Slovenky neudržali vedenie nad Poľkami a na MS obsadili šieste miesto

Momentka zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS vo florbale žien 2019.
Momentka zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS vo florbale žien 2019. (Autor: Fabian Trees)
Športové prenosy SME|15. dec 2019 o 08:00

Poľsko vyhralo 8:4.

Poľsko - Slovensko 8:4 (1:2, 3:1, 4:1)

Góly: 2. Z. Krzywaková, 31. J. Krzywaková (tr. strieľanie), 32. Buczeková (Zagorská), 36. J. Szelzchenová (J. Krzywaková), 47. Z. Krzywaková (J. Krzywaková), 47. Timeková-Dziadkowiecová (Buczeková), 53. Buczeková, 58. Timeková-Dziadkowiecová - 6. P. Hudáková (Šponiarová), 13. Ferenčíková (Ďuríková), 27. Ferenčíková (P. Hudáková), 55. Klapitová (K. Hudáková). Rozhodovali: Reichelt, Kostínek (obaja ČR), vylúčené: 2:0, presilovky a oslabenia: 0:0, 1122 divákov.

Poľsko: Kotecká - Drzymalová, Mareková, Nogová, J. Szelzchenová, Kozanecká, Pudziszová - Rogalová, Buczeková, Zagorská - Z. Krzywaková, J. Krzywaková, Plechanová - Timeková-Dziadkowiecová, K. Szelzchenová, Arendarczyková - Borkowská, Pawlowská

Slovensko: Krištofová - Ďuríková, Šponiarová, Robová, Klapitová, Adamcová, Pudišová - K. Hudáková, Ferenčíková, P. Hudáková - V. Grossová, Trošková, Šidlová - Chúpeková, Lenčešová, Papierniková - Belicová, K. Grossová, Gáborová

NEUCHATEL. Slovenské florbalové reprezentantky prehrali v nedeľu vo svojom záverečnom zápase na MS v Neuchateli s Poľkami 4:8 a na šampionáte obsadili konečné šieste miesto.

Zverenky trénera Michala Jedličku tak nedokázali zopakovať piatu priečku spred dvoch rokov v Bratislave, ktorá zostáva ich najlepším umiestnením na MS.

Slovenky po dvoch góloch Denisy Ferenčíkovej a jednom presnom zásahu Paulíny Hudákovej viedli v druhej tretine 3:1, no sľubný náskok neudržali.

Poľské reprezentantky dokázali potrestať početné chyby v slovenskej defenzíve, výsledok otočili a piatym miestom dosiahli svoj historicky najlepší výsledok na MS.

MS vo florbale žien 2019: Momenty zo zápasu Slovensko - Poľsko: fotogaléria

15.12.2019

Slovenky v zápase o 5. miesto nezachytili vstup a už od 2. minúty prehrávali po góle Z. Krzywakovej. Postupne sa však dostali do tempa, začali im vychádzať kombinácie a vytvárali si šance.

V 5. min P. Hudáková ešte svoju možnosť nevyužila, no o minútu neskôr ju Šponiarová našla voľnú pri zadnej žŕdke a najproduktívnejšia hráčka SR vyrovnala na 1:1. Zverenky Michala Jedličku si aktivitou pýtali fauly, v 13. min. ich tesne po skončení presilovky poslala do vedenia strelou z prvej Ferenčíková.

Tá istá hráčka prakticky z identickej situácie zvýšila na začiatku druhého dejstva na 3:1. Slovenky mali zápas nádejne rozbehnutý, v defenzíve však bránili laxne a ich chyby vedeli Poľky potrestať. Gólmi J. Krzywakovej z trestného strieľania a Buczekovej vyrovnali a v 36. min. dokonala obrat J. Szelzchenová.

Slovenky zostali z vývoja zaskočené, prestali sa im dariť prihrávky a iba sporadicky sa dostávali k streľbe. V tretej tretine využili ich nedôsledné bránenie Poľky dvomi gólmi v rozpätí piatich sekúnd.

Reprezentantky SR to skúsili už osem minút pred koncom v power play bez brankárky, ale kombinácie im viazli. V 53. min potrestala ich chybu Buczeková gólom do prázdnej bránky - 7:3.

Slovenky to nevzdávali, Krištofová zostávala na striedačke a v hre bez brankárky Klapitová z bekhendovej dorážky znížila. To bolo však z ich strany všetko, výsledok na 8:4 pre Poľsko spečatila gólom do prázdnej bránky Timeková-Dziadkowiecová.

Hlasy po zápase:

Michaela Šponiarová, hráčka SR: "Zarezali sme sa vlastnými chybami, ktoré Poľky dokázali využiť. V prvej tretine sme mali niekoľko šancí, ktoré sme mali využiť a vyzeralo by to inak. Ku koncu sme úplne prestali hrať, akoby sme ani nechceli zvíťaziť. Na samotnom šampionáte sme mali aj dobré pasáže, ale konečné šieste miesto rozhodne nie je úspechom. Myslím si, že patríme na piatu priečku, no dnes sme to neukázali."

Kristína Hudáková, hráčka SR: "Hodnotí sa mi to ťažko. Dve tretiny sme mali jasne navrch, ale nezvládli sme koncovku zápasu, poľavili sme a prehrali sme. Na šampionát sme šli s tým, že chceme piate miesto, to sme nedokázali, ale nesmie nás to položiť a ideme ďalej."

Paulína Hudáková, autorka prvého gólu SR: "Ťažko sa hľadajú slová. Už v prvej tretine sme mali tri tutové šance, ktoré sme nevyužili a Poľky sa dostali do brejku. Bol to posledný zápas na šampionáte, my sme si ho mali užiť a vyhrať, keď už nám nevyšlo to štvrťfinále s Fínskom. Bohužiaľ, treba sa z týchto chýb poučiť pre ďalšie šampionáty, každá z nás si musí trochu vstúpiť do svedomia a uznať, že sme na turnaji nepredviedli to, čo sme chceli."

Michal Jedlička, tréner SR: "Poľky na tom boli dnes lepšie kondične. Zvládali lepšie súboje, boli rýchlejšie a mali viac pohybu. U nás to úplne chýbalo, napriek tomu sme pohodlne viedli 3:1, no spravili sme stupídny faul a trestné strieľanie nás 'poslalo do kytek'. Šieste miesto na majstrovstvách sveta nie je tragédiou. Tou sú naše predvedené výkony. V podstate len proti Fínsku sme odohrali dobrý zápas a v ňom sme sa úplne vyžmýkali. Z hry, ktorou sme sa prezentovali, som sklamaný."

ONLINE PRENOS: Slovensko - Poľsko (florbal, MS vo florbale žien 2019, LIVE)

MS žien O 5. - 6. miesto 2019/2020
15.12.2019 o 10:30
Poľsko
8:4
(1:2, 3:1, 4:1)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 2. Krzywaková, 31. J. Krzywaková (t.s.), 32. Buczeková, 36. Szelzchenová, 47. Krzywaková, 47. Timek-Dziadkowiecová, 53. Buczeková, 58. Timek-Dziadkowiecová – 6. P. Hudáková, 13. Ferenčíková (Ďuriková), 27. Ferenčíková, 55. Klapitová. Rozhodca: M. Reichelt, T. Kostinek (obaja Česko).
Prenos
Po záverečnej siréne zavládla obrovská radosť v poľskom tábore! Náš dnešný súper obsadil konečné piate miesto a to je určite veľký úspech. Čo také povedať o našom výkone v tomto zápase. Nehrali sme až tak zle ako hovorí konečné skóre, ale v kľúčových momentoch zápasu sme buď prepadli v obrane, alebo Poľsku vyšiel rýchly brejk a gólová kanonáda sa na nás podpísala. Dva góly sme síce dostali do prázdnej bránky, ale na tom už tak nezáleží.

Slovensko teda na tomto svetovom šampionáte obsadilo konečné 6. miesto. Nemáme sa myslím za čo hanbiť, aj keď to piate miesto by bolo určite veselšie, ale dievčatám treba poďakovať.

