Schmiedlová prekvapila, Tužinskému ušla medaila (minúta po minúte)

Juraj Tužinský podal v Riu vynikajúci výkon. Od medaily ho delilo málo.
Juraj Tužinský podal v Riu vynikajúci výkon. Od medaily ho delilo málo. (Autor: TASR)
Sportnet|6. aug 2016 o 12:34

Svoje súťaže na olympijských hrách v sobotu začali plavci, stolní tenisti, strelci i tenisti. V cestnej cyklistike bojoval Patrik Tybor.

Sobotňajší program sledujeme minútu po minúte:

02:45 - Minútu po minúte sme ukončili, ďakujeme za pozornosť. 

02:35 - Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola tenisového turnaja, nasadenú šestku Robertu Vinciovú z Talianska zdolala 7:5, 6:4.

01:43 - Schmiedlová vyhrala prvý set 7:5.

01:00 - Do olympijského tenisového turnaja vstupuje aj Anna Karolína Schmiedlová. Jej súperkou je nasadená šestka Roberta Vinciová z Talianska.

00:40 - Slovenský tenista Andrej Martin sa v druhom kole sa stretne s trinástym nasadeným Nemcom Philippom Kohlschreiberom, ktorý v prvom kole zdolal Argentínčana Guida Pellu 4:6, 6:1, 6:2.

00:05 - Priebežná medailová bilancia po siedmich finálových disciplínach:

1.Kórejská republika110
 .USA110
3.Argentína100
 .Belgicko100
 .Maďarsko100
 .Rusko100
 .Vietnam100
8.Čína013
9.Kazachstan011
10.Brazília010
 .Dánsko010
 .Taliansko010
13.Japonsko002
14.Austrália001
 .Poľsko001
 .Uzbekistan001

23:25 - Zlatú medailu získalo Maďarsko. V korde žien bola najlepšia Emese Szászová. Vo finále zdolala Taliansku Rossellu Fiamingovú.

23:09 - Prvé medaily získali už aj džudisti. V kategórii mužov do 60 kg bol najlepší Rus Beslan Mudranov, ktorý vo finále zdolal Jeldosa Smetova z Kazachstanu. Na treťom mieste skončili Japonec Naohisa Takato a Uzbek Dijorbek Urozboev.

V kategórii žien do 48 kg získala zlatú medailu Paula Paretová z Argentíny, ktorá vo finále zdolala Bokyeong Joengovú z Kórejskej republiky. Bronz si s Ria odvážajú Ami Kondová z Japonska a Otgontsetseg Galbadrachová z Kazachstanu.

22:47 - Spoznali sme ďalších medailistov. Lukostrelci Kórejskej republiky v zložení Kim Woo-Jin, Ku Bon-Chan a Lee Seung-Yun získali v sobotu zlaté medaily v súťaži družstiev na OH v Rio de Janeiro.

22:31 -  Argentínska džudistka Paula Paretová získala na OH v Riu de Janeiro v sobotu zlatú medailu v kategórii do 48 kg. Vo finále si poradila s Kórejčankou Bokyeong Jeong na waza-ari.

Bronz si z Ria odniesli Japonka Ami Kondová a Otgonzezeg Galbadrachová z Kazachstanu.

22:28 - Na 45. mieste skončil v cyklistických pretekoch Slovák Patrik Tybor. "Myslím si, že som podal pekný výkon. Išlo sa mi od štartu celkom dobre. Akurát vo štvrtom kole som mal krízu. Ale potom som sa cítil dobre a nohy poslúchali." uviedol.

"Lámalo sa to na druhom kopci, tam sa zrýchľovalo a nohy už každého boleli. Van Avermaet ma prekvapil. To by asi málokto tipoval, že tu na takomto ťažkom teréne vyhrá klasikár. Lebo ten kopec bol fakt tvrdý," dodal.

22:13 - "Ešte si to poriadne neuvedomujem, ale veľmi sa teším, že som dnes mohol byť vo finále a zabojovať s najlepšími strelcami na svete. Večer, keď to zo mňa všetko opadne tak ma to bude asi mrzieť. No toto dokázať, veľmi ma to dnes potešilo," uviedol slovenský pištoliar Tužinský.

"Je to veľmi dobrý pocit. Nespravil som žiadnu chybu, myslím si, že môžem byť spokojný," reagoval Tužinský na finálové štvrté miesto, ktoré vybojoval vo vzduchovej pištoli 60.

21:29 - Prekvapenie ponúkol tenisový turnaj žien. Poľská reprezentantka Agnieszka Radwanská aj švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká vypadli už v prvom kole. Radwanská nestačila na Číňanku Čeng Saj-saj (4:6, 5:7) a Bacsinszká tiež na Číňanku Šuaj Čang (7:6, 4:6, 6:7).

21:13 - V cieli cyklistických pretekov je už aj Slovák Patrik Tybor. Na víťaza stratil dvadsať minút skončil na 45. mieste.

21:08 - Do druhého kola postúpila aj stolná tenistka Barbora Balážová. V prvom kole olympijského turnaja vyhrala nad Mexičankou Yadirou Silvovou hlado 4:0 (10, 5, 8, 7). Zápas trval 25 minút.

21:05 - Do druhého kola tenisového turnaja postúpil Andrej Martin. Americkému súperovi Kudlovi dovolil získať iba tri gemy, pričom mu dal aj nepopulárneho kanára. Martin vyhral 6:0, 6:3

20:58 - Olympijským víťazom vo vzduchovej pištoli 60 je Xuan Vinh Hoang z Vietnamu pred domácim Brazílčanom Felipe Almeida Wuom. Tretí skončil Pang Wei z Číny, štvrtý Juraj Tužinský.

20:51 - Slovensko si na svoju prvú medailu z olympijských hier v Riu bude musieť počkať. Juraj Tužinský skončil vo finále svojej disciplíny štvrtý.

20:48 - Olympijskú medailu v cyklistických pretekoch mužov s hromadným štartom Froome nezískal. Zlatú medialu má Greg van Avermaet z Belgicka, ktorý v tesnom finiši zdolal strieborného Jakoba Fuglsanga z Dánska a Poliaka Rafala Majku.

20:38 - Po prvých ôsmich výstreloch je Juraj Tužinský na delenom prvom mieste.

20:33 - Slovenský plavec Tomáš Klobučník nepostúpil v sobotu do semifinále 100 m prsia na OH v Riu de Janeiro. V rozplavbách tejto disciplíny zaplával čas 1:02,93 minúty, ktorý mu vyniesol konečnú 42. pozíciu. Ďalej postupovalo šestnásť plavcov.

20:30 - Začína sa finále vzduchovej pištole 60 s Jurajom Tužinským. Sledujte online s nami.

20:20 -  V čelnej skupine nastúpila 17 kilometrov do cieľa trojica Vincenzo Nibali, Rafal Majka a Sergio Henao. Ak sa im podarí odtrhnúť, bude veľmi ťažké ich dobehnúť. Chris Froome medailu z olympijských hier pravdepodobne nezíska. Jeho strata je už 40 sekúnd.

20:10 -  Na cyklistickej trati sa  to v posledných kilometroch poriadne mieša. Sily dochádzajú Adamovi Yatesovi, ktorý chvíľu na čele pomáhal Geraintovi Thomasovi.

Za ním to začína naberať na obrátkach, aktívni Joaquim Rodriguez, Luis Meintjes, ale najmä Christopher Froome, ktorý sa pokúsi dotiahnuť do vedúcej skupiny.

19:55 - Tužinskému sa v Riu darí. Už pri testovacom podujatí tu skončil  tretí. V kvalifikácii vtedy dosiahol 580 bodov. Teraz dokázal streliť ešte o dva viac. Desiatku zasiahol až 23-krát zo 60 rán.   

"Dostal sa do optimálnej formy až na tú poslednú ranu (trafil iba 8 bodov - pozn. red.). Vtedy už diváci boli veľmi hluční a Juraj bol v poslednej minúte. Ale postupuje ako tretí, čo je vynikajúce.  Keby to takto zostalo, tak by som bol veľmi spokojný," vravel tréner Tibor Kiss.

Juraj Tužinský na medailu nedosiahol: fotogaléria

10.8.2016

Finále sa začína o 15.25 brazílskeho času (20.30 SELČ).

Predstaví sa v ňom osem najlepších strelcov po základnej časti. Vo finále začínajú strelci dvomi sériami po troch súťažných výstreloch. Potom nasleduje štrnásť jednotlivých súťažných výstrelov. 

Vyraďovanie finalistov s najnižším výsledkom začína po ôsmom výstrele a pokračuje po každých ďalších dvoch výstreloch (po desiatom, po dvanástom, po štrnástom, ...) až do rozhodnutia o zlatej a striebornej medaile.

Celkovo finalisti absolvujú dvadsať súťažných výstrelov.

19:45 - Na cyklistickej trati sa začalo padať. Na zemi sa ocitli aj takí jazdci ako Richie Porte či Nelson Oliveira. Je otázne, či budú schopní dôjsť dnes až do cieľa. Cyklisti majú pred sebou ešte 36 kilometrov.

19:20 - Slovenský pištoliar Juraj Tužinský postúpil z tretieho miesta do večerného finále, ktoré sa začína približne o 20:30.

Vo finále vzduchovej pištole 60 sa neobjaví druhý slovenský reprezentant Pavol Kopp, ktorý skončil na 38. pozícii.

19:05 - Do cieľa cyklistických pretekov ostáva 66 kilometrov. Päťčlenná skupina prenasledovateľov stráca na Kwiatkowského s Kočetkovom niečo vyše pol minúty.

Pelotón potom má na Thomasa a spol. manko 23 sekúnd. Na čele hlavnej skupiny pritom naďalej neúnavne pracujú pomocníci Alejandra Valverdeho.

18:55 - Ódorová prehrala aj piaty set a do druhého kola po víťazstve 4:1 na sety postupuje Američanka Wu.

18:40 - Rozplavbu má za sebou aj Katarína Listopadová, ktorá sa predstavila na 100 m motýlik. V tretej rozplave zaplávala šiesty najrýchlejší čas a nekvalifikovala sa do semifinále. 

V ňom sa predstaví šestnásť najrýchlejších plavkýň, Slovenka skončila tridsiata. 

18:30 - Ódorová prehrala druhý aj tretí set a Američanka Wu vedie 2:1.

18:28 - Slovenský plavec Richard Nagy vytvoril národný rekord na 400 m polohové preteky časom 4:13,87 minúty.

V jeho tretej rozplavbe zaplával štvrtý najrýchlejší čas, do nedeľňajšieho osemčlenného finále sa ale nekvalifikoval.

Nagy zostal tesne pred bránami elitnej osmičky, keď obsadil konečné 9. miesto. Vicemajster Európy z Londýna na tejto trati postreboval na postup zaplávať o 33 stotín sekúnd rýchlejší čas.

18:13 - Slovenská stolnotenistka Eva Ódorová začala zápas s Američankou Jue Wu. V prvom sete vyhrala jasne 11:3.

18:00 - Začali sa plavecké disciplíny. V mužských rozplavbách (400 m polohé preteky) sa predstaví aj Slovák Richard Nagy.

17:10 - Cyklisti majú za sebou prvých sto kilometrov. V pelotóne sa nachádza aj jediný Slovák na štarte Patrik Tybor. Online prenos sledujte tu.

Slovenský cyklista Patrik Tybor (v strede) na olympijskej trati.
Slovenský cyklista Patrik Tybor (v strede) na olympijskej trati. (Autor: SITA)

16:39 - Hádzanárky domácej Brazílie zvíťazili v prvom stretnutí turnaja žien nad Nórkami 31:28.

Brazílčanky v zápase základnej A-skupiny viedli nad olympijskými šampiónkami z Pekingu 2008 i Londýna 2012 po prvom polčase o gól, v druhej polovici svoj náskok ešte zveľadili.

16:09 - Prvú zlatú olympijskú medailu získala Američanka Virginia Thasherová v streleckej disciplíne vzduchová puška na 10 m. Slovensko v tejto disciplíne zastúpenie nemalo.

