Kincl správanie Vémolu po zápase nechápe, mrzí ho reakcia promotéra Novotného

Ondřej Novotný, Patrik Kincl a Pavol Neruda.
Ondřej Novotný, Patrik Kincl a Pavol Neruda. (Zdroj: OKTAGON MMA.)
SvetMMA|29. máj 2023 o 23:24

Šampión strednej váhy Oktagonu sa vyjadril k udalostiam posledných dní.

Viac než týždeň po zápase s legendárnym českým bojovníkom MMA Karlosom Vémolom sa Patrik Kincl vyjadril k hlavnému duelu turnaja Oktagon 43.

Súboj, ktorý skončil po piatich kolách na body v prospech Kincla stále rezonuje verejnosťou, príkladom čoho sú reakcie Vémolu, fanúšikov, bojovníkov alebo promotérov Oktagonu.

Kincl sa pre Deník.cz rozpovedal o bezprostredných reakciách promotérov na jeho víťazstvo, no vrátil sa tiež k správaniu svojho rivala.

Ako prvé sa šampión v strednej váhe Oktagonu vrátil k tomu, že mu Karlos Vémola po zápase v klietke nepodal ruku a bez slova odišiel.

„Toto ma úprimne mrzí. Som športovec, atlét, ku športu pristupujem ako ku komlexnej záležitosti. MMA rozhodne nevnímam ako nejakú bitku, ide tiež o otázku rešpektu, z toho hľadiska to jednoducho nechápem.

Po prvom vzájomnom zápase som Karlovi normálne išiel podať ruku a pred celou arénou som uznal jeho kvality. Neviem čo viac k tomu mám dodať,“ prezradil.

Zástupca tímu All Sports Academy, ktorý sídli v Hradci Králové, neočakáva od Karlosa Vémolu dodatočné ospravedlnenie.

Kincl sa rovnako vyjadril k reakciám oboch promotérov Oktagonu, a to k Pavlovi Nerudovi a Ondřejovi Novotnému.

„Trocha ma mrzia niektoré vyjadrenia Ondřeja Novotného, ktoré mi neprídu úplne fér k mojej osobe. Ale takto asi komunikuje. Rozumiem tomu, že som im výhrou urobil čiaru cez ich rozpočet.

Napríklad Pavol Neruda mi po zápase napísal nádhernú správu a uprímne mi zablahoželal k víťazstvu. Tak to má v športe, ale aj v spoločnosti celkovo vyzerať. Ale správanie Ondru ma bohužiaľ štve, keď to poviem veľmi slušne,“ povedal bojovník, ktorému podľa portálu FightMatrix patrí vo svetovom rebríčku vo váhovej kategórii do 84 kilogramov 46. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kincl správanie Vémolu po zápase nechápe, mrzí ho reakcia promotéra Novotného