S týmto konštatovaním sa už lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj.
Koniec zápasu.
59:31
Ostáva dohrať posledné sekundy tohto stretnutia. Už s istotou Poľsko obsadí konečné piate miesto na tomto svetovom šampionáte.
59:14
importantEšte to predsa len skúšame v šestici, ale ťažko sa už v útoku presadzujeme!
58:01
Sú tu posledné dve minúty tretej tretiny a už to teda vyzerá, že aj celého stretnutia!
57:15
goalPoľsko dalo gól!
Poľsko dáva svoj ôsmy gól v tomto zápase, druhý do prázdnej slovenskej bránky! TIMEK-DZIADKOWIECOVÁ dopravila loptičku do siete a toto už zrejme poľský výber zvládne dotiahnúť do zdárneho konca.
57:05
Držíme sa v útoku a vyvíjame veľký tlak na súpera. Potrebujeme čo najskôr skórovať.
56:29
importantOpäť tu je prázdna slovenská bránka, skúšame to znova v šestici!
55:56
Naša brankára sa však musí vrátiť, momentálne je v útoku Poľsko.
55:28
importantKrištofová bola na malú chvíľu na striedačke, už to skúšame aj takto skoro! Už nie je na čo čakať, prehrávame o tri góly a času veľa neostáva.
54:10
goalSlovensko dalo gól!
Výborne! Znižujeme na rozdiel troch gólov, keď sme sa úspešne usadili pred bránkou súpera, k odrazenej loptičke sa dostala KATARÍNA KLAPITOVÁ a krásne z otočky bekhendom zakončila do odkrytej siete – 7:4!
53:16
Prehrávame o štyri góly a veľa času do konca tretej tretiny neostáva. Ostáva nám len veriť, že sa nám ešte podarí niečo vymyslieť.
52:50
goalPoľsko dalo gól!
Tento siedmy gól Poľska už platiť určite bude! Po sekaní sme mali voľný úder od mantinelu a tak sa naša lavička rozhodla pre odvolanie brankárky! Nebolo už na čo moc čakať, ale BUCZEKOVÁ zachytila odrazenú loptičku a bezpečne ju dopravila do odkrytej slovenskej bránky – 7:3!
52:18
Držíme sa v útoku, ale nedarí sa nám zakončiť tlak strelou na bránku súpera. Poľsko tak momentálne všetko svoju silu sústreďuje na bránenie.
51:10
Krištofová teraz predviedla dobrý zákrok pri ďalšom rýchlom brejku súpera. Už máme loptičku na svojich hokejkách a snažíme sa o prechod do útoku.
50:42
Ako som však už spomínal, my sa určite nesmieme vzdávať. Tri góly vo florbale sa dajú určite streliť aj za necelých desať minút.
50:06
V útoku je však teraz náš súper, ktorý sa ani nemusí nikam ponáhľať. Poľsko tak stále vyhráva o tri góly a je na najlepšej ceste za víťazstvom.
49:09
importantPoľsko sa už radovalo aj so siedmeho gólu, ale ten napokon neplatí kvôli vysokej hokejke! Snáď nám tento moment pomôže sa pozbierať.
47:20
Netreba sa však určite vzdávať. Stále to ešte môžme sa pokúsiť zvrátiť, florbal je nevyspytateľný a padá v ňom veľa gólov.
46:20
goalPoľsko dalo gól!
No tak toto je už studená sprcha pre naše dievčatá! Ani sme sa nespämatali z piateho gólu a už je to šiesty v našej sieti, ktorý zároveň prináša už značné komplikácie. Ihneď po buly, ktoré vyhralo Poľsko sa náš súper rozbehol pred našu bránku a loptička aj so šťastím končí za Krištofovou – 6:3! Loptičku do našej siete dotlačila TIMEK-DZIADKOWIECOVÁ.
46:15
goalPoľsko dalo gól!
Opäť inkasujeme! Poľsku ideálne vyšiel tento rýchly brejk, tesne pred našou bránkou dostala presnú prihrávku KRZYWAKOVÁ a pohodlne dostáva loptičku do našej siete – 5:3!
45:36
Teraz sú tu aj nepresnosti na oboch stranách a časté straty loptičky. Musíme sa znova skoncenrovať a pokračovať v našej hre.
45:02
Útočné výpady sa teraz striedajú na oboch stranách. Stále sa však predbežný stav 4:3 nemení, Poľsko je tak bližšie k víťazstvu v tomto zápase o konečné piate miesto.
44:05
Pomerne dlho sme boli s loptičkou pred bránkou Poľska, aj to vyzeralo na zaujímavé šance, ale loptičku sme do siete nedopravili.
43:26
Hudáková sa teraz skúšala presadiť individuálne, ale nepodarilo sa jej prekonať obranu súpera.
42:38
Vysokým napádaním sme Poľsko vyhnali z pred našej brány, ale loptičku stále nemáme na svojich hokejkách.
42:06
Teraz sa však musíme brániť pri tlaku súpera. Poľsko presne toto potrebuje, držať loptičku na svojich hokejkách a čo najdlhšie byť pri našej bráne.
41:25
Snažíme sa teraz s loptičkou usadiť pred bránkou súpera. Zatiaľ sme však ešte v druhej tretine poriadne nevystrelili.
40:10
Posledná tretia tretina je už v plnom prúde. Verme, že sa po nej budú radovať naše dievčatá, ktoré musia doháňať náskok súpera.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
Čo napísať o druhej tretine...Slovensko do nej vystúpilo výborne, boli sme aktívnejším celkom, viacej hrozili a podarilo sa nám ísť aj do dvojgólového vedenia. Potom však prišla gólová smršť Poľska, keď v priebehu pár minút sme inkasovali tri góly či už z rýchleho brejku alebo po chybe obrany a tak po dvoch tretninách v súboji s Poľskom o konečné piate miesto prehrávame 3:4!

Pred nami je však celá tretia tretina a tak verme, že to ešte dokážu naše dievčatá zvrátiť.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:01
Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
38:21
Určite je aj na škodu, že z hľadiska neprichádza väčší impulz pre naše dievčatá. Veľmi by to potrebovali.
37:48
Ideálne by bolo, keby sa nám podarilo vyrovnať ešte do konca druhej tretiny. Momentálne však hrá lepšie náš dnešný súper.
36:39
Musíme sa rýchlo z toho otriasť a vrátiť sa k našemu výkonu z prvej tretiny a z polovice druhej.
35:35
35:35
goalPoľsko dalo gól!
Gólový hurikán Poľska v druhej tretine pokračuje! To už je celkom aj na porazenie, pretože aktívnejšie hráme my, útočíme, ale potom príde strata loptičky, rýchly brejk súpera a gól v našej sieti. Tento gól však musíme pripísať chybe našej obrany, keďže JOANNA SZELZCHENOVÁ ostala nepokrytá pred našou bránkou a po presnej prihrávke strelou z prvej upravuje na 4:3!
34:55
importantObrovské šťastie na našej strane, smola na strane Poľska! Náš dnešný súper založil rýchly brejk, po ktorom sa sama pred našou brankárkou ocitla Buczeková, ale svoj druhý gól v tomto zápase našťastie nepridala, musíme pochváliť našu brankárku Krištofovú!
33:34
Momentálne sú pri loptičke naše dievčatá, ale máme problémy s prechodom do útoku.
32:37
Krištofová mala teraz dobrý výhľad a pripisuje si úspešný zákrok. Už aj stihla rozohrať loptičku na svoje spoluhráčky v poli.
32:10
Poľsku však postupune narastajú krídla a začína čoraz viacej útočiť a hroziť. Ešte nás tak určite čaká dráma a verme, že sa bude na čo pozerať.
31:33
V zvukových mikrofónoch bolo počuť, ako sa naša striedačka hecuje a padli tie správne slová. Doteraz sme boli lepším tímom a treba v našej hre stále pokračovať.
31:04
31:04
goalPoľsko dalo gól!
Poriadne sme sa ešte neotriasli z druhého poľského gólu a razom je vyrovnané! V útoku boli naše dievčatá, ale zrodil sa po chybe rýchly brejk súpera a BUCZEKOVÁ po presnej prihrávke pohodlne upratala loptičku do siete – 3:3!
30:15
30:15
goalPoľsko dalo gól!
Na trestné strieľanie sa za Poľsko vybrala KRZYWAKOVÁ, ktorá si počínala úspešné a znižuje tak stav zápasu na 2:3 z pohľadu Poľska. Krištofovej nie je čo vyčítať, bolo to výborne zahrané trestné strieľanie.
30:15
importantJe tu faul z našej strany, nasleduje krátka prestávka a po nej nepríjemnosť pre našu brankárku, pretože Poľsko získava trestné strieľanie!
29:28
K loptičke sa teraz dostáva Poľsko, ale len veľmi ťažko sa dostáva pred našu bránku. Držíme si teda pohodlne naše dvojgólové vedenie, ale do konca zápasu je ešte veľa času.
28:46
Sledovali sme rýchly brejk nášho súpera, ale našťastie sa gólom neskončil. Pochvalu si zaslúži naša obrana, ale aj brankárka Krištofová.
28:24
Teraz sme však presunuli svoju kombináciu na našu polovicu. Nie sa presa kam ponáhľať, vyhrávame o dva góly a môžme tak troška z tempa ubrať.
27:13
Slovensko pokračuje vo svojom tlaku a momentálne jasne dominuje na palubovke. Poľsko je tak v jednom ohni a nevie kde má skorej skočiť.
26:58
26:58
goalSlovensko dalo gól!
Odskakujeme Poľsku na dva góly! Toto bola krásna kombinácia našich dievčat pred bránkou súpera, na jej konci stála DENISA FERENČÍKOVÁ, ktorá strelou z prvej prepálila opäť všetko čo jej stálo v ceste a Mlynarczyková bola absolútne bez šance – 1:3!
25:46
Prvýkrát v druhej tretine prišiel tlak zo stany nášho dnešného súpera. Dokázali sme ho však ustáť a už opäť máme loptičku na svojich hokejkách.
25:01
K loptičke sa dostala autorka nášho druhého gólu Ferenčíková, ale blok súpera prepáliť nedokázala.
24:10
