Spišiaci strelili Humennému šesť gólov, Bakoš sa blysol štyrmi bodmi

Martin Bakoš v drese HK Spišská Nová Ves.
Martin Bakoš v drese HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|18. feb 2024 o 18:27

Spišská Nová Ves nadviazala na poslednú výhru, zaujal aj trojbodový obranca Merežko.

Tipos extraliga - 45. kolo

Spišská Nová Ves - Humenné 6:3 (1:0, 4:1, 1:2)

Góly: 15. Bakoš (Nellis, Björkung), 23. Vandas (Merežko, Bortňák), 31. Burgess (Archambault), 32. Merežko (Burgess, Bakoš), 39. Bakoš (trestné strieľanie), 49. Merežko (Archambault, Bakoš) - 36. Linet (Paršin, Sergijenko), 55. Kuru (Meliško, Pereskokov), 58. Pereskokov (Kuru, Sredl)

Rozhodovali: Crman, Goga - Jurčiak, D. Konc ml., vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2847

Spišská Nová Ves: Surák - Romaňák, Merežko, Ališauskas, Björkung, Groch, J. Valach - Archambault, Nellis, Bakoš - Džugan, Myklucha, Burgess - Majdan, Kerbashian, Rapáč - Hamráček, Bortňák, Vandas

Humenné: Kozel - Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Thomka - Paršin, Kuru, Pereskokov - Lapšanský, Foss, Šoltés - Handlovský, Linet, Vaško - Horvát, Ragan, Borov - M. Krajňák

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Spišská Nová Ves zdolali v zápase 45. kola Tipos extraligy HC 19 Humenné jasne 6:3.

Najvýraznejší podiel na triumfe mal útočník Martin Bakoš, ktorý strelil dva góly a pridal aj dve asistencie.

Humenčania zaznamenali šiestu prehru za sebou a skomplikovali si šance na záchranu, na predposledné Nové Zámky strácajú deväť bodov.

Spišiaci si pripísali tri body prvýkrát od 7. januára a na prvý Poprad majú deväťbodové manko.

"Rysy" položili základ úspechu v prostrednej časti hry. Domáci sa v druhom dejstve strelecky presadili štyrikrát, pričom priamo na bránku hostí smerovalo iba deväť striel.

Okrem Bakoša sa vydaril duel aj najproduktívnejšiemu obrancovi súťaže, Ukrajinec Igor Merežko si pripísal tri body (2+1).

ONLINE PRENOS: HK Spišská Nová Ves - HC 19 Humenné dnes (hokej, 45. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
18.02.2024 o 16:00
45. kolo
Spišská N. Ves
6:3
(1:0, 4:1, 1:2)
59' minúta
Ukončený
Humenné
Prehľad
Góly a asistencie: 15. Bakoš (Nellis, Björkung), 23. Vandas (Merežko, Bortňák), 31. Burgess (Archambault), 32. Merežko (Burgess, Bakoš), 39. Bakoš (t.s.), 49. Merežko (Archambault, Bakoš) – 36. Linet (Paršin, Sergijenko), 55. Kuru, 58. Pereskokov (Paršin, Sredl). Rozhodca: Crman, Goga – Jurčiak, D. Konc ml.. Diváci: 2847..
Prenos
Spišská potvrdila pozíciu favorita a zvládla zápas, v ktorom sa to od nej čakalo. Dlhší čas čakali Spišiaci na presvedčivejšie víťazstvo. Humenné je už jednou nohou späť v druhej najvyššej súťaži. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
57:20
goalHumenné dáva gól! Nováčik ešte v sebe našiel nejaké zvyšky síl, z ktorých profituje. Pokojom a skúsenosťami sa prezentoval VADIM PERESKOKOV. Prišiel pred Suráka, vymiešal ho a rozvlnil sieť. Asistencie: Denis Paršin a Matthew Sredl.
importantReklamná prestávka.
56:49
Humenčania už toho majú plné zuby. Nedá sa povedať, žeby sa na to vykašlali, ale jednoducho po kondičnej stránke vyzerajú unavene.
54:49
goalHumenné dáva gól! Na 2:6 znižuje Fín HANNU KURU. Pri tejto koncovke mal i potrebné šťastie. Bez asistencie.
54:32
Pereskokov si vylepšil palebnú pozíciu z vrchu kruhov. Strelecký pokus bol tvrdý, o čom svedčil zvuk zadného mantinelu.
53:47
Humenné hrá s piatimi hráčmi.
53:21
Majdan priamo ohrozil Kozela, ktorý sa nemohol dostať k puku. Za dorážkami ešte aktívne išli Nellis i Džugan, ale bez želaného výsledku.
51:47
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Sredl – 2 min., nedovolené bránenie.
Dnešný zápas sleduje 2847 divákov.
importantReklamná prestávka.
50:54
Novota si dovolil strelecký pokus od modrej čiary zľava. Súperova obrana zasiahla, puk sa ocitol na ochrannej sieti a Pacalaj ešte ironicky viackrát búchal hokejkou o ľad, že očakával spoluprácu.
49:07
Hra Spišskej poriadne naberá na obrátkach. Vidno, že hostia už sčasti rezignovali. Teraz so zatajeným dychom stál v bránke Kozel, ktorý nemal prehľad o puku, ale napokon ho domáci vystrelili vysoko.
48:03
goalSpišská Nová Ves dala gól! IGOR MEREŽKO sa musel vytočiť do bekhendovej pozície v tesnej blízkosti brankára Humenného, ktorému nasadil zakončenie do pravého horného rohu. Bakoš sa tak môže radovať zo štvrtého bodu v zápase, keď mu posielal finálnu nahrávku. Asistencie: Olivier Archambault a Martin Bakoš.
importantReklamná prestávka.
47:19
Rapáč dlho držal puk, ale zvládol bránenie protihráča, ktorý sa mu od chrbta pokúšal ho odobrať. Neúspešne. Domáci kapitán našiel Björkunga a Kozel si pripísal úspešný zákrok.
45:31
Džugan mal v ponuke Burgessa aj Bortňáka. Ale ani jeden z týchto hráčov nedokázal predviesť finálne zakončenie spred bránkoviska.
44:25
importantMartinovi Bakošovi chýba jeden gól, aby zavŕšil hetrik! Bol by druhý v ročníku! Na to si ešte počká, pretože zmaril mu ho Linet výborným bránením a prispel k tomu i Kozel!
43:49
importantZemplínčania mali dve šance, ale ani z jednej neznížili! Novota zakončoval po prihrávke Pereskokovova nad bránku! A následne opäť ten istý hráč umožnil teč Paršinovi, ktorý zastavila tyčka!
42:27
Postavenie mimo hry Humenného. Vhadzovanie pred striedačkou Spišiakov.
40:28
importantHumenská akcia, na ktorej konci bol Hannu Kuru! Vypálil zblízka, ale nepočítal s tým, že Surák predvedie efektný semafor!
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 17:53.
Rysy si vypracovali komfortný náskok a už by im víťazstvo nemalo ujsť.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:36
goalSpišská Nová Ves dala gól! Trestné strieľanie bolo v rukách MARTINA BAKOŠA. Urobil to skúsene a na istotu ľahkou strelou po ľade k ľavej žŕdke. Bez asistencie.
38:36
importantRóbert Džugan v samostatnom nájazde! Domáceho krídelníka súper fauloval! Rozhodca Vladimír Goga nariadil trestné strieľanie!
38:07
Pri humenskej striedačke vybojoval puk Burgess. Krížom cez stredné pásmo vysunul po pravej strane Valacha, ale tomu sa nepodarilo trafiť opačný roh Kozelovej brány.
35:54
goalHumenné dáva gól! Filip Surák už neoslávi čistý štít. Hostia boli trpezliví a verili, žeby to mohla byť úspešná presilovka. JAKUB LINET si pripísal 13. presný zásah v sezóne. Asistencie: Denis Paršin a Juri Sergijenko.
35:35
Pekná súhra humenských hráčov, no Surák naďalej drží nulu. Kuru vzdušným pukom našiel Pereskokovova, ktorý vymyslel zadovku pre Sergijenka s okamžitým streleckým pokusom.
importantReklamná prestávka.
34:35
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Groch – 2 min., vrazenie na mantinel.
importantReklamná prestávka.
32:47
Spišská stratila tretinu. Šoltés získal puk, ale Nellis ho zahnal k mantinelu. Domáci sa vrátili dopredu cez Archambaulta, no bekhend zblízka nezakotvil v bránke hostí.
31:10
goalSpišská Nová Ves dala gól! Útočník Jakub Linet o niečo skôr opúšťa trestnú lavicu. Hostia ponúkli veľa času IGOROVI MEREŽKOVI. Jeho silnou stránkou sú skvelé strely zápästím a Kozel už iba našiel puk v sieti. Asistencie: Todd Burgess a Martin Bakoš.
30:55
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
30:04
goalSpišská Nová Ves dala gól! Presne, ako sa otvorili dvierka Miroslavovi Novotovi, zakončoval z ostrého uhla sprava TODD BURGESS a uspel ponad rameno Kozela. Asistencia: Olivier Archambault.
30:03
Humenné hrá so štyrmi hráčmi.
29:37
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Linet – 2 min., podrazenie.
28:55
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Bakoš – 2 min., nedovolené bránenie.
28:27
Sergijenkov presun pomohol Humennému oslobodiť sa. Od jeho korčúľ vyletel puk von z tretiny, keď vypálil Martin Bakoš.
28:03
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Novota – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku.
importantReklamná prestávka.
27:11
Brankár Patrik Kozel je oporou nováčika v týchto chvíľach. Zakončenie Róberta Džugana hlavičkoval nad bránku.
27:04
Humenné hrá s piatimi hráčmi.
26:00
importantPrudký projektil Martina Bakoša z ľavej strany! Kozel to dostal do ľavého ramena, puk ešte poskakoval, ale domácim sa nepodarilo preniknúť do dorážky!
25:04
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Kozel – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka.
25:04
importantBranislav Rapáč nepridá tretí gól v sezóne! Rozhodcovia rozpažili po dôslednom preskúmaní videa!
25:04
importantRapáčova strela z uhla padla, keď bránka Humenného nebola vo svojom postavení! Nastala polemika ohľadom tohto momentu! Arbitri ukázali, že idú skontrolovať videozáznam!
24:50
importantKale Kerbashian zoči-voči humenskému brankárovi! Snažil sa ho pokoriť klasickým bekhendovým blafákom hore, ale nepodarilo sa mu to!
24:22
Pekným spôsobom dostali hostia do malého nájazdu rozbehnutého Kuruho. Fínovi sa nepodarilo ohroziť Suráka, pretože si pred ním kľakol Valach a jeho správu urobil za neho.
22:30
goalSpišská Nová Ves dala gól! Merežko vyslal jednu zo svojich kvalitných striel švihom. MICHAEL VANDAS sa ako posledný dotkol puku a Kozel nemal šancu chytiť to. Asistencie: Igor Merežko a Dalibor Bortňák.
21:12
Nádherná krížna prihrávka Burgessa, ktorá prešla cez viacero hokejok na ľavé krídlo k Archambaultovi. Kanadský produktívny útočník je ale občas rýchlejší než puk, a to bol tento prípad. Ofsajd.
20:29
Dávid Šoltés si vychutnal v osobnom súboji Romaňáka. Domáci obranca je robustnejšej postavy a nemal problém s udržaním rovnováhy. Bola to pekná momentka.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 16:51.
Ešte jeden gól mohol padnúť do prvého klaksónu. Spišiaci tlačili v záverečných sekundách, no Björkung pálil mimo, a potom puk neposlúchal Vandasa. Favorit ale je vo vedení, čo je pre neho dôležité. Zemplínčania sú vo veľmi ťažkej situácii.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:33
Merežkov presný puk robil komplikácie hosťom, pretože Bakoš získal priestor na koncovku, no Kozel skončil na zadku i s pukom vo svojej moci.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:21
importantSpišská mala príležitosť navýšiť svoje vedenie! Róbert Džugan sa nachádzal v záklone, ale predsa chcel z toho vyťažiť maximum! Protismernou strelou však neprekonal Kozela!
16:18
Jakub Meliško skúsil hybridný icing, ktorý nevyšiel. Spišská sa sťahuje pred bránku Patrika Kozela. Nasleduje vhadzovanie po jeho pravici.
15:19
Šikovná akcia Spišiakov. Juraj Majdan šprintoval dopredu, ale už videl, že bude dostúpený. Dal puk pod seba Merežkovi, ktorý z prvej preniesol krížne na Kerbashiana. Jeho presnú strelu schoval Kozel do lapačky.
14:09
goalSpišská Nová Ves dala gól! Archambault sa zapojil do hry, ale sledoval nájazd MARTINA BAKOŠA, ktorý zakončil medzi betóny Patrika Kozela. Asistencie: Anthony Nellis a Victor Björkung.
14:05
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
13:39
Spišiaci sa pokúšajú mať pod kontrolou vlastnú modrú čiaru. Bránia ju veľmi dobre, Sergijenko je s pukom v stredovom kruhu.
12:48
Možno si Vandas pomohol faulom proti Sredlovi, ktorému zobral puk a hádzal ho pred bránku, ale nenašiel správneho adresáta a ani rozhodcovia na to nereagovali.
12:05
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Archambault – 2 min., podrazenie.
11:15
Linet sa musel na chvíľu zhostiť postu obrancu, ale platnejší je v útoku. Bakoša neubránil, ktorý cez neho nebezpečne vystrelil na bližšiu žŕdku Kozela, keď ho vyzval Archambault.
importantReklamná prestávka.
10:41
importantAdam Lapšanský znovu túžil predviesť tzv. forsbergovku, ako to urobil minule v zápase s Banskou Bystricou! Tu mu to nevyšlo, pretože ho ubránil Björkung!
10:11
Paršin si veril proti Valachovi. Ten mu dovolil zájsť do rohu hracej plochy a následne odtiaľ aj vyjsť, no potom ho razantným spôsobom odstavil.
importantReklamná prestávka.
09:29
Handlovský prikorčuľoval za bránu Spišskej, ale bol tam aj brankár Surák. Vystrčil hokejku, no puk nezískal.
08:01
importantBývalý útočník domácich Hannu Kuru sa chcel gólovo pripomenúť! Skoro mu vyšla individuálna snaha! No opäť skvelo zabral Surák svojim betónom!
07:57
Humenné hrá s piatimi hráčmi.
07:13
Bakoš sa zamotal pri mantineli a okamžite viseli na ňom dvaja súperovi hráči. Branislav Rapáč neskoro priskočil na pomoc. Hosťujúce oslabenie je naozaj výborné.
05:57
Polovicu oslabenia majú hostia úspešne za sebou. Tentoraz vyhnal Rysy preč z pásma obranca Sredl.
04:55
Humenčania bránia vynikajúco. Merežko prešiel po celej ľavej strane a presunul sa vpravo. Pri mantineli sa jeho putovanie skončilo.
04:27
Myklucha ostal v ľavom kruhu. Hneď na neho prišla Bakošova prihrávka a delovka bez prípravy. Puk skončil na ochrannej sieti.
03:57
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Foss – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.
03:37
Nováčik potreboval striedať. Zo stredného pásma vyhadzoval puk dopredu Kristián Horvát. Čerstvé sily prichádzajú na ľadovú plochu.
02:37
Zemplínčania smerovali do druhej útočnej akcie. Dominik Borov prenikol s pukom dovnútra ľavého kruhu, no zamieril do nôh Ališauskasa.
01:21
Domáci hokejisti znemožňovali výhľad brankárovi Patrikovi Kozelovi. Šimon Groch sa rozhodol pre strelu zápästím od modrej čiary. Dorážka sa ponúkala Rapáčovi, ale netrafil puk.
00:38
Hostia hrajú o všetko, pretože chcú ešte poskočiť na jedenástu priečku. Ryan Foss si vypracoval peknú šancu po účinnej kľučke, ale zasiahol iba Surákov betón.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Surák – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Björkung, Groch, Valach – Archambault, Nellis, Bakoš – Džugan, Myklucha, Burgess – Majdan, Kerbashian, Rapáč – Hamráček, Bortňák, Vandas.

Tréner: Vlastimil Wojnar.

HC 19 Humenné: Kozel – Meliško, Sredl, Pacalaj, Sergijenko, Novota, Thomka – Paršin, Kuru, Pereskokov – Lapšanský, Foss, Šoltés – Handlovský, Linet, Vaško – Horvát, Ragan, Borov – M. Krajňák.

Tréner: Martin Štrba.

Rozhodca: Crman, Goga – Jurčiak, D. Konc ml.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 45. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Humenným.

HK Spišská Nová Ves


Dočkali sa. Hokejisti Spišskej prelomili nelichotivú sériu siedmich prehier po sebe. Podarilo sa to proti Zvolenu, ktorý vyhrával, ale následne len doťahoval. O ukončení čiernej série rozhodol Olivier Archambault z nájazdu, keď chladnokrvne prestrelil Kupskeho. Zároveň gólovo oslávil svoje 31. narodeniny. Spišiaci získali dva body. Na konte ich majú celkovo 76 a patrí im tretia pozícia.

HC 19 Humenné

Šance Humenčanov na záchranu sa postupne vzďaľujú. Kým Humenné prehralo s popradským lídrom 2:5, jedenáste Nové Zámky šokovali Banskú Bystricu a pod Urpínom uspeli 2:1. Zemplínčania to v tejto sezóne vedeli na Spišiakov predovšetkým na svojom ľade. Vonku nevyhrali ani raz.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišiaci strelili Humennému šesť gólov, Bakoš sa blysol štyrmi bodmi