Oslavy v Bostone bez výraznejších problémov

SITA|19. jún 2011 o 12:04

Napriek obrovskému počtu divákov sa oslava zisku Stanleyho pohára v uliciach Bostonu zaobišla bez výraznejších problémov a fanúšikovia miestneho klubu hokejovej NHL Bruins spoločne so svojimi miláčikmi vychutnali slastnú chuť triumfu.

BOSTON.

"Vy ste to chceli. Dosiahli sme titul a dnes sa oň chceme s vami podeliť. Poďme sa teda zabávať," nabádal priaznivcov najnovší držiteľ Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off Tim Thomas.

Pre "medveďov" to bol prvý triumf v najstaršej severoamerickej profesionálnej súťaži od roku 1972, na prestížny Stanleyho pohár teda museli čakať dlhých 39 rokov.

Oslavy boli teda veľkolepé. Napriek tomu však boli podľa predstaviteľov policajných zložiek bez problémov, "strážcovia zákona" označili správanie fanúšikov dokonca za príkladné. Zatknutých bolo iba deväť ľudí, väčšinou za pitie na verejnosti alebo neprístojné správanie. "Celú slávnosť pozorne sledovala polícia. Správanie fanúšikov však bolo perfektné," uviedol policajný komisár Edward Davis.

Na oslavách nemohol chýbať ani bostonský starosta Thomas Menino, ktorý sa prítomným hráčom poďakoval za "skvostnú sezónu". Slávnosť si vychutnával aj prezident Bruins Cam Neely, jeden z najlepších útočníkov klubovej histórie, ktorý však ako hráč nikdy nedosiahol až na vytúženú trofej. "Konečne prišiel náš čas. Aké úžasné..."

Kapitán nových úradujúcich majstrov NHL, ktorý na tróne vystriedali Chicago Blackhawks, Zdeno Chára poďakoval najmä verným priaznivcom:

"Nedokázali by sme to bez vás." Jeden z najlepších obrancov profiligy následne pozornosť venoval práve prezidentovi Neelymu, ktorému odovzdal trofej: "Sľúbil som mu, že keď vyhráme, osobne mu pohár odovzdám. Dokázali sme to. Poďme, Cam."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Oslavy v Bostone bez výraznejších problémov