Naše dievčatá sa po strate loptičky okamžite snažia o vysoké napádanie. Poľsku to robí značné problémy, pod tlakom sa nevyhýba chybám a tie by sme sa mali snažiť potrestať.
23:56
Ani tento útok nám nevyšiel. Poľsko sa s loptičkou presúva bližšie k našej bránke.
23:16
Stále môžme konštatovať, že úvod druhej tretiny patrí našim dievčatám. Pokračujeme v aktívnom výkone, už by to však chcelo streliť tretí gól, ktorý by nás viacej upokojil.
22:51
Po nepresnej prihrávke však loptička putuje späť na naše hokejky, oba tímy odišli striedať.
22:31
Pomerne dlho trval náš tlak, škoda len že sme z neho gól vyťažiť nedokázali. Momentálne sa niečo v útoku snaží vymyslieť Poľsko.
21:33
V nádejnej pozícii na skórovanie sa teraz ocitla Belicová! Naša reprezentantka sa dostala k odrazenej loptičke, ale brankárku Poľska už prekonať nedokázala.
21:16
Opäť držíme loptičku na svojich hokejkách a úvodné minúty druhej tretiny sa nesú jasne v našej réžii.
20:36
Na úvod druhej tretiny sme dokázali zatlačiť súpera pred jeho bránou, ale z našej strany tu potom boli len nepresné strelecké zakončenia.
20:10
Druhá tretina tohto súboja o konečné piate miesto sa už naplno rozbehla, buly v prospech Slovenska.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Oba reprezentačné celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia spať na hracej plocha, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
Prvá tretina v súboji o konečné piate miesto sa skončilo, Slovensko po nej vyhráva nad Poľskom 2:1! Do vedenia však ako prvý išiel náš súper, keď sa už v druhej minúte dokázala presadiť Z. Krzywaková. Našim dievčatám sa však podaril v krátkej dobe obrat zásluhou Paulíny Hudákovej a Ferenčíkovej. Celkovo bola hra v prvej tretine vyrovnaná a tak uvidíme, čo nám ponúkne tá druhá.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:01
Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
18:05
Už sa blíži záver prvej tretiny, Slovensko aj naďalej vyhráva o jeden gól nad Poľskom. Uvidíme, čo nám ponúkne záver úvodného dejstva.
17:13
Poľsko v plnom počte! Na konci presilovky sme ešte zatlačili našho súpera, ale tretí gól v jeho sieti to neprinieslo.
16:36
Až teraz musela Mlynarczyková zasahovať, ale pripisuje si na svoje konto ľahký zákrok.
16:13
Polovica z tejto našej početnej výhody je už preč, zatiaľ sme nijak výrazne bránku súpera neohrozili.
15:46
Poľsko sa však teraz dokázalo oslobodiť. Po loptičku si musíme až za našu bránku.
15:23
K dispozícii máme druhú presilovku v tomto zápase! Už sme sa stihili rozostaviť v blízkosti poľskej bránky.
15:13
Vylúčenie v tíme Poľsko (Drzymalová).
15:08
importantRušno teraz bolo aj pred poľskou bránkou! Loptička nepríjemne poskakovala okolo Mlynarczykovej, aj sa naše pokúšali o zakončenie, ale loptička končí len za poľskou bránkou!
14:28
importantKrištofová musela byť teraz veľmi pozorná, čo zvládla a pripisuje si na svoje konto ďalší úspešný zákrok! Stále tak vyhrávame o jeden gól.
14:15
V posledných chvíľach sa Poľsko až tak do útoku nedostáva. Je veľmi dobré, že ten rýchly inkasovaný gól naše dievčatá nijak nerozhodil.
13:39
Podarilo sa nám teda otočiť stav stretnutia. Do konca prvej tretiny však ešte nejaký ten čas ostáva a tak uvidíme, čo všetko nás v nej ešte čaká.
12:56
12:56
goalSlovensko dalo gól!
Ideme do vedenia! V početnej výhode to už síce nebolo, ale to nám určite nijak nevadí. Na konci úspešnej kombinácie stála DENISA FERENČÍKOVÁ, ktorá presnou strelou k tyčke prepálila všetko čo jej stálo v ceste – 1:2!
12:21
Poľsko sa znova oslobodzuje a krátko pred koncom svojho oslabenia zbiera veľmi cenné sekundy.
11:54
Polovica z našej početnej výhody už uplynula. Zatiaľ sme si výraznejšiu šancu nevypracovali.
11:30
