Ronaldo zahodil penaltu, Juventus nevyhral ani v prečíslení. Ale je vo finále

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: TASR/AP)
Športové prenosy SME, TASR|12. jún 2020 o 21:00

Futbal sa hrá už aj v Taliansku.

Coppa Italia 2019/2020

Semifinále - 2. zápas

Juventus Turín - AC Miláno 0:0

ČK: 17. Rebic (AC Miláno)

/prvý zápas 1:1, Juventus postúpil do finále/

TURÍN. Futbalisti Juventusu Turín splnili v piatok úlohu favorita na postup a pri obnovení prerušenej sezóny v krajine si vybojovali účasť vo finále Talianskeho pohára.

V domácej odvete proti AC Miláno ich napokon nemusela mrzieť nepremenená penalta Cristiana Ronalda, keďže po výsledku 1:1 v prvom dueli im na postup stačila aj bezgólová remíza.

"Najdôležitejšie pre nás je, že sme si zaistili finálovú účasť a teraz sa môžeme sústrediť na splnenie prvého cieľa v sezóne," povedal kapitán Juventusu Leonardo Bonucci.

Jeho tím čaká finále už na budúcu stredu, na Olympijskom štadióne v Ríme bude jeho súperom jeden z dvojice SSC Neapol - Inter Miláno (sobota 21.00 h, prvý zápas 1:0).

Juventus mal od začiatku hernú prevahu, ktorú mohli pretaviť do náskoku už po štvrťhodine hry. Andrea Conti zahral v šestnástke rukou, no Cristiano Ronaldo z nariadenej jedenástky opečiatkoval iba žrď bránky súpera.

Hostia vzápätí prišli o vylúčeného Anteho Rebiča, ktorý videl červenú kartu po nevyberavom zákroku na Danila, no až do konca duelu odolávali a neinkasovali ani raz.

Juventus tak postúpil vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera v prvom zápase ešte v polovici februára.

ONLINE PRENOS: Juventus Turín - AC Miláno (futbal, Taliansky pohár, Coppa Italia, LIVE, NAŽIVO, dnes, piatok)

Taliansky pohár Semifinále 2019/2020
12.06.2020 o 21:00
Juventus
0:0
(0:0, 0:0)
90+5 minúta
Ukončený
AC Miláno
Prehľad
ŽK: 43. Pjanić (JUV), 74. Khedira (JUV) – 16. Conti (ACM). ČK: 17. Rebić (ACM). Rozhodca: Orsato – Mondin, Galetto.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Držanie lopty: 58 % : 42 %.
Strely na bránu: 7:2.
Strely mimo: 10:3.
Rohy: 13:1.
Ofsajdy: 0:1.
Fauly: 16:11.
Druhý polčas priniesol minimum zaujímavých momentov, napriek tomu sme videli zaujímavý futbal vo vysokom tempe. Domáci mali územnú prevahu, hostia ale napriek oslabeniu po vylúčení Rebića v prvom polčase dokázali udržať domácich ďaleko od Donnarummovej brány. Ich hra v obrane bola veľmi disciplinovaná, naopak smerom do útoku ale nepredviedli skoro nič. Juventus tak síce nedokázal využiť svoju presilovku a vyhrať dnešný zápas, vadiť mu to ale nemusí, pretože vďaka vyššiemu počtu strelených gólov v prvom zápase v Miláne postúpil do finále Talianskeho pohára. V ňom sa stretne s víťazom dvojzápasu Neapol – Inter Miláno (prvý zápas 1:0).
90+5
Koniec zápasu.
90+4
90+4
Juventus mal predsa len ešte jednu možnosť zaútočiť. Bernardeschiho center zrazil do druhej vlny Rabiot na Sandra, ktorého strelu z voleja Donnarumma dokázal vyraziť.
90+3
Hostia sa nie a nie dostať k lopte pri dlhej kombinácii hráčov Juventusu. Navyše po faule Kjæra na Ronalda v hlavičkovom súboji je hra znovu prerušená.
90+2
Domáci rozohrali štandardnú situáciu na krátko a po niekoľkých prihrávkach posunul Dybala loptu na hranicu šestnástky ku Cuadradovi. Ten tvrdou strelou poslal loptu nad Donnarummovu bránu.
90+1
Rabiot zaviezol loptu na polovicu hostí a prihral ju na ľavé krídlo k Bernardeschimu. Ten si vypýtal faul od Bennacera a domáci sa s rozohrávkou priameho kopu takmer od rohovej zástavky ponáhľať nijak nebudú.
90
Nadstavený čas sú štyri minúty.
90
Ronaldo dostal kolmú prihrávku za obranu AC Miláno, sám sa ale znovu vytlačil až takmer k bránkovej čiare. Odtiaľ už nedokázal rabonou presne nacentroval na spoluhráčov v šestnástke hostí.
89
Domáci sa už svojou kombináciou sústreďujú skôr na naťahovanie času. Hostia sa loptu snažia získať naspäť, hráči Juventusu ich ale umne nútia behať po čo najväčšej ploche trávnika.
88
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Andrea Conti, prichádza Alexis Saelemaekers.
88
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Davide Calabria, prichádza Diego Laxalt.
87
Hostia chcú v závere zápasu rozhodnúť a usádzajú sa na polovici domácich. Ich kombinácia však prebieha v pomerne úctivej vzdialenosti od brány Juventusu.
86
changeStriedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Danilo, prichádza Juan Cuadrado.
84
Ronaldo si navádzal z ľavého krídla loptu do šestnástky, pri kľučke proti Romagnolimu mu ale odskočila. Hostia sa nijak nezdržovali s rozohrávkou a hneď odkopli loptu do autu.
83
Juventus sa znovu snaží dlhou postupnou kombináciou nájsť diery v obrane AC Miláno. Hostia však hrajú napriek dlhému oslabeniu v obrane veľmi disciplinovane a pokrývajú všetky voľné priestory.
82
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Lucas Paquetá, prichádza Lorenzo Colombo.
82
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Franck Yannick Kessié, prichádza Rade Krunić.
81
Nákop z rohu sa odrazil od hráčov na prednej tyči na zadnú k Rabiotovi, ktorého hlavičku letiacu vysokým oblúčikom zrazil Kessié k brankárovi Donnarummovi.
80
80
importantDybala si spracoval loptu pred šestnástkou AC Miláno a technickou strelou k pravej tyči vystrelil na bránu. Donnarumma jeho pokus vyrazil.
79
Center z rohového kopu hostí letel na prednú tyč, kde si najvyššie vyskočil na loptu Kjær. Jeho prudká hlavička skončila mimo Buffonovej brány.
78
Çalhanoğluho center na zadnú tyč zrazil pred nabiehajúcim si Paquetom na rohový kop Alex Sandro.
77
Kessié zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený. Hra sa však prerušila po faule Sandra na Paquetu, po ktorom získali Milánčania priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
76
Hostia s pribúdajúcimi minútami postupne začínajú otvárať hru. Nič iné im ani nezostáva, keďže pri výsledku 0:0 by postúpil Juventus.
75
Kessiého strelu zo strednej vzdialenosti zablokoval Rabiot. Lopta sa potom odrazila naspäť k Milánčanom a Çalhanoğluho strelu spoza šestnástky nakoniec zrazil k brankárovi Buffonovi Bonucci.
74
yellowCardŽltú kartu za podrazenie Leãa ostrým sklzom zboku do členku v súboji o loptu dostáva Sami Khedira (Juventus Turín).
72
Leão vyhral hlavičkový súboj s Rabiotom, ďaleko sa ale nedostal. Už pri stredