Rybáriková skvelo otočila, vyhrala 12 gemov po sebe a postúpila

Magdaléna Rybáriková dosiahla skvelý úspech.
Magdaléna Rybáriková dosiahla skvelý úspech. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. aug 2017 o 00:00

V prvom sete Rybáriková prehrávala 1:5.

TORONTO. Slovenská lucky loserka z kvalifikácie Magdaléna Rybáriková zvíťazila za 67 minút 7:5, 6:0 nad Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na tenisovom turnaji WTA Premier 5 Rogers Cup presented by National Bank v kanadskom Toronte (dotácia 2 735 139 USD, tvrdý povrch vonku).

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka nahradila v "pavúku" Američanku Madison Keysovú a uspela v dueli dvoch semifinalistiek Wimbledonu.

Proti 35-ročnej veteránke to bol jej premiérový vzájomný súboj. Slovenka v ňom prehrávala 1:5, ale následne už nedovolila Lučičovej-Baroniovej získať ani jeden gem.

Rybáriková v 2. kole preverí 25-ročnú rumunskú dvojku hodnotenia a obhajkyňu trofeje Simonu Halepovú, nad ktorou vedie 2:1.

Presadila sa v Hobarte 2011 a New Havene 2014, za kratší koniec ťahala v Moskve 2013. Bez výnimky to bolo práve na "harde".

Dvojhra - hlavná súťaž - 1. kolo:

Magdaléna Rybáriková (SR) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.)

7:5, 6:0 za 67 minút

Catherine Bellisová (USA) - Julia Görgesová (Nem.)

4:6, 6:3, 6:2

Ashleigh Bartyová (Aus.) - Oceane Dodinová (Fr.)

5:0 - skreč

Jelena Vesninová (16-Rus.) - Alison Risková (USA)

6:3, 6:3

Caroline Garciová (Fr.) - Sorana Cirsteová (Rum.)

6:2, 6:7 (4), 6:4

Donna Vekičová (Chor.) - Eugenie Bouchardová (Kan.)

6:3, 6:4

Jekaterina Makarovová (Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína)

6:1, 6:3

Agnieszka Radwaňská (10-Poľ.) - CoCo Vandewegheová (USA)

6:3, 6:2

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Alize Cornetová (Fr.)

6:0, 6:1

Timea Babosová (Maď.) - Bianca Vanessa Andreescuová (Kan.)

6:4, 6:1

dvojhra - 2. kolo:

Jelina Svitolinová (5-Ukr.) - Daria Kasatkinová (Rus.)

7:6 (4), 6:4

Barbora Strýcová (ČR) - Daria Gavrilovová (Austr.

4:6, 7:6 (5), 6:3

Caroline Wozniacka (6-Dán.) - Jekaterina Alexandrovová (Rus.)

6:3, 6:0

Online prenos: Magdaléna Rybáriková - Mirjana Lučičová-Baroniová

WTA Toronto 2. kolo 2017
08.08.2017 o 17:12
Lučičová-Baroniová
0:2
(5:7, 0:6)
Ukončený
Rybáriková
Prenos
Magdaléna Rybáriková dnes pôvodne ani nemala nastúpiť a spočiatku to vyzeralo tak, že jej na postup do druhého kola nepomôže ani odhlásenie Madison Keysovej. V zápase s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou prehrávala v prvom sete 5:1, no následne získala dvanásť hier po sebe a suverénne zápas vyhrala. Chorvátska tenistka prvý set nezvládla najmä v hlave, neskutočne sa začala trápiť, spravila veľmi veľa nevynútených chýb, a tak nemohla pomýšľať na ďalší postup. Vďaka tomuto víťazstvu si Magdaléna Rybáriková zahrá v druhom kole s minuloročnou víťazkou Simonou Halepovou. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer.
Koniec zápasu
0:6
importantNeskutočných dvanásť gemov za sebou získala slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková a poráža chorvátsku tenistku 5:7, 0:6. V závere zápasu si pomohla kvalitným podaním, na ktoré súperka reagovala len úderom do siete.
0-40
Mirjana Lučičová-Baroniová už dnešný zápas zabalila. Jej return skončil ďaleko za základnou čiarou, a tak má Magdaléna Rybáriková tri mečbaly.
0-30
Magdaléna Rybáriková zaznamenáva ďalšie eso a približuje sa k postupu do druhého kola Rogers Cupu. Tam už čaká Simona Halepová, no Slovenka potrebuje získať ešte dve loptičky.
0-15
Magdaléna Rybáriková podáva na víťaznom v dnešnom zápase a začína lepšie. Mirjana Lučičová-Baroniová totiž posiela loptičku za základnú čiaru.
0:5
importantObrovská chyba chorvátskej tenistky. Magdaléna Rybáriková s veľkými problémami dostala loptičku na druhú stranu dvorca, Mirjana Lučičová-Baroniová mala jasnú pozíciu, no jej zbytočne prudký úder končí v aute.
40-A
Slovenská tenistka získava na svoju stranu ďalší brejkbal. Hrá sa teraz vo veľkom tempe a aj Chorvátka zrejme chce mať zápas čo najskôr za sebou.
40-40
Piaty gem druhého dejstva ešte nekončí. Mirjana Lučičová-Baroniová sa o šancu získať gem pripravila sama, keď nedostala loptičku na druhú stranu dvorca.
40-30
Mirjana Lučičová-Baroniová si teraz prešla na sieť a dokázala bodovať. K dispozícii má tak jednu možnosť ukončiť víťaznú sériu slovenskej tenistky.
30-30
Šialený úder v podaní chorvátskej tenistky. Jej bekhendový úder putoval niekoľko metrov za základnú čiaru. Mirjana Lučičová-Baroniová je poriadne frustrovaná.
30-15
Mirjana Lučičová-Baroniová otáča vývoj tohto gemu na svoju stranu. Slovenská súperka jej teraz trošku pomohla, keď sa dopustila nevynútenej chyby.
15-15
Tentokrát trošku zbytočne chybuje Magdaléna Rybáriková. Po druhom podaní mohla určite vyťažiť viac než úder do siete.
0-15
Mirjana Lučičová-Baroniová predviedla dobré podanie, mala pripravenú pozíciu na útok, ale bekhendový úder sa do kurtu nevošiel.
0:4
Desiaty gem za sebou získava slovenská tenistka. Tá prakticky súperku k ničomu nepustila svojim kvalitným servisom. V poslednej výmene Mirjana Lučičová-Baroniová poslala loptičku za základnú čiaru.
15-40
Magdaléna Rybáriková predviedla ďalšie nechytateľné podanie. To znamená, že má dve možnosti na to, aby potvrdila aj druhý brejk a zvýšila svoj náskok na rozdiel štyroch gemov.
15-30
Ďalší priamy bod z podania. Mirjana Lučičová-Baroniová teraz pôsobí veľmi frustrovane, keďže loptička z jej rakety skončila len v sieti.
15-15
Následne ale napravuje zaváhanie z predošlej výmeny. Kvalitným prvým podaním nedala súperke veľa šancí na reakciu.
15-0
Magdaléna Rybáriková atakuje desiaty získaný gem za sebou, no nezačína dobre. Po dobrom returne súperky poslala loptičku len do autu.
0:3
importantMagdaléna Rybáriková získava ďalšie podanie svojej chorvátskej súperky. Mirjana Lučičová-Baroniová sa neskutočne trápi a tretí gem ukončuje nevydareným úderom do siete.
30-40
Brejkbal je realitou. Mirjana Lučičová-Baroniová nezvládla svoj bekhendový úder, poslala ho len do siete, a tak bude čeliť hrozbe straty ďalšieho podania.
30-30
Magdaléna Rybáriková získava na svoje konto ďalší bod, keďže jej súperka poslala loptičku ďaleko za základnú čiaru. Črtá sa ďalšia brejkbalová možnosť.
30-15
Tri gembaly pre chorvátsku tenistku to napokon nebudú. Na konci dlhej výmeny prichádza chyba práve z rakety bývalej dvadsiatej hráčky sveta.
30-0
Aj táto loptička putuje na konto chorvátskej tenistky. Po víťaznom údere z bekhendu sa zaskvela aj parádnym forhendovým úderom.
15-0
Chorvátka Mirjana Lučičová-Baroniová po dlhšom čase predviedla niečo zo svojho tenisového umenia. Pekným bekhendovým úderom po čiare nedala našej hráčke šancu.
0:2
Potrebovala len jednu. Magdaléna Rybáriková esom ukončuje gem vo svoj prospech a potvrdzuje tak aj brejk z predošlého gemu. Opäť tak predlžuje svoju sériu vyhraných gemov.
15-40
Magdaléna Rybáriková si pomáha priamym bodom z podania a k dispozícii má dve možnosti na ukončenie druhého gemu.
15-30
Chorvátska tenistka mala teraz poriadny kus šťastia, že jej volej spadol na základnú čiaru. Vďaka tomu čiastočne dramatizuje gem pri podaní našej hráčky.
0-30
Mirjana Lučičová-Baroniová veľmi veľa chybuje. Ani teraz nedokázala prehodiť loptičku cez sieť, a tak daruje bod svojej súperke.
0-15
Magdaléna Rybáriková podáva na potvrdenie brejku a začína veľmi dobre. Pomohla jej chyba súperky, ktorá loptičku poslala len do polovice siete.
0:1
importantMirjana Lučičová-Baroniová mala výmenu výborne rozbehnutú. Magdaléna Rybáriková sa prakticky len bránila, ale napokon sa dočkala chyby súperky. Chorvátka stráca podanie a celkovo už siedmy gem za sebou.
40-A
Po dvoch výhodách chorvátskej hráčky má šancu ukončiť gem aj Magdaléna Rybáriková. Slovenka bola trpezlivá a počkala si na nevynútenú chybu psychicky nalomenej súperky.
40-40
Magdaléna Rybáriková predviedla krásne obhodenie. Mirjana Lučičová-Baroniová si ambiciózne išla na sieť, ale na lob slovenskej tenistky nemohla reagovať.
A-40
Ďalší gembal na strane chorvátskej tenistky. Tá si pomohla kvalitným servisom, diktovala tempo výmeny a donútila súperku chybovať.
40-40
Mirjana Lučičová-Baroniová nevyužila možnosť ukončiť úvodný gem tohto setu. Jej forhendový úder totiž skončil len v polovici siete.
A-40
Magdaléna Rybáriková posiela loptičku tesne za základnú čiaru. Dvakrát sa jej to síce nepáči, ale na tomto dvorci nemá možnosť brániť sa jastrabím okom.
40-40
Katastrofálny výkon chorvátskej tenistky na podaní. V úvodnom geme druhého setu spravila už tretiu dvojchybu. Na svete je tak po dlhšom čase zhoda.
40-30
Po dvoch dvojchybách z pravej strany si Mirjana Lučičová-Baroniová pomáha priamym bodom z podania. K dispozícii má tak jednu šancu na ukončenie tohto gemu.
30-30
Mirjana Lučičová-Baroniová to teraz zahrala veľmi dobre. Úderom do protipohybu prekvapila súperku a donútila ju z ťažkej pozície poslať loptičku do siete.
15-30
Druhá dvojchyba rodáčky z Dortmundu v tomto geme. Magdaléna Rybáriková má tak šancu dostať sa k ďalším brejkbalovým šanciam.
15-15
Následne jej ale slovenská súperka pomáha. Pomerne ľahký forhendový úder Magdaléna Rybáriková poslala len do polovice siete, a tak je skóre vyrovnané.
0-15
Druhý set začína na servise opäť Mirjana Lučičová-Baroniová. Takto si ale štart rozhodne Chorvátka nepredstavovala, keďže sa dopustila dvojchyby.
5:7
importantMagdaléna Rybáriková vyhrala šesť gemov za sebou, a tak získava na svoje konto prvý set. Mirjana Lučičová-Baroniová dvakrát podávala na ukončenie úvodného dejstva, ale napokon ho uzatvorila len nepodareným forhendovým úderom po čiare.
0-40
Slovenská hráčka si teraz prešla na sieť a bekhendovým volejom ukončila výmenu vo svoj prospech. K dispozícii má tak tri šance na ukončenie úvodného setu.
0-30
Priamy bod z podania na strane slovenskej tenistky. Magdaléna Rybáriková je veľmi blízko k tomu, aby dotiahla prvý set do úspešného konca.
0-15
Magdaléna Rybáriková začína veľmi dobre. Hlavná rozhodkyňa opravila výrok čiarového, a tak si Slovenka pripisuje na konto ďalšie eso.
5:6
importantMirjana Lučičová-Baroniová to absolútne v hlave nezvláda a dvojchybou ukončuje jedenásty gem. Magdaléna Rybáriková získava piaty gem po sebe a po výmene strán pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
15-40
Slovenská tenistka fantastickým spôsobom skrátila hru. Mirjana Lučičová-Baroniová nemala šancu reagovať a teraz bude čeliť dvom brejkbalom súperky.
15-30
Magdaléna Rybáriková vynikajúco dobehla skrátenie svojej súperky a zahrala víťazný úder. Po veľmi dlhej dobe sa dostáva aspoň do takéhoto vedenia.
15-15
Opäť máme vyrovnaný stav. Mirjana Lučičová-Baroniová chybovala z forhendovej strany a pomaly pribúdajú chyby na jej konte.
15-0
Jedenásty gem lepšie začala Mirjana Lučičová-Baroniová. Forhendovým úderom po čiare si vytvorila prevahu, prešla si na sieť a nedala súperke šancu.
5:5
importantPodarilo sa! Magdaléna Rybáriková získava štvrtý gem za sebou a vyrovnáva skóre prvého setu. Mirjana Lučičová-Baroniová to absolútne nezvládla a bude musieť ešte bojovať.
30-40
Druhé eso za sebou z rakety slovenskej tenistky. Magdaléna Rybáriková má obrovskú šancu na to, aby sa definitívne vrátila do hry o prvý set.
30-30
Super, Magdaléna Rybáriková predviedla vynikajúce podanie, z ktorého pramení druhé eso dnešného zápasu. Setbaly sa tak zatiaľ odkladajú.
30-15
Slovenská tenistka opäť chybuje, keď posiela loptičku len do siete. Mirjana Lučičová-Baroniová je tak opäť dve loptičky od zisku úvodného dejstva.
15-15
To je škoda. Magdaléna Rybáriková je teraz na koni, no zbytočnou dvojchybou daruje loptičku svojej súperke. V desiatom geme tak máme vyrovnaný stav.
0-15
Mirjana Lučičová-Baroniová si cez prestávku zavolala na pomoc trénera, no taktické rady zatiaľ nepomohli. Chorvátska tenistka z forhendu poslala loptičku do autu.
5:4
importantTak tento raz to už vyšlo. Mirjana Lučičová-Baroniová posiela loptičku do autu, a tak prichádza o svoje podanie. Magdaléna Rybáriková sa doťahuje, no potrebuje získať aj nasledujúci gem pri vlastnom servise.
30-40
Ani druhý pokus nevyšiel. Mirjana Lučičová-Baroniová tentokrát predviedla veľmi dobre podanie, na ktoré jej súperka nedokázala dostatočne reagovať.
15-40
Prvú možnosť ešte slovenská tenistka nevyužila. Mirjana Lučičová-Baroniová to zahrala veľmi dobre a forhendový úder prilepila o bočnú čiaru.
0-40
Magdaléna Rybáriková predviedla veľmi pekný forhendový úder po čiare. Následne efektne skrátila hru a má tri šance na zisk ďalšieho brejku.
0-30
Mirjana Lučičová-Baroniová zaznamenáva svoju druhú dvojchybu v dnešnom zápase. Výrazne si tak komplikuje aj druhú šancu dopodávať prvý set.
0-15
Magdaléna Rybáriková bola teraz vo výmene jasne aktívnejšia. Prešla si na sieť a napokon donútila Chorvátku chybovať. Tá pri snahe o obhodenie netrafila priestor kurtu.
5:3
Slovenská tenistka získava druhý gem po sebe, a tak ešte dramatizuje vývoj prvého setu. Opäť si pomohla kvalitným servisom na stred kurtu.
40-A
Mirjana Lučičová-Baroniová posiela loptičku mimo dvorca, a tak si komplikuje cestu za ziskom úvodného setu. Magdaléna Rybáriková má šancu udržať servis.
40-40
Tým najlepším možným spôsobom odvracia Magdaléna Rybáriková setbal súperky. Zaznamenáva vôbec prvé eso dnešného stretnutia.
40-30
Mirjana Lučičová-Baroniová sa predsa len dostáva k setbalu. Magdaléna Rybáriková posiela loptičku len do siete, a tak bude čeliť hrozbe straty celého setu.
30-30
Mirjana Lučičová-Baroniová nezvládla jednoduchý úder z bekhendu. Loptička skončila len v sieti, a tak je stav ôsmeho gemu opäť vyrovnaný.
30-15
Slovenská tenistka si teraz pomohla kvalitným prvým servisom. Vďaka priamemu bodu je jasné, že tri setbalové šance Chorvátky neuvidíme.
30-0
Bekhendový úder slovenskej tenistky sa do kurtu nevošiel. Mirjana Lučičová-Baroniová je dve loptičky od zisku prvého setu dnešného zápasu.
15-0
Mirjana Lučičová-Baroniová to teraz zahrala veľmi pekne. Po slabšom druhom servise si nabehla na sieť a výmenu ukončila precíznym volejom.
5:2
importantMagdaléna Rybáriková sa ešte drží v hre o prvý set. Výrazne jej pomohli zbytočne chyby súperky, ktorá prvýkrát v zápase prichádza o svoje podanie. Mirjana Lučičová-Baroniová ale stále vedie o tri gemy.
0-40
Mirjana Lučičová-Baroniová posiela loptičku len do siete, a tak si zrejme budeme musieť na koniec prvého setu počkať. Magdaléna Rybáriková má k dispozícii tri brejkbaly.
0-30
Slovenská tenistka predviedla pekný forhendový úder, ktorým zatlačila súperku. Tá reagovala len úderom mimo vymedzeného priestoru.
0-15
Chorvátska tenistka nezačína najlepšie. Snažila sa opäť skrátiť hru, ale loptička skončila ešte na jej strane dvorca.
5:1
importantBohužiaľ, Magdaléna Rybáriková posiela loptičku len do siete, a tak druhýkrát v zápase prichádza o svoje podanie. Mirjana Lučičová-Baroniová tak o chvíľu pôjde podávať na víťazstvo v úvodnom dejstve.
40-30
Slovenská tenistka sa ešte drží v hre o šiesty gem. Tentokrát vytiahla krásny forhendový úder po čiare, na ktorý jej súperka nedokázala reagovať.
40-15
Magdaléna Rybáriková predviedla katastrofálne druhé podanie, ktoré sa nezmestilo ani do priestoru na štvorhru. Mirjana Lučičová-Baroniová zadarmo získava brejkbaly.
30-15
Magdaléna Rybáriková včas vytiahla svoje kvalitné prvé podanie. Mirjana Lučičová-Baroniová posiela loptičku len do siete, a tak sa jej náskok stenčil o polovicu.
30-0
Ďalšia chyba zo strany slovenskej tenistky. Tento raz bol úder zverenky Petra Hubera príliš dlhý, čo znamená komplikácie pri geme na servise.
15-0
Na úvod šiesteho gemu sme boli svedkami trošku dlhšej výmeny. Bod putuje na konto chorvátskej tenistky, keďže Magdaléna Rybáriková našla svojim úderom len sieť.
4:1
Magdaléna Rybáriková chcela skrátiť hru, no z bekhendovej strany jej to nevyšlo. Škoda, v piatom geme mala k dispozícii brejkbal, ale nevyužila ho. Po výmene strán pôjde podávať s mankom troch gemov.
A-40
Magdaléna Rybáriková poslala loptičku len za základnú čiaru, a tak si na ďalší brejkbal budeme musieť počkať. Každopádne, Mirjana Lučičová-Baroniová má šancu ukončiť gem v jej prospech.
40-40
To je veľká škoda. Magdaléna Rybáriková dobehla skrátenie svojej súperky, ale následne poslala loptičku len do siete. Sama na seba sa hnevá, no namiesto brejku budeme svedkami zhody.
30-40
Magdaléna Rybáriková bude mať k dispozícii brejkbal. Po chybnom verdikte čiarového rozhodcu sa výmena musela opakovať, Chorvátka si prešla na sieť, no naša tenistka ju bekhendom obhodila.
30-30
Mirjana Lučičová-Baroniová predviedla poriadne nevydarený úder. Loptička skončila možno aj dva metre za základnou čiarou, čo určite teší fanúšikov Magdalény Rybárikovej.
30-15
Chorvátska tenistka sa dostáva do mierneho náskoku. Magdaléna Rybáriková netrafila loptičku ideálne a poslala ju len do polovice siete.
15-15
Až teraz sa končí séria našej tenistky. Môže si za to ale sama, keďže jej forhendový úder skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
0-15
Piata loptička za sebou pre slovenskú tenistku. Mirjana Lučičová-Baroniová mala síce komfortnú pozíciu na útok, ale jej forhend skončil mimo dvorca.
3:1
Čistá hra na strane slovenskej tenistky. Magdaléna Rybáriková tak prerušuje sériu troch získaných gemov súperky a v nasledujúcom geme sa bude snažiť získať späť aj stratené podanie.
0-40
Mirjana Lučičová-Baroniová si prešla na sieť, no Slovenka jej zahrala úder pod nohy. Z náročnej pozície posiela loptičku do siete, a tak má Magdaléna Rybáriková trojicu gembalov.
0-30
Magdaléna Rybáriková opäť trafila svoje prvé podanie a pomáha si priamym bodom. Vo štvrtom geme si tak vytvára nádejný náskok.
0-15
Mirjana Lučičová-Baroniová predviedla veľmi dobrý return, no Slovenka dokázala reagovať. Výmena pokračovala ďalej a napokon chybuje práve rodáčka z Dortmundu.
3:0
Chorvátska tenistka potvrdzuje brejk z predošlého gemu. Magdaléna Rybáriková bola síce vo výmene aktívna, ale napokon nedokázala reagovať na krížny forhendový úder súperky.
40-30
Magdaléna Rybáriková svoju šancu nevyužila. Podobne ako pred pár sekundami bol jej úder pridlhý, a tak má Mirjana Lučičová-Baroniová k dispozícii gembal.
30-30
Mirjana Lučičová-Baroniová posiela loptičku z forhendovej strany len do siete. Magdaléna Rybáriková má tak veľkú šancu dostať sa k prvým brejkbalom.
30-15
Mirjana Lučičová-Baroniová získava ďalšiu loptičku na svoje konto. Do výmeny síce musela ísť cez druhé podanie, no pomohla jej chyba našej hráčky.
15-15
Následne si chorvátska tenistka pomáha priamym bodom z podania. Servis smeroval von z dvorca, čo prekvapilo wimbledonskú semifinalistku.
0-15
Mirjana Lučičová-Baroniová podáva na potvrdenie brejku, no podobne ako jej súperka v predošlom geme začína zbytočnou dvojchybou.
2:0
importantMagdaléna Rybáriková v tomto geme netrafila ani jedno prvé podanie a pyká za to. Jej súperka sa krásne položila do forhendového úderu a víťazným úderom získava úvodný brejk.
40-15
Mirjana Lučičová-Baroniová bude mať dve šance na zisk cenného brejku. Mala teraz poriadnu dávku šťastia, keďže jej úder tečovala páska a loptička spadla na druhú stranu.
30-15
Tentokrát bola slovenská tenistka trpezlivejšia. Čakala si na chybu svojej súperky a tá skutočne prišla. Mirjana Lučičová-Baroniová poslala loptičku za základnú čiaru.
30-0
Mirjana Lučičová-Baroniová predviedla veľmi dobrý return. Loptička spadla tesne pred základnú čiaru, Magdaléna Rybáriková si nestihla odstúpiť a jej ďalší úder končí v aute.
15-0
Magdaléna Rybáriková nezačína vôbec dobre. Oba jej servisy boli až príliš dlhé, a tak prvou dvojchybou daruje loptičku svojej skúsenej súperke.
1:0
Chorvátska tenistka napokon zvládla úvodný gem pri svojom podaní. V jeho závere šikovne skrátila hru, čo Magdaléna Rybáriková vôbec nečakala. Po výmene strán pôjde podávať zverenka Petra Hubera.
40-30
Prvý gem zápasu ešte nekončí. Mirjana Lučičová-Baroniová mala dobrú pozíciu na útok, no jej forhendový úder skončil niekoľko čísel za základnou čiarou.
40-15
Mirjana Lučičová-Baroniová má dve šance na zisk úvodného gemu zápasu. Opäť si prešla na sieť, naša hráčka zahrala dobrý obranný úder, no Chorvátka previedla skvostný volej.
30-15
Chorvátska tenistka otáča vývoj úvodného gemu. Po dlhšej výmene si prešla na sieť a mala aj kúsok šťastia, že ju Magdaléna Rybáriková neobhodila presnejšie.
15-15
Mirjana Lučičová-Baroniová napravuje zaváhanie z predošlej výmeny. Prvé podanie sa síce muselo opakovať, no napriek tomu získava priamy bod.
0-15
Dnešné stretnutie odštartovala na podaní chorvátska tenistka. Po dobrom servise si nabehla viac do dvorca, no jej následujúci úder skončil len v sieti.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Rogers Cupu. Najlepšie hráčky sveta sa tentokrát presunuli do kanadského Toronta, kde dnes zvedú súboj prvého kola aj Mirjana Lučičová-Baroniová s Magdalénou Rybárikovou. Na kurte číslo 4 sa zápas začína krátko po 17:00 hod.

