Slovan prehral v Podoľsku o gól, veľkú chybu spravil opäť Brust

Brankár Brust bol vylúčený do konca stretnutia.
Brankár Brust bol vylúčený do konca stretnutia. (Autor: SITA)
Sportnet|12. okt 2016 o 23:48

Domáci hráči ukončili trojzápasovú víťaznú šnúru hokejistov Slovana.

KHL - piatok:

Viťaz Podoľsk - Slovan Bratislava 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Góly: 2. Aaltonen, 16. Kopejkin (Jeřábek), 48. Makejev (Aaltonen, Semjonov) - 43. Taffe (Cheechoo), 59. Meszároš.

Rozhodovali: Lavrentjev, Naumov - Burkov, Judin, vylúčení: 5:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4588 divákov

Viťaz Podoľsk: Säteri - Lukin, Rubcov, Semenov, Golovkov, Jeřábek, Katičev, Gimajev, Voronkov - Kokšarov, Cyganov, Stepanov - Makejev, Horák, Afinogenov - Kempe, Kopejkin, Aaltonen - Nikulin, Vyglazov, Soloduchin

Slovan Bratislava: Brust - Starosta, Kundrátek, Plastino, Švarný, Ďaloga, Meszároš, Pokorný, Rosandič - Cheechoo, Taffe, Chipchura - Jeglič, Viedenský, Nedorost - Kubalík, Zigo, Valský - Šiška, Lušňák, Hlinka

Druhý piatkový výsledok:

Lokomotiv Jaroslavľ - Medveščak Záhreb 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Góly: 6. Kontiola, 19. Galimov - 37. Giroux

PODOĽSK. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase základnej časti KHL na ľade Viťaza Podoľsk 2:3 a prerušili tak sériu troch výhier.

"Zaspali sme začiatok zápasu, dostali sme dva góly po zbytočných chybách. Od druhej tretiny sme boli jasne lepší, ale nie dôrazní v koncovke. Mohli sme vyrovnať zo samostatného nájazdu, no ďalšou chybou sme si zápas prehrali," cituje trénera Miloša Říhu portál hcslovan.sk.

V ďalšom zápase si Slovanisti zmerajú sily v pondelok 17. októbra na domácom ľade s Neftechimikom Nižnekamsk.

Slovan má 24 bodov a klesol z desiatej na jedenástu priečku v tabuľkovom poradí Západnej konferencie. 

Online prenos:

KHL  2016/2017
14.10.2016 o 18:30
Viťaz
3:2
(2:0, 0:0, 1:2)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 2. M. Aaltonen, 16. Kopejkin (Jeřábek), 48. Makejev (M. Aaltonen, Semionov) – 43. Taffe (Cheechoo), 59. Meszároš. Rozhodca: Lavrentev, Naumov – Misiur, Otmachov. Diváci: 3.250.
Prenos
Zápas v meste Podoľsk sa skončil a tri body do tabuľky si zapíše domáci Viťaz, ktorý základ svojho víťazstva položil už v prvej tretine. Slovan dnes mohol a mal bodovať, nevyužíval však presilové hry a v bránke domácich dnes bol vo výbornej forme chytajúci Fín Säteri. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 6:16. Slovan cestuje dnes domov, v pondelok večer sa predstaví domácemu publiku, keď bude hostiť Neftechimik Nižnekamsk. Pekný večer a dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:32
Arbitri opäť prerušili hru a opäť neviem prečo, tréner Říha sa rozčuľuje, oprávnene. Arbitri sa ospravedlnili, zakázané uvoľnenie to nebude, vhadzujeme v centrálnom kruhu a aj takto vieme pomôcť domácemu klubu.
59:05
Arbitri prerušili hru a priznám sa, že neviem prečo, vhadzujeme pri obrannej modrej belasých v strednom pásme.
58:45
importantOddychový čas domácich, ktorí mobilizujú sily na záver tretej tretiny.
58:45
58:45
goalSlovan Bratislava dal gól!
Meszároš vystrelil z pravého kruhu, Aaltonen puk podvihol a ponad chrbát Säteriho skončil v sieti domácich.
58:25
Domáci chceli do akcie, nepodarilo sa im to, puk len dostali do stredného pásma.
57:05
Slovan operuje s pukom v pásme domácich so šiestimi hráčmi na ľade, Viťaz mu však palebný priestor nedáva.
56:15
importantOddychový čas belasých, tréner Říha ordinuje recept na hru domácich svojim zverencom.
56:11
Kempe vystrelil z pravej strany z ostrého uhla, Brust puk chytil do lapačky a pohotovo ho rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
54:56
Makejev preveril pozornosť Brusta, Barry sa stihol presunúť a puk poslať späť do hry, Slovan zakladá svoju útočnú akciu.
54:43
Ďaloga ťahal puk vpred, po prechode modrou skončil v páde na ľade, faul to nebol, puk na hokejkách hráčov v červených dresoch.
52:59
Domáci v plnom počte, Slovan ani túto dvojpresilovku v gól pretaviť nedokázal.
52:35
importantMeszároš vystrelil od kruhov, Säterimu puk vypadol a nakorčuľoval naňho z ľavej strany Ďaloga, arbitri nechávajú pokračovať v hre.
51:53
Viťaz opäť vyhodil puk von z pásma, oba tímy poslali na ľad čerstvé sily a pokračujeme v hre presilovkovou akciou belasých.
51:03
Domáci so štyrmi hráčmi, Slovan však bude pokračovať v hre s výhodou jedného muža v poli.
50:59
Podrazenie a opäť v podaní domácich, na trestnú putuje Golovkov, opäť to bolo podrazenie aktívneho Chipchuru.
50:42
Slovan hral dlho s pukom v pásme domácich, Säteri však nijak vážnejšie zasahovať nemusel, domáci teraz poslali puk von zo svojho obranného pásma.
49:03
Za podrazenie dostal dve minúty Stepanov, Slovan má možnosť na kontaktný gól v hodine dvanástej.
48:40
Säteri puk letiaci na bránku oblúčikom bezpečne schoval vo svojej lapačke a upokojil hru na ľadovej ploche, predsa len majú domáci dvojgólový brejk.
47:36
46:15
47:36
goalViťaz Moskovská oblasť dáva gól!
Viťaz zakombinoval s pukom v pásme belasých, strelu od modrej v podaní Semionova Brust vyrazil pred seba a ALEXEJ MAKEJEV puk v dorážke poslal za Barryho chrbát. Asistencie: Miro Aaltonen a Alexej Semionov.
46:57
Lušňák bol tvrdo atakovaný pri mantineli Koršakovom a skončil na ľade, aj Patrik skončil v rukách lekára tímu spod Tatier, veríme, že to nebude nič vážne.