Po chybnej rozohrávke sme však loptičku stratili a do rýchleho brejku a navyše v prečíslení išlo Poľsko. Našťastie s Krištofová s toutou strelou poradila.
11:05
Slovensko získava svoju prvú presilovku v tomto zápase! Buly sme vyhrali a už rozbiehame kombináciou pred bránkou súpera.
10:54
Vylúčenie v tíme Poľsko (J. Krzywaková).
10:26
Dostávame sa za polovicu prvej tretiny. Slovensko hrá v boji o piate miesto s Poľskom nerozhodne 1:1!
10:16
Na pozore sa musela mať naša brankárka Krištofová, ale dobre vykrala voľný priestor a loptičku hruďou vyrazila do bezpečia. Menší poľský tlak však môže trvať ďalej.
09:33
Tento pokus o rýchly útok nám nevyšiel, loptička končí na poľskej striedačke.
08:55
Veľkú pochvalu si teraz zaslúži naša obrana. Poľsko sa dostalo do rýchleho brejku a už to vyzeralo na nebezpečné ohrozenie našej bránky, včas však hokejkou zapracovala jedna z našich a upratala tak loptičku do bezpečia.
08:30
Slovensko rozbieha svoj ďalší útok od svojej brány. Hra je v týchto chvíľach veľmi vyrovnaná.
07:35
Dlhšiu dobu sme teraz držali loptičku na našich hokejkách. Napokon sme však boli iba svedkami presného zákroku Mlynarczykovej, ktorá už posiela dopredu svoje spoluhráčky v poli.
06:33
importantToto mohlo vyzerať veľmi nebezpečne! Jedna z našich reprezentantiek sa natlačila pred poľskú brankárku, ale vo vzduchu nedokázala loptičku trafiť. Keby sa tak stalo, mala by Mlynarczyková veľké problémy.
06:17
Poľsko sa pokúšalo o rýchly odpoveď, ale nepresná prihrávka pred slovenskú bránku sa stala ľahkou korisťou pre brankárku Krištofovú.
05:46
05:46
goalSlovensko dalo gól!
Je vyrovnané! Slovenky predviedli peknú útočnú akciu, úspešne zakombinovali pred súperovou bránkou a na konci tejto úspešnej výmeny stála PAULÍNA HUDÁKOVÁ, ktorá presnou strelou posiela loptičku do siete a odčinila tak svoje nedávne zaváhanie – 1:1!
05:10
Tou hráčkou bola Buczeková, ktorá sa však dokázala postaviť a za veľkého potlesku bude v tomto zápase pokračovať.
05:10
Hra je momentálne prerušená, po nepríjenom strete ostala jedna z hráčok súpera ležať za ochranou bariérou.
04:39
importantObrovská šanca pre Slovensko na vyrovnanie! Naše dievčatá išli do prečíslenia 3 na 1, presnú prihrávku pred bránku dostala Paulína Hudáková, ale jej zakončenie z prvej ide mimo troch žrdí! Veľká škoda.
04:03
Poľsko už získava loptičku na svoje hokejky a my tak odchádzame striedať. Uvidíme, či náš súper teraz dokáže v útoku niečo vymslieť.
03:16
Stále je v útoku Slovensko, ale veľmi dobre organizovaná poľská obrana nám nedovoľuje dostať sa do žiadnej šance.
02:51
Teraz sme sa dokázali usadiť pred bránkou súpera a rozbiehame našu útočnú kombináciu. Zatiaľ je to však bez lepšej strely na poľskú brankárku.
02:10
Zrejme to bolo len logickým vyústením toho úvodného tlaku Poľska. Stále je tu však dostatok času, aby to naše dievčatá zvládli otočiť.
01:48
01:48
goalPoľsko dalo gól!
Inkasujeme v tomto zápase ako prvý! Síce Poľsko odišlo striedať, ale na palubovke ostala nepokrytá KRZYWAKOVÁ, ktorá si vylepšila streleckú pozíciu a presnou strelou k tyčke prekonáva Krištofovú – 1:0!
01:26
Zatiaľ musíme čeliť úvodnému tlaku zo strany súpera. Snažíme sa však o vysoké napádanie rozohrávky Poľska.
00:51
importantPoľsko sa po vyhratom buly postupune prepracovalo až pred našu bránku a prvý veľmi dôležitý zákrok si pripisuje naša brankára Krištofová!
00:10
Súboj o konečné piate miesto medzi Poľskom a Slovenskom sa už naplno rozbehol! Poľsko odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, Slovensko v modrých.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Oba reprezentačné výbery sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
Úvodné zostavy:

Poľsko: Mlynarczyková (Bernacká) – Drzymalaová, Mareková, Nogaová, J. Szelzchenová, Kozanecká, Pudziszová – Rogalaová, Buczeková, Zagórská – Z. Krzywaková, J. Krzywaková, Plechanová – Timek-Dziadkowiecová, K. Szelzchenová, Borkowská – Arendarczyková, Pawłowská

Slovensko: Krištofová (Dupčáková ) – Ďuriková, Papierniková, Chupeková, Ferenčíková, Klapitová (C), Gáborová, Lencesová, Šidlová, Pudišová, Trošková, Hudáková P., Adamcová, Šponiarová, Belicová, Grossová V., Robová, Grossová K., Hudáková K.

Rozhodca: M. Reichelt, T. Kostinek (obaja Česko)
Prajem príjemné športový dopoludnie! Dnes čaká naše reprezentantky ich posledné vystúpenie na tohtoročnom svetovom šampionáte. Slovensko si napokon zahrá o konečné piate miesto a našim súperom bude reprezentácia Poľska. Včera naše dievčatá zdolali vysoko 6:1 Nemecko, Poľsko si účasť v tomto zápase vybojovalo rovnakým výsledkom nad Lotyšskom. Čo sa týka vzájomnej bilancie Slovenska a Poľska, tak tá je vyrovnaná. Dve víťazstvá sú na našom konte, dve na konte Poľska.

Podľa vypísaných kurzov je favoritom Slovensko. Skôr si však myslím, že sa dá očakávať vyrovnané stretnutie, v ktorom si oba celky nič nedarujú. O motiváciu máme my aj Poľsko postarané, skončiť na piatom mieste je určite vynikajúci výsledok.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Slovenky neudržali vedenie nad Poľkami a na MS obsadili šieste miesto