozhovorov, ktoré by ich mohli obmedzovať alebo do určitej miery obťažovať.

„Novinárom sa snažím vyjsť v ústrety aj mimo mediálnych termínov a vybalansovať to tak, aby boli spokojní. A aby to zároveň nezaťažovalo hráčov a mohli sa sústrediť najmä na svoje výkony,“ tvrdí.

Hoci aktívny šport bol vždy jeho hobby, hokej nikdy aktívne nehral.

Pri zameraní svojej práce to ale nepovažuje za zásadný problém.

„Hrával som futbal, florbal, či stolný tenis. K hokeju som sa nedostal, ale vždy som bol veľký fanúšik. Sledoval som každý zápas, mal som naštudované všetky zmeny pravidiel. Stále som žil hokejom a ani raz som zatiaľ v súčasnej pozícii nepociťoval ako deficit to, že som ho nehrával. Moja špecializácia je komunikácia a médiá,“ vysvetľuje Jánošík.

Hráči mu vravia veci otvorene. Aj on im

Aj keď súčasný výber trénera Craiga Ramsayho prešiel oproti nedávnej minulosti výraznou generačnou prestavbou, v tíme sú hráči, ktorí sú Jánošíkovými rovesníkmi, aj takí, ktorí sú od neho starší.

Aký majú medzi sebou vzťah?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Otec je primátor, uňho vyhral hokej. Jánošík je spojkou novinárov