46:15
importantTaffe zvolil strelu bekhendom a puk poslal mimo priestor bránky domácich, keď mu puk pri streľbe odskočil od hokejky.
46:15
importantTrestné strieľanie pre Slovan, Taffe bol faulovaný vo svojom prieniku pri streľbe!
45:53
Valský strieľal spoza kruhov, puk minul bránku domácich, odrazil sa od zadného mantinelu k bránkovisku, Säteri ho prikryl pod svoje rukavice.
45:00
Viťaz pokazil svoju akciu smerom dopredu a vyrobil zakázané uvoľnenie, nemôže striedať, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
42:57
42:57
goalSlovan Bratislava dal gól!
Cheechoo vyslal strelu na bránku z pravej strany od kruhu, Säteri puk vyrazil na druhú stranu klziska a JEFF TAFFE už vedel, čo s pukom treba urobiť a kým sa Säteri presunul na druhú stranu, už ho tam mal. Asistencia: Jonathan Cheechoo.
42:40
Viťaz hral s pukom chvíľu v pásme hostí, strelu na bránku nevyslal, Slovan poslal puk von z pásma.
41:05
Aaltonen zahral s vysokou hokejkou ešte v strednom pásme, arbitri nariadili vhadzovanie pred Säterim.
40:28
Cheechoo vystrelil teraz švihom z ľavého kruhu, Säteri však puk bezpečne ukryl do svojej lapačky.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:06.
V druhej tretine sme gól nevideli, obe mužstvá hrali po jednej presilovke, gólmani na oboch stranách však boli na výbornú. Arbitri duelu pustili aj zákroky na hranici pravidiel, zranenie Cheechooa nebolo vážne a Jonathan sa zapojil späť do hry, nuž o víťazovi zápasu rozhodne tretia časť duelu. Pomer striel medzi žrde v tej druhej 5:12.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
38:55
Viedenský zastúpil Švarného za bránkou Brusta a odzbrojil od puku Stepanova, aby založil jeden z posledných útokov belasých v tejto časti hry.
37:27
importantViťaz ako v prvej, tak aj v závere druhej tretiny pridal na aktivite, videli sme šancu spred bránkoviska v podaní Soloduchina, ktorý dostal puk na hokejku z pravej strany, Brust podržal tím belasých a puk vyrazil späť do hry.
36:47
Makejev vystrelil z ľavej strany od kruhu, Brust puk vyrazil na druhú stranu pred seba a rovno na hokejku svojho spoluhráča, no ešte že tak.
35:41
Nedorost nahodil puk na bránku z ostrého uhla z pravej strany, Säteri puk poslal späť do hry, pod kontrolu ho dostali jeho spoluhráči.
35:00
Puk na tribúne a hra sa nám akosi kúskuje, vhadzujeme teraz však v strednom pásme pri obrannej modrej hostí.
34:23
Z pravého kruhu pekným švihom poslal spoza hráčov puk na bránku hostí Katičev, Brust šiel dole do pokľaku a aj tento puk schoval vo svojom náručí.
33:58
Hostia v plnom počte, Viťaz tretiu ranu do siete hostí našťastie nepridal.
33:20
Slovan vyhodil puk von z pásma, ten je až za bránkou domácich, čas z oslabenia plynie a toto by sme už mali ubrániť.
32:44
Aaltonen vystrelil švihom z pravého kruhu, bol tam sám, Brust mal ideálny výhľad a puk cez lapačku schoval na svojej hrudi.
31:58
Plastino za faul kolenom na trestnej, presilovku si zahrá teraz domáci klub.
31:38
Domáci v plnom počte, Slovan hral túto presilovku veľmi dobre, škoda, že bez efektívneho zakončenia.
31:30
Viedenský vystrelil z pravého kruhu zápästím, Säteri puk vyrazil pred seba, následná dorážka Jegliča skončila mimo priestor domácej bránky.
30:19
Kundrátek poslal puk na bránku domácich, zatiaľ je to bez radosti hostí, domáci odolávajú presilovkovému vzorcu belasých a dobrou správou je, že Jonathan Cheechoo je späť na ľadovej ploche.
29:38