MIRJANA LUČIČOVÁ-BARONIOVÁ

Mirjana Lučičová-Baroniová je chorvátskou tenisovou dvojkou a aktuálne jej v rebríčku WTA patrí 31. miesto. Svoje kariérne maximum dosiahla začiatkom mája, keď uzatvárala elitnú dvadsiatku. Do tejto sezóny vstúpila ako kométa a na Australian Open si po 18 rokoch zahrala grandslamové semifinále. V ňom neuspela, keďže v zápase so Serenou Williamsovou ukoristila len tri gemy. Prostredná časť sezóny rodáčke z nemeckého Dortmundu výsledkovo absolútne nevychádza. Za posledné štyri mesiace vyhrala len dva zápasy a to jej ešte v Ríme skrečovala Maria Šarapovová. Na Roland Garros i Wimbledone vypadla v prvom kole a súťažný zápas vyhrala naposledy pred 82 dňami. V roku 2015 prešla v Toronte do druhého kola, kde ju zastavila Roberta Vinciová. Proti Magdaléne Rybárikovej ešte nehrala, no zaujímavosťou je, že proti Slovenkám má zápasovú bilanciu 2-8.

MAGDALÉNA RYBÁRIKOVÁ

Magdaléna Rybáriková si v predošlých dňoch užívala pozornosť médií, keďže vo Wimbledone postúpila do semifinále. Raketovo sa posunula na 33. miesto svetového rebríčka, čo je v porovnaní so začiatkom apríla posun o takmer 400 miest. To znamená, že Slovenka sa môže predstavovať aj na takých prestížnych turnajoch, akým Rogers Cup nepochybne je. Na druhej strane, tenisová verejnosť už od nej čaká výsledky, čo jej môže zväzovať ruky. Dnes v Toronte pôvodne hrať nemala, keďže nezvládla záverečný duel kvalifikácie. Miesto v hlavnej časti ale napokon dostala, keďže čerstvá víťazka zo Stanfordu, Madison Keysová, sa pre zranenie odhlásila z turnaja. Magdaléna Rybáriková sa tak ako tzv. lucky loserka predstaví v prvom kole, kde snáď podá lepší výkon ako v zápase s domácou Varvarou Lepčenkovou. V prvom sete viedla 5:4, podávala na víťazstvo v úvodnom dejstve, no odvtedy prehrala deväť gemov po sebe.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková skvelo otočila, vyhrala 12 gemov po sebe a postúpila