Slovenskí mladíci skončili na MS vo štvrťfinále, Švédom podľahli iba o gól

Slovenský brankár Roman Durný.
Slovenský brankár Roman Durný. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|3. jan 2018 o 00:00

Slovensko obsadí konečné siedme miesto.

MS hokejistov do 20 rokov 2018 - štvrťfinále:

Švédsko - Slovensko 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 21. Lundeström (Söderlund), 27. Zetterlund, 51. Lundeström (Söderlund, Steen) - 38. Bodák (Čacho, Buček), 52. Bodák (Kelemen)

Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Garon (Lan.), Nikolic (Rak.) - Hancock (USA), Ondráček (ČR), 1445 divákov

Zostava Švédska: Gustavsson - Liljegren, Moverare, Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg - Pettersson, A. Nylander, Andersson - Karlström, L. Lindström, Zetterlund - Söderlund, Lundeström, Steen - G. Gustafsson, Davidsson, Jonsson Fjällby - J. Boqvist

Zostava Slovenska: Durný - Hedera, Korenčík, Bodák, M. Ivan, Zeleňák, Fehérváry, Matejovič, Fereta - Smolka, Kundrik, Kelemen - Miloš Roman, Tamáši, Krivošík - Buček, A. Ružička, Studenič - Liška, Čacho, Solenský

<>

BUFFALO. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov nepostúpila do semifinále na juniorských majstrovstvách sveta v americkom Buffale. Zverenci trénera Ernesta Bokroša totiž prehrali vo štvrťfinále s rovesníkmi zo Švédska tesne 2:3.

Za najlepšieho hráča v zápase na slovenskej strane vyhlásili dvojgólového obrancu Martina Bodáka.

semifinálové dvojice:

Kanada - Česko

Švédsko - USA

Slováci na šampionáte obsadili konečné siedme miesto, o jednu pozíciu zlepšili svoje minuloročné vystúpenie. Turnaj sa pre nich už skončil.

Za najlepších slovenských hráčov na turnaji vyhlásili brankára Romana Durného, obrancu Bodáka a útočníka Samuela Bučeka.

Slovensko? Tím, ktorý chcel bojovať o medailu

Slovenskí hokejisti odštartovali svoje účinkovanie na MS prehrou s Kanadou (0:6). Nasledovalo senzačné víťazstvo nad domácimi hráčmi a zároveň úradujúcimi majstrami sveta z USA (3:2).

Potom Slováci prehrali s Fínmi (2:5) a vo svojom záverečnom zápase v A-skupine zdolali v priamom súboji o postup do štvrťfinále Dánov (5:1). S turnajom sa rozlúčili spomínanou tesnou prehrou vo štvrťfinále.

Po rokoch to nebol slovenský tím, ktorý prišiel na majstrovstvá sveta vyhrať jeden kľúčový zápas a vyhnúť sa bojom o záchranu. Bol to tím, ktorý chcel bojovať o medailu. A napokon od toho nebol ďaleko.

"Snažili sme sa hrať najlepšie, ako vieme. A myslím, že sa nám to podarilo. Chýbal nám kúsok šťastia," vravel kapitán Bodák pre web šampionátu.

"V prvom zápase na turnaji proti Kanade sme nehrali dobre, boli sme ustráchaní. Ale potom to už bolo dobré. Som hrdý na náš tím. Myslím, že sme si zaslúžili postúpiť do semifinále," doplnil Bodák.

Švédsko je naďalej jediným nezdolaným tímom na turnaji. Zaujímavosťou je, že so Švédmi sa Slováci stretli vo štvrťfinále aj vlani a predvlani. Aj vtedy prehrali, ale oveľa vyššími rozdielmi - vlani 3:8, predvlani 0:6.

Piatykrát v histórii skončilo Slovensko na majstrovstvách sveta juniorov na siedmom mieste, predtým aj v rokoch 1996, 2005, 2008 a 2016. Maximom sú dve tretie priečky v rokoch 1999 a 2015.