Kokšarov dostal dve minúty za nedovolené bránenie, presilovú hru si zahrá Slovan.
29:38
Šiška sa predral s pukom až pred Säteriho, vystrelil bekhendom, Säteri puk vyrazil späť do hry a zmenu skóre nepripustil.
28:12
Nedorost vyslal na bránku domácich polostrelu, poloprihrávku, Säteri šiel do pokľaku a puk vyrazil späť do hry, hráme v tejto fáze hry vo vysokom tempe, puk nám opäť lieta z pásma do pásma.
27:32
Taffe vystrelil švihom a puk letiaci tesne nad ľadom Säteri bezpečne ukryl do svojej lapačky.
25:46
Zigo zaparkoval tvrdo na mantinel za bránkou domácich beka v červenom drese, arbitri púšťajú aj trochu tvrdšie zákroky, niektoré fauly na oboch stranách zostali tiež nepotrestané.
24:51
Zlá správa pre fans belasých, Cheechoo odkráčal do šatne, uvidíme, či sa vráti ešte dnes na ľad. Zakázané uvoľnenie domácich.
24:22
Viedenský vystrelil po ľade od kruhov, minul bránku súpera, Viťaz dostal v tejto chvíli puk pod svoju kontrolu.
23:44
Cheechoo inkasoval v rohu klziska, keď ho Semionov zrejme nezavinene podrazil korčuľou, Jonathan spadol nekontrolovateľne na ľad a narazil na mantinel, s bolestivým výrazom v tvári už je v rukách lekára tímu od Dunaja.
23:09
importantValský z pravej strany od kruhu poslal puk popred bránku na ľavú stranu, Lušňák pohotovo vystrelil, Säteri v rozkľaku puk cez pravý betón poslal za bránkovú čiaru.
22:09
Golovkov s hlavou v dlaniach korčuľuje na striedačku, Plastino vystrelil od modrej a Valský puk na kruhu zblokoval do tváre domáceho hráča, to muselo veru bolieť.
21:45
Domáci dostali puk von z pásma, Slovan opäť aktívnejším tímom, strelu na bránku však nevyslal.
20:48
Jeřábek má puk na hokejke za svojou bránkou, vyčká, kým tímy prestriedajú a domáci pôjdu do akcie.
20:18
Puk skončil mimo hracej plochy, arbitri nariadili vhadzovanie po pravej ruke gólmana Säteriho.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 19:18.
Nešťastná prvá tretina belasých na juhu Moskvy a od úvodu to začal svojou chybou gólman Barry Brust, ktorý vyzval k zakončeniu Aaltonena a ten jeho ponuku veru prijal. Slovan hral následne dve presilové hry, nedokázal ich využiť a tak prišla na rad presilovka domácich a razom to bolo o dva góly. Belasí budú musieť v ďalšom priebehu hry pridať na dôraze. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 10:15.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:53
Prvý útok hostí kombinoval s pukom v pásme domácich v závere prvej tretiny, Plastinova strela od modrej sa však neujala.
18:49
Afinogenov síce rýchlo dostal na hokejke puk do pásma hostí, nemal komu prihrať, napokon sa s ním otočil ešte pred kruhmi a poslal ho na hokejky spoluhráčom von z pásma.
17:45
Slovan prechod do útočného pásma nezvládol podľa predstáv, vyrobil zakázané uvoľnenie, sťahujeme sa pred Brusta.
16:54
Aaltonen vystrelil v páde na ľad z otočky z pravého kruhu, Brust puk vyrazil k mantinelu a radovať sa domácim tribúnam teraz nedovolil.
15:52
15:52
goalViťaz Moskovská oblasť dáva gól!
Domáci využívajú expresne svoju presilovú hru, keď strelou švihom spoza ľavého kruhu prekonáva Brusta v bránke ALEXEJ KOPEJKIN. Brust mal však zakrytý výhľad Soloduchinom, ktorého defenzíva hostí nepokryla. Asistencia: Jakub Jeřábek.
15:35
Švarný hákoval Cyganova a už sedí na trestnej, presilovka pre domácich.
15:05
Puk nám lietal v tejto fáze hry z pásma do pásma, strelu na bránku sme však videli až teraz, Cheechoo z pravej strany spoza kruhu svoj puk poslal len na ochranné sklo.
13:57
Golovkov korčuľoval s pukom vo forme slalomu vpred, defenzíva belasých ho však k zakončeniu nepustila, napokon Brust čelil strele domácich z ľavej strany, puk však dokázal bezpečne vytlačiť na ochrannú sieť.
13:02
Jeglič spoza bránky hľadal spoluhráča na modrej, nenašiel ho a Slovan sám tak poslal puk až do svojho obranného pásma.
11:03
Na druhej strane sa chcel do listiny strelcov zapísať Aaltonen a po ňom Kempe, Brust bol proti a puk vyrazil späť do hry, po krátkom čase ho belasí vybojovali na svoje hokejky a upokojili hru na ľadovej ploche.
10:54
Ďaloga vystrelil od modrej, puk si cestu do siete domácich nenašiel a Viťaz sa vybral vpred.
10:12
Domáci v plnom počte, Slovan ani túto ponuku na vyrovnanie neprijal.
09:52
Viťaz vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary, Slovan hral túto presilovku dobre, ovocie však početná výhoda nepriniesla.
09:01
importantCheechoo vystrelil z prvej z pravého kruhu z vnútornej strany oblúka, Säteri puk vyrazil späť do hry, Slovan opäť zakombinoval s pukom a Säteri si poradil aj s pukom z hokejky Kundrátka, ktorý vystrelil z ľavého kruhu a puk Säterimu vypadol z lapačky a poza chrbát skončil za bránkovou čiarou po teči Golovkova.
08:12
Slovan si opäť zahrá presilovku, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odišiel na trestnú domáci Katičev.
07:55
Valský s pukom spoza bránky nakorčuľoval na pravý kruh a vystrelil švihom, Säteri šiel do pokľaku a puk bezpečne vyrazil pred seba.
06:58
Domáci v plnom počte, aj keď Slovan dohrával svoju presilovku v pásme domácich, bránku Säteriho ohroziť nedokázal.
06:15
Ďalší puk skončil až za bránkou Brusta, oba tímy striedajú počas hry, veľa času do konca presilovky už nezostáva.
05:35
Viťaz poslal puk von z pásma a Slovan v tejto presilovke stráca cenné sekundy.
04:58
Koršakov dostal za krosček menší trest v trvaní dvoch minút, ponuka pre hostí na vyrovnanie je tu.
04:49
importantValský poslal puk z ľavej strany z bránkovej čiary na bránku, Säteri puk vyrazil pred seba, Kubalík ho však na dvakrát nedokázal presekať do domácej klietky.
04:05
Aaltonen dostal puk na modrú, od ľavého kruhu vystrelil príklepom, puk oprel o ochranné sklo a ten napokon opustil pásmo belasých.
03:04
Prvá formácia belasých teraz vyrobila akciu v pásme domácich, Säteri sa však natiahol za tečovaným pukom a okamžite ho schoval pod svoje rukavice.
02:32
Šiška sa zmocnil puku v obrannom pásme, nakorčuľoval s ním na hokejke po ľavej strane do pásma súpera a vystrelil po prechode modrou, puk však minul bránku domácich.
01:15
01:15
goalViťaz Moskovská oblasť dáva gól!
Slovan vyrobil chybu a domáci nekompromisne trestajú. Brust vykorčuľoval za pukom za svoju bránku, nerozohral ho dobre, puku sa zmocnil MIRO AALTONEN a do prázdnej bránky nebol problém po ľade zasunúť.
00:35
Slovan začal aktívnejšie, s pukom v pásme svojho hostiteľa však veľa vody nezamútil a domáci ihneď, ako sa dostali k puku, poslali tento von z pásma.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už máme na ľadovej ploche, hostia dnes nastúpia tradične v bielych dresoch, domáci Viťaz v červených farbách. Vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly duelu.
Príjemný podvečer želám priaznivcom KHL a hokejovým fans HC Slovan Bratislava. Už o pár minút vykorčuľujú na ľad aktéri dnešného večera a my sa poďme spolu pozrieť, či tím belasých bude pokračovať vo svojej víťaznej jazde aj dnes večer na juhu hlavného mesta Ruskej federácie.
Úvodné zostavy:

Viťaz Moskovská oblasť:

Säteri (Saprykin) – Lukin, Rubcov, Semionov (C), Golovkov, Jařábek, Katičev, Gimajev, Voronkov – Stepanov, Cyganov, Koršakov – Makejev, Horák, Afinogenov (A) – Aaltonen, Kempe, Kopejkin – Nikulin, Soloduchin (A), Vyglazov

HC Slovan Bratislava:

Brust (Pogge) – Starosta, Kundrátek, Švarný (A), Plastino, Meszároš (C), Ďaloga, Pokorný, Rosandič – Chipchura, Taffe, Cheechoo – Nedorost, Viedenský (A), Jeglič – Valský, Zigo, Kubalík – Šiška, Lušňák, M. Hlinka

Rozhodca:

Lavrentev, Naumov – Misiur, Otmachov.
HC Slovan zakončí svoj trojzápasový trip na juhu Moskvy, v jej oblasti preverí formu belasých Viťaz Podolsk.

Víťaz Podolsk je pomerne mladé hokejové mužstvo. Jeho vznik môžeme datovať do roku 1996. Vtedy vznikol klub s názvom Víťaz v meste Podolsk. V roku 2004 sa klub presťahoval z mesta Podolsk trochu južnejšie, do Čechova. Obe mestá sú súčasťou Moskovskej oblasti, južnejšie od hlavného mesta Moskva. V lete však klub Víťaz Čechov ohlásil návrat do mesta Podolsk, kde bude túto sezónu hrávať svoje domáce zápasy.

Klub účinkuje v KHL od jej vzniku v roku 2008, no nezaznamenal vo svojej histórii žiadne veľké úspechy. V KHL skončil postupne v celkovom hodnotení klubov na 23., 23., 21., 23., 22., 24. , 20., a v poslednej sezóne na 24. mieste. Hokejisti klubu sú však preslávení svojou agresívnou hrou do tela, dve sezóny späť vedenie klubu vyhlásilo, že už upustia od tvrdej agresívnej hry a skutočne tomu aj tak bolo. Hokejisti Víťaz Čechov inkasovali najviac trestných minút v celej KHL. Najškandalóznejší v histórii ľadového hokeja bol zápas Čechov – Omsk, ktorý sa odohral deviateho januára 2010. Skončil po hromadných bitkách už v čase 3:39, s vylúčeniami 19:18, počtom trestných minút 421:419.

Červeno-biely dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Ruskej federácie aj dvaja hráči z Fínska, rovnako dvaja z Českej republiky – Roman Horák a Jakub Jeřábek, no a zastúpenie má aj Švédsko. Viťaz hráva svoje domáce zápasy v Ľadovom paláci Viťaz, ktorý má kapacitu 5.500 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Valerij Gennadievič Belov.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Viťaz z 18 zápasov 28 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a do tabuľky Západnej konferencie zapísal 24 bodov. Vzájomné zápasy súperov v uplynulej sezóne vyzneli pre belasých, Slovan zvíťazil v Podoľsku 5:2, v odvete v Bratislave potom 4:2.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Jeff Taffe s 13 kanadskými bodmi (5+8), na druhej priečke Jonathan Cheechoo s 11 kanadskými bodmi (4+7). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 17 bodový Alexej Kopejkin (6+11), na druhej priečke s 12 kanadskými bodmi Miro Aaltonen (7+5). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,1% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,88 gólov na zápas, Justin Pogge s 89,5% úspešnosťou drží priemer 3,12 gólov na zápas. Na druhej strane Igor Saprykin s 97,9% úspešnosťou zásahov pri priemere 0,68 gólov na zápas, Harri Säteri93,1% úspešnosť zásahov s priemerom 2,31 gólov na zápas.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu, Ľadový palác Viťaz bude hostiť chlapcov spod Tatier, aj z tohto zápasu vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche v našom on-line prenose.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral v Podoľsku o gól, veľkú chybu spravil opäť Brust