Vémola o Kinclovi: Kariéru si urobil na mne, podľa starých pravidiel by som zvíťazil

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. (Zdroj: Youtube)
SvetMMA|29. máj 2023 o 17:54

Okomentoval hlavné príčiny prehry.

Turnaj Oktagon 43 priniesol vyvrcholenie dlhoročnej rivality medzi dvoma elitnými českými bojovníkmi zmiešaných bojových umení. V hlavnej úlohe nastúpil Patrik Kincl proti Karlosovi Vémolovi.

Víťazstvo pre Kincla rozdelilo fanúšikov na dva tábory. Prvá, ktorá bráni výsledok bodových rozhodcov, zatiaľ čo druhá skupina spochybňuje verdikt arbitrov.

K dôvodom prehry a situácii po zápase sa v podcaste FightCast s odstupom dní vyjadril samotný Vémola.

Vémola tvrdí, že o prehre rozhodol najmä fakt, že do posledných kôl vstupoval s nesprávnymi informáciami od svojich trénerov, ktorí mu mali tvrdiť, že v zápase vedie.

Prekvapenie a sklamanie z výsledku duelu spolu so zdravotnými komplikáciami po zápase mali za následok, že krátko po vyhlásení duelu nepodal Kinclovi v oktagone ruku a nedostavil sa na tlačovú konferenciu.

„Ja som tlačil a ten zápas som prehral, a to som nečakal. Viem, že hejteri tomu neuveria, ale keby viem, že prehrávam, tak tam vletím a nechám sa hoci aj knokautovať. Odídem so cťou, nechám tam viac než som mal. Ale tréner príde za mnou po štvrtom kole, že vedieme a mám si to postrážiť.

Bola to asi chyba. Mal som to urobiť, bol som v šoku, mohol som si minimálne ušetriť tie kecy. Kincl o moje podanie ruky, keď na to príde, tak určite nestál. S Andrém Reindersom sme si to prešli, podľa starých pravidiel by som zvíťazil. Frajer bol zadkom na pletive 25 minút a vyhral.

Keby viem, že prehrávam, vletel by som tam asi ako prasa do kukurice. Do piateho kola by som vletel a urobil by som všetko, aby som vyhral aj za cenu knokautu. Tým, že som túto informáciu nemal, tak to ovplyvnilo zápas a potom aj moje správanie po zápase.

Myslel som, že sa vrátim na tlačovku, vyzeralo to na banálne vyšetrenia, ale bol som tam dlhšie, než sa zdalo, do piatej do rána,“ povedal.

A čo hovorí na výzvu Kincla k bývalému kráľovi americkej organizácie Bellator MMA Attilovi Véghovi? Karlos Vémola to považuje iba za ďalší ťah, ktorým sa podľa neho chce popredný český zápasník zviditeľniť.

„K tomu nech sa vyjadrí Attila Végh. To je to, čo Kincl vie najlepšie, vytiahnuť Attilu z dôchodku. Kde boli tie jeho výzvy pred pár rokmi? Mach Muradov si urobil kariéru sám, Attila, skvelý šampión, tiež. Čo urobil Kincl? V Rusku vyhorel, v KSW sa mu tiež nedarilo, urobil si meno až teraz na mne,“ zakončil debatu legendárny bojovník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vémola o Kinclovi: Kariéru si urobil na mne, podľa starých pravidiel by som zvíťazil