Striebornú medailu v dramatickej súťaži získala Číňanka Li Tu, bronz putuje tiež do Číny zásluhou S'-ling I.

Už v kvalifikácii vytvorila Li Tu nový olympijský rekord, keď nastrieľala 420,7 bodov.

Do osemčlenného finále sa prekvapujúco nedostala líderka svetového renkingu Srbka Andrea Arsovičová, ktorá skončila až na 26. mieste so 413,5 bodu.

Len 19-ročná Thasherová zvládla finálový výstrel o zlato výborne, keď jej stačila posledná rana za 10,4 bodu. Li Tu už po reakcii divákov vedela, že na zlatú medailu nedosiahne.

15:30 - Dnes sa začal aj vodnopólový turnaj. V úvodnom dueli A-skupiny remizovali Srbi s Maďarmi 13:13. V sobotu sa odohrá ešte päť súbojov: USA - Chorvátsko (15.20), Grécko - Japonsko (16.40),  Francúzsko - Čierna Hora (18.00), Španielsko - Taliansko (0.30 v nedeľu), Brazília - Austrália (1.50 v nedeľu).

15:00 - Cyklisti majú za sebou len 17,5 kilometra, no v pretekoch už nepokračuje Holanďan Tom Dumoulin. 

14:30 - Začal sa úvodný súťažný deň olympijských hier v Riu de Janeiro. Medzi prvými zabojujú o cenné kovy cestní cyklisti, ktorých čaká náročný okruh. 

Dosiahne britský cyklista Chris Froome po víťazstve na Tour de France ďalší úspech? Jediným slovenským pretekárom na štarte bude Patrik Tybor.

Pred začiatkom sobotňajšieho programu:

Olympijské hry v Riu de Janeiro sa ešte len rozbiehajú a hneď v prvý deň po oficiálnom otvorení sa do bojov zapojí desať slovenských reprezentantov.

O 14.30 hod. nášho času štartuje asi najatraktívnejšia disciplína sobotňajšieho programu - preteky s hromadným štartom v cestnej cyklistike. Pre Slovákov možno menej atraktívna - úradujúci majster sveta Peter Sagan bude súťažiť v horskej cyklistike - ale vzhľadom na profil môže priniesť zaujímavé predstavenie.

Na jazdcov čaká náročná trať, počas ktorej prekonajú viac ako tritisíc výškových metrov. Vyhovovať preto bude najmä vrchárom. Medzi favoritov patrí Chris Froome, ktorý môže po Tour de France pridať aj olympijskú medailu.

Slovenské farby si oblečie Patrik Tybor.

Pozornosť budú Slováci upierať aj na súťaže plavcov a strelcov. V bazéne sa dnes predstaví kompletné trio Richard Nagy, Tomáš Klobučník a Katarína Listopadová. 

Najmä Nagya čaká jeho momentálne asi najsilnejšia disciplína - 400 metrov polohové preteky. Tento rok v nich získal striebornú medailu na majstrovstvách Európy. Ak by uspel vo večerných rozplavbách, skoro ráno zabojuje o medaily.

Ešte skôr sa môžu ocitnúť vo finále strelci. Pištoliari Pavol Kopp a Juraj Tužinský nastúpia na kvalifikáciu o 18. hodine. Prípadné finále je na programe o 20.30 hod.

Vo večerných hodinách sa predstaví aj prvá z trojice slovenských zástupcov v tenisovom turnaji. Anna Karolína Schmiedlová vyzve nasadenú šestku Robertu Vinciovú. Ich súboj bude piatym zápasom na kurte číslo 3.

Podarí sa Anne Karolíne Schmiedlovej prekvapiť favorizovanú súperku?
Podarí sa Anne Karolíne Schmiedlovej prekvapiť favorizovanú súperku? (Autor: TASR/AP)

Do bojov v sobotu tiež zasiahnu stolní tenisti. Duely čakajú všetkých troch - Barboru Balážovú, Evu Ódorovú aj Jang Wanga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Schmiedlová prekvapila, Tužinskému ušla medaila (minúta po minúte)