Napriek prehre zanechali dobrý dojem

Švédi majú jeden z najlepších a najtalentovanejších tímov na šampionáte a najmä v prvej tretine dominovali. Zdalo sa, že zápas bude jasnou záležitosťou. Napriek tomu však Slováci po dvoch tretinách prehrávali iba 1:2.

Navyše v úvode záverečnej časti hrali dlhú presilovku o dvoch hráčov, v ktorej Marián Studenič trafil žŕdku.

Hoci Švédi držali častejšie puk, Slováci až na pár výnimiek veľmi dobre bránili a nepúšťali súpera do vyložených šancí.

Keď v 51.minúte Lundeström zvýšil na 3:1, zdalo sa byť rozhodnuté. Už o minútu však kapitán slovenského tímu Bodák svojím druhým gólom v zápase opäť znížil.

Švédi už zďaleka neboli takí suverénni ako v úvode a Slováci sa sympaticky snažili o vyrovnanie. Hoci sa im to nepodarilo, zanechali dobrý dojem.

Hlasy po zápase:

Ernest Bokroš (tréner SR): "Ťažko sa mi hodnotí takéto stretnutie. Musím povedať, že som spokojný s výkonmi hráčov, ale nie s výsledkom. Naozaj sme dnes boli blízko, žiaľ, nevyšlo nám to. Hrali sme proti obrovskej sile, ale aj my sme ukázali svoju kvalitu. Dobre sme sa na súpera pripravili a zohrali s ním vyrovnanú partiu. Žiaľ, boli sme to my, kto naháňal náskok súpera a nestačilo to. Našou technickou chybou sme si v závere nemohli zahrať power-play. Škoda toho. Hovorí sa, že kto nevyužije presilovku 5 na 3, nemôže vyhrať.

Možno to bolo aj o technických zručnostiach, možno chýbal aj kúsok šťastia. Striel sme mali dosť. Som maximálne spokojný s výkonom aj prístupom hráčov, len ma mrzí výsledok. Taká šanca neprichádza každý rok. Keby mi pred majstrovstvami sveta niekto povedal, že odohráme také zápasy v takej náročnej skupine, bol by som spokojný. Spokojný som aj teraz, pretože sme dobre reprezentovali Slovensko aj náš mládežnícky hokej."

Martin Bodák, kapitán SR a strelec oboch slovenských gólov: "Snažili sme sa podať maximálny výkon a myslím si, že sa nám to podarilo, chýbal nám však kúsok šťastia. Usilovali sme sa čo najviac prihrávať a strieľať, no v závere sme už nedokázali vyrovnať. Naše výkony na turnaji mali stúpajúcu tendenciu. Na úvod proti Kanade sme hrali trochu ustráchane, no postupne sme sa zlepšovali. Som hrdý na náš tím. Mohli sme hrať v semifinále, no nevyšlo to, taký je hokej."

Martin Fehérváry (obranca SR): "Všetci vieme, že Švédsko je jedna z top hokejových krajín. Myslím si, že sme s nimi odohrali vyrovnanú partiu, ale, žiaľ, nepodarilo sa nám zvíťaziť. V prvej tretine hrali Švédi dobre, ale veril som, že neskôr budeme lepšie napádať a to sa nám aj darilo a potom sme mali viac z hry. Nedali sme gól z presilovky piatich proti trom a aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme nepostúpili. To by sa malo využívať...

V závere sme sa to snažili nahodiť na súperovho brankára, čo sa nám nepodarilo, preto sme nemohli odvolať nášho brankára. Odohrali sme jeden z najlepších zápasov na turnaji. Pred tento výkon ešte kladiem víťazstvo nad USA, lebo výhra je výhra. Na týchto majstrovstvách sveta sme ukázali, že môžeme hrať s každým súperom, aj preto konečné 7. miesto nás všetkých mrzí."

Alexander Nylander (útočník Švédska): „Myslím si, že do nasledujúcich zápasov sa ešte musíme zlepšiť. Nehrali sme tak, ako si úroveň play-off vyžaduje. Našťastie sme pri oslabení o dvoch korčuliarov neinkasovali, chlapci na ľade si zaslúžia veľkú pochvalu.“

Fabian Zetterlund (útočník Švédska): „Pri mojom góle som si viedol puk do útočného pásma a vystrelil bekhendom. Našťastie to tam padlo. “

Online prenos: Švédsko - Slovensko (MS v hokeji do 20 rokov 2018, USA)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Štvrťfinále 2017/2018
03.01.2018 o 00:00
Švédsko
3:2
(0:0, 2:1, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 21. Lundeström (Söderlund), 27. Zetterlund, 51. Lundeström (Söderlund, Steen) – 38. Bodák (Čacho, Buček), 52. Bodák (Kelemen).
Prenos
Traja najlepší hráči Slovenska na turnaji

Brankár: Roman Durný
Obranca: Martin Bodák
Útočník: Samuel Buček
Najlepší hráči zápasu

Švédsko:
Isac Lundeström
Slovensko: Martin Bodák
Slovensko vo štvrťfinále so Švédskom nakoniec prehráva a do semifinále nepostupuje. Náš súper bol síce lepší, no slovenskí reprezentanti zanechali veľmi dobrý dojem a to nie len v tomto stretnutí, ale aj v celom turnaji, na ktorom sme vyhrali dva zápasy, proti USA a Dánsku.
Koniec zápasu.
59:56
Kelemen prihrával do bránkoviska, dvaja naši hráči nedokázali zakončiť.
59:35
Durný stále v bráne a Lindstrom robí veľké problémy v našom pásme.
59:09
Znova sme síce pri puku, ale iba v našom pásme. Súper zvláda dosť dobre.
58:39
Švédsko teraz drží puk u nás a nedovoľuje nám založiť útočnú akciu.
58:08
Studenič pálil z druhej vlny po akcii Romana, pokus mladého šikovného útočníka je zrazený vedľa.
58:01
Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
57:25
Korenčík dosť dobre pálil, nedokázal ale nájsť priestor troch žrdí. Ten tesne minul.
57:14
Erik Smolka si našiel puk v kruhu na vhadzovanie vedľa brány. Z prvej z otočky vystrelil iba do Gustavssona.
56:52
Martin Fehérváry nahodil puk smerom na bránu Gustavssona, ktorý hru prerušil a my sme sa usadili v pásme.
56:16
importantBodák dostal hit od Steena, posunul puk pred bránu, kde mal veľkú šancu Lundeström, ale hattrick neuzavrel.
56:02
Durný kryje nahodenie od mantinelu, oba celky preto môžu bez problémov vystriedať svoje zostavy.
55:48
Slovensko v plnom počte.
55:38
Puk sa dlho držal v našej tretine len pri mantineli dokonca sme ho dostali preč.
55:00
Presne päť minút pred koncom riadnej hracej doby znova pálil Lundeström, Durný nemal so zákrokom väčší problém.
54:33
Lundeström si nakorčuľoval pred bránu, nahodenie Liljegrena nedokázal tečovať medzi tri žrde.
54:24
Švédsko v plnom počte.
53:48
Vylúčenie v tíme Slovensko (Vojtěch Zeleňák – 2 min., držanie).
53:20
Bučekova rana z vrcholu kruhu išla do stredu brány, Gustavsson vyráža puk do rohu ihriska.
52:55
Dobré nahodenie od modrej do Bodáka, Gustavsson na puk nevidel, ale zasahovať ani nemusel.
52:36
Švédsko puk veľmi rýchlo posiela cez všetky čiary.
52:24
Vylúčenie v tíme Švédsko (Jesper Sellgren – 2 min., držanie).
52:14
Zakázané uvoľnenie Švédska.
51:58
goalSlovensko dalo gól!
Miloš Kelemen prihral pred bránu, kde sa ocitol obranca MARTIN BODÁK a ten v nezvyčajnej pozícii strieľa svoj druhý gól v stretnutí, no puk nasmeroval krásne do rohu. Švédske vedenie o dva góly tak netrvalo dlho.
51:18
Najskôr to skúsil Korenčík, po ňom aj Hedera, no ani jeden z našich obrancov nebol dostatočne presný.
50:54
Ďalšia strela z dobrej pozície končí na Durnom, dopredu išiel Studenič, no neuspel.
50:17
goalŠvédsko dalo gól!

Nerád to píšem, ale súper nás teraz veľmi pekne vykombinoval. Söderlund mohol strieľať, ešte puk potiahol a našiel pred prázdnu bránu na ISACA LUNDESTRÖMA, ktorý nemal problém zakončiť.
49:54
Roman Durný zachytil puk, po nahodení nemohol rýchlo kvôli Liljgrenovi rozohrať.
49:23
Po tvrdých súbojoch pri mantineli ostali ležať dvaja naši, Kelemen tak určite dostal krosček, ale vylučovať sa nebude.
48:55
Kundrik sa cez troch hráčov súpera dostal až do zakončenia, nik mu puk nezobral. Bránený zakončil do betónov Gustavssona.
48:38
Zakázané uvoľnenie Švédska.
48:16
Konečne sa hrá dlhší časový úsek bez prerušenia, ale obranca Bodák puk len nahodil na hokejky súperov.
47:26
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
47:20
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
46:59
Buček našiel veľmi umne na modrej voľného Michala Ivana, ktorý vystrelil len do miest, kde mal Gustavsson dosah.
46:35
Zakázané uvoľnenie Švédska.
46:14
Pettersson vystrelil spomedzi dvoch našich obrancov po ľade, Durný ľavou nohou puk poslal vedľa.
45:39
importantSpomedzi kruhov prudko vystrelil Lindström, Roman Durný predviedol veľmi dobrý zákrok pravou rukou.
45:09
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
44:50
Zakázané uvoľnenie Švédska.
44:40
Kostrbato sme síce prešli do útočného pásma, Smolka Kundríka nenašiel a už tam nie sme.
43:55
Jonsson Fjällby jednou rukou vystrelil cez Zeleňáka, Durný pri bližšej tyčke zasiahol.
43:29
Dahlin to skúsil od modrej, Durný vyrazil. Na opačnej strane nepochodil Studenič.
43:03
Švédsko v plnom počte.
42:46
Švédsko hrá so štyrmi hráčmi.
42:19
Švédsko vyhadzuje, prvýkrát v tomto oslabení o dvoch hráčov.
42:01
Zatiaľ hráme celkom dobre, dokonca sme mali veľkú šancu, ale na gól v tejto početnej prevahe čakáme.
41:52
Studenič strieľal z prvej z dobrej pozície, ale nepresne.
41:24
importantBodák tvrdo vystrelil, okamžite prišla dorážka od Studeniča, ktorý trafil po ľade tyčku!
41:13
important1 minúta a 43 sekúnd bude trvať naša presilovka o dvoch hráčov. Obrovská šanca vyrovnať!
41:03
Vylúčenie v tíme Švédsko (Tim Söderlund – 2 min., podrazenie).
40:46
Vylúčenie v tíme Švédsko (Isac Lundeström – 2 min., faul lakťom).
40:32
Švédsko sa znova veľmi rýchlo dostalo do nášho pásma, súpera sa ale nevie dostať do zakončenia.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Prostredná tretina pre nás nezačala vôbec dobre, pretože po rýchlej chybe už v deviatej sekunde skóroval Lundeström, Zetterlund navyše skóroval aj druhýkrát a nevyzeralo to vôbec dobre. Všetko sa zlepšilo po zásahu Martina Bodáka, ktorý strelil prvý slovenský gól na turnaju v presilovej hre, pri našej trinástej možnosti.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:37
Získali sme puk v rohu ihriska, po posunutí na modrú strieľal Zeleňák poriadne nepresne.
39:01
Začala sa posledná minúta druhej tretiny, v ktorej závere sme po góle trochu ožili.
38:35
Studenič s Bučekom dostali puk do útočného pásma, strieľal však až Ivan od mantinelu, iba do lapačky švédskeho brankára.
37:58
Miloš Kelemen dostal puk pred bránu súpera, kde síce nevystrelil, ale Gustavsson hru prerušil.
37:41
goalSlovensko dalo gól!
Náš kapitán a líder MARTIN BODÁK pridáva druhý gól na týchto MSJ, ale čo je najdôležitejšie, tak znižuje prvým gólom našich na turnaji počas presilovky. Bola to naša trinásta hra v početnej prevahe. Každopádne, Bodák to trafil fantasticky od tyčky.
37:21
Sme sme na chvíľu zachytili puk, Švédsko ho aj napriek tomu vyhadzuje cez všetky čiary.
36:59
V oslabení ušiel Jonsson Fjällby, strela tohto rýchleho útočníka smerovala vysoko nad.
36:42
Síce sme mali celkom problém dostať sa a usadiť sa v útočnom pásme, no nakoniec prišla prihrávka spoza brány do bránkoviska. Gustavsson stihol hru prerušiť.
36:06
Vylúčenie v tíme Švédsko (Rasmus Dahlin – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
35:38
Zakázané uvoľnenie Švédska.
35:16
Bodák nahadzoval od modrej čiary, Tamáši tečoval tesne vedľa, Liška už nedokázal zmeniť smer.
34:47
Viliam Čacho opäť prenikal, tvrdo ho zastavil obranca Liljegren. Vzápätí to schytal aj obranca Bodák.
34:13
Čacho síce dostal puk do útočného pásma, tam sa s ním mladí Slováci dlho neohriali.
33:33
Nylander sa síce dostal k puku pred našou bránou, o ten ho okamžite pripravil obranca Zeleňák.
32:55
importantPo buly pálil okamžite Tamáši, no v ešte väčšej šanci bol Solenský. Po zisku puky vedľa brány sa puk dostal pred bránkoviska, spomínaný Solenský trafil do Gustavssona.
32:33
Prihrávka pred bránu na Kundrika nevyšla, nahodenie od modrej nedokázal tečovať Smolka. Gustavsson zakročil.
32:03
Alex Tamáši strieľal cez obrancu, trafil iba do dobre postaveného Dahlina. Prechod Švédska stopol ofsajd.
31:45
Švédi takmer spravili chybu v rozohrávke a mohli sme prejsť do šance, no s tým takmer to nejde.
31:37
31:37
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
30:55
Studenič previedol veľmi peknú individuálnu akciu, pri ktorej vystrelil len do Gustavssona a vzápätí už neprihral na Čacha.
30:27
Miloš Roman sa rútil do dobrej šance, jeden z obrancov ho natlačil do brány, tá vyletela a náš útočník ostáva na ľade.
30:12
Jonsson Fjällby si pripravil prakticky sám streleckú partiu, do brány sa nedokázal trafiť.
29:55
Bodák nahadzoval od modrej čiary, Alex Tamáši takmer tečoval. Kúsok mu nakoniec chýbal.
29:44
Znova si Švédi robili v našom pásme chvíľu len to, čo chceli. Zakončilo to však iba nahodením od modrej, ktoré neprešlo.
29:04
Zakázané uvoľnenie Švédska.
28:42
V rýchlej akcii na pravom krídle to skúšal Steen, Durný zasiahol pritlačený o bližšiu tyčku svojej svätyne.
28:06
Veľmi dobre nahadzoval od modrej Brannstrom, Durný na nič nevidel, no práve jeden zo Švédov pred bránou puk zastavil.
27:45
Filip Krivošík sa síce dostal k puku so šťastím, ale pred bránkoviskom mal dobrú pozíciu. Backhandom našiel pripraveného Gustavssona.
27:32
Bodák síce poslal puk pred Karlstromom preč, no ten sa k nemu znova dostal a natlačil sa do brány Durného, ktorý zasiahol.
26:55
26:55
goalŠvédsko dalo gól!

FABIAN ZETTERLUND získal puk v pásme súpera, prešiel s ním celé ihrisko a nádherným spôsobom backhandom pomedzi nohy ho poslal do našej siete.
26:31
Krivošík udržal útočné pásmo, po prihrávke na Bučka prišla slabá strela vedľa.
25:58
Od mantinelu vystrelil Brannstrom, z prvej puk napálil smer brána. Roman Durný pri bližšej tyčke zasiahol.
25:29
Po nahodení za našu bránu sa nám po dlhom čase podarilo vyhodiť puk, v strednom pásme sa však k nemu opäť dostalo Švédsko.
24:44
Prudké nahodenie od modrej čiary našlo Durného, Slovensko sa ani tak nevie dostať z pásma.
24:07
importantPetterson strieľal spred nášho bránkoviska švihom pod brvno, Durný si svoje miesto veľmi dobre zastal.
23:25
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
23:09
Lindstrom nebezpečne strieľal z ľavého krídla, tečovaná strela skončila na ochrannej sieti.
23:08
Zakázané uvoľnenie Švédska.
22:53
Puk sa nepríjemne odrazil do nášho bránkoviska, ešte, že Durný mal hokejku na ľade.
22:14
Zeleňák tvrdo vystrelil od modrej čiary, puk na bránu Gustavssona neletel.
22:11
Fereta odstránil puk po nahodení pred našu bránu. Rýchly prechod dopredu priniesol len nahodenie Lišku na Gustavssona.
21:45
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
21:20
Takmer sme získali puk pred bránou Gustavssona, hráči súpera to nakoniec zvládli k ich spokojnosti.
20:47
Švédsko pokračuje v dobrom nástupe do druhej tretiny, nahodenie od modrej takmer tečom zasiahol Soderlund.
20:09
20:09
goalŠvédsko dalo gól!

ISAC LUNDESTRÖM potrestal chybu v rozohrávke od Korenčíka a po rýchlej akcii osou ihriska vystrelil medzi Durného a tyčku.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Po prvej tretine je stav rovnaký, ako pred začiatkom zápasu a síce 0:0. Švédsko má viac z hry, no aj Slovensko hlavne vďaka kontrám nejaké šance malo a aj preto môžeme byť do ďalších štyridsiatich minút pozitívne naladení.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:34
19:34
V situácii troch proti trom strieľal Ružička nepresne, po prihrávke pred bránu Buček obrancov neprepálil.
19:01
Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
18:24
Nylander strieľal z prvej, zrazená strela sa ocitla na ochrannej sieti za našou bránkou.
18:18
Lindstrom videl, že Durný cez dvoch hráčov pred sebou asi nevidí najlepšie, tak to skúsil nahodiť. Náš brankár zasiahol lapačkou.
17:38
Pekne to Švédi vymysleli, hlavne prihrávka medzi kruhy do druhej vlny mala byť finálna, no nebola ideálna, čiže strela išla mimo Durného brány.
17:14
Dahlin sa síce na chvíľu ocitol voľný, no nemal pozíciu na strelu. O puk preto rýchlo prišiel.
16:41
Roman Durný vykorčuľoval vyššie z brány, aby bol pri puku prvý, pretože na nahodenie Zetterlunda chceli reagovať ďalší hokejisti v žltom.
16:23
Durný rýchlo rozohral po nahodení Nylandera, naše nahodenie získali hráči Švédska.
15:49
Andersson sa postaral o dobrý teč nahodenia pred našou bránou, puk sa medzi tri žrde nedostal.
15:24
Zastavili sme snahu Nylandera založiť akciu, puk sa však ocitá späť na hokejkách švédskych hráčov.
14:54
Gustafsson potiahol puk dopredu, backhandom prudko nahodil a Durný nemal prakticky žiadny problém.
14:24
Puk sa po súbojoch v strednom pásme ocitol na švédskej striedačke, hra sa preto prerušuje.
13:55
Z dosť veľkého uhla to skúsil Lunderstrom, Durný si postrážil bližšiu tyčku.
13:29
Brannstrom vo veľmi dobrej pozícii uvoľnil jedného zo spoluhráčov, jeho strela cez našich hráčov neprešla.
12:37
Rozbehnutý Buček nedostal presnú prihrávku, hra sa preto mala presunúť na druhú stranu, lenže Petterson bol v ofsajde.
12:08
Švédsko v plnom počte.
11:39
Ružička obkrúžil bránu, vystrelil do Gustavssona. Ešte sa snažil doraziť Fehérváry, neuspel.
10:56
Šanca v oslabení, Davidsson a Jonsson Fjällby sa dostali do bránkoviska, kde zasiahol Durný.
10:45
Síce sme si rozložili tábor v útočnom pásme, lenže zakončenie neprichádzalo. Až v tomto momente to skúsil Tamáši, trafil Gustavssona.
10:08
Vylúčenie v tíme Švédsko (Fabian Zetterlund – 2 min., podrazenie).
09:56
Dlho sme boli v pásme súpera, ešte dlhšie v rohu pri mantineli. Všetko ukončilo zrazené nahodenie Hederu.
09:23
Korenčík zachytil prihrávku do našej tretiny a cez mantinel chcel rozohrať. Pukom nechtiac trafil lavičky a dokonca trénera Bokroša. Ten je v poriadku.
08:57
Švédsko naďalej pokračuje v kolotoči v našom pásme, Dahlin strieľal dosť nepresne.
08:17
Niekoľkokrát sa síce náš súper dostal k ohrozeniu brány, avšak väčšinou Durný so strelami z diaľky, na ktoré videl, dočiahol.
07:30
Krivošík získal puk, nahodil pred bránu. Toto sa neujala, preto Krivošík opäť zabojoval a strieľal do lapačky Gustavssona.
07:07
Veľmi pekne sa Fabian Zetterlund krátkou kľučkou dostal k strele spomedzi kruhov, Durný vyrazil na ochrannú sieť.
06:52
Prvá strela Korenčíka bola tečovaná mimo priestoru brány, tá následná skončila v lapačke Gustavssona.
06:26
Ružička dostal puk do útočného pásma, tam ho zdvojili dvaja Švédi a akcii bol rýchlo koniec.
05:48
Dlho sme nevedeli dostať puk z nášho pásma. Nakoniec sa to síce podarilo, Liška však popri mantineli ďaleko neprešiel.
05:02
Durný chytá puk po ľahkom nahodení a prerušuje hru, aby sme mohli v pokoji prestriedať naše rady.
04:48
Švédsko bolo síce veľmi dlho nasťahované v našom útočnom pásme, puk sa držal len pri mantineli.
03:56
Slovensko v plnom počte.
03:33
importantZvoní aj za Durným, stalo sa tak po strele jedného zo švédskych hráčov pôsobiacich na ľade počas ich presilovky.
03:18
importantŠvédsko sa nechce nechať zahanbiť, Durný musel vytiahnuť dva veľmi dôležité zákroky.
02:49
importantSlovensko sa veľmi dobre bránilo, keď puk držalo pri mantineloch a dokonca sme mohli skórovať. Z protiútoku vystrelil do tyčky Smolka.
01:56
Vylúčenie v tíme Slovensko (Martin Fehérváry – 2 min., podrazenie).
01:52
Lindstrom sa rútil sám proti Durného, Feherváry ho na poslednú chvíľu zastavil aj za cenu faulu.
01:35
Švédi si síce vypracovali príležitosť, no po pokus Karlstroma zasiahol Durný. K dorážkam sa už nik nedostal.
01:12
Bodák zastavil po strate puku od spoluhráčov rodiacu sa akciu súpera, ale iba nahodil za bránu Švédska.
00:43
Na Durného letel prvý puk, avšak náš mladý gólman rýchlo rozohral a dopredu ide Slovensko.
00:16
Síce sme sa veľmi rýchlo dostali do útočného pásma, ale naši hráči za bránou súpera o puk prišli.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Švédsko: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren (A), Moverare, Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson (A), A. Nylander (C), Andersson – Karlström, L. Lindström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – G. Gustafsson, Davidsson, Jonsson Fjällby – J. Boqvist.

Slovensko: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík (C), Bodák, Ivan, Zeleňák (A), Fehérváry, Matejovič, Fereta – Smolka, Kundrik, Kelemen – Miloš Roman, Tamáši, Krivošík – Buček, Ružička, Studenič – Liška (A), Čacho, Solenský..
Slovenskí mladíci pod vedením trénera Ernesta Bokroša splnili základný cieľ, ktorým bol postup zo základnej skupiny. Tým pádom sme sa vyhli bojom o udržanie a zároveň máme šancu preniknúť ešte ďalej, ako do štvrťfinále, aj keď v ceste stojí jeden z najväčších favoritov celého turnaja a síce Švédsko.

Švédsko

"Tre Kronor" vyhrali základnú skupinu B so ziskom jedenástich bodov. O dva menej ich získali hokejisti z Česka, sedem mali Rusi a postupové kvarteto uzavrelo Švajčiarsko. Švédsko na úvod porazilo 6:1 Bielorusko, následne 3:1 Česko, 7:2 Švajčiarsko a jedine s Ruskom nebodovalo naplno, keďže na "zbornou" zverenci Tomasa Monténa vyhrali až po nájazdoch. Najproduktívnejším hráčom tímu je Lias Andersson, ktorý strelil päť gólov a na dva prihral. Brankár Filip Gustavsson inkasuje iba 1,62 gólu na zápas, čo je najmenej zo všetkých gólmanov a drží si tretiu najlepšiu úspešnosť zákrokov, 92,31%.

Slovensko

Naši chlapci hneď na úvod prešli tvrdou skúškou, nakoľko čelili Kanade. Vždy silný tím "javorového listu" nás vďaka trom gólom v presilovkách zdolal 6:0, lenže "Bokrošovci" si nečakane chuť napravili už o deň neskôr. Domáci výber USA mal síce byť nad sily Slovákov, no boli sme to my, kto bol efektívnejší. Podržal nás brankár Roman Durný a vďaka trom gólom sa zrodilo víťazstvo 3:2. O dva sa postaral Filip Krivošík, no víťazný a najkrajší strelil Samuel Buček. Ani proti Fínsku naši chalani nesklamali. Až do 28.minúty to bolo 0:0 a až do 53. sme prehrávali len o jeden gól. Potom však súper odskočil a vyhral 5:2. Na záver bojov v skupine nás čakalo Dánsko. Jediný duel, kde bolo favoritom Slovensko. Papierové prognózy sa potvrdili aj napriek úvodnému zásahu súpera. Nakoniec sme sa tešili z víťazstva 5:1. Náš najproduktívnejší hráč je Samuel Buček, má šesť bodov (3+3) a iba Američan Casey Mittelstadt ich má viac. Ďalšou fantastickou správou v štatistikách je, že Roman Durný má najlepšiu percentuálnu úspešnosť zásahov a síce 93,04%.

Štvrťfinále

Víťaz tohto štvrťfinále sa v semifinále stretne z víťazom duelu medzi USA a Ruskom.

Zvyšné dvojice

Česko – Fínsko
Kanada – Švajčiarsko
USA – Rusko
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí mladíci skončili na MS vo štvrťfinále, Švédom podľahli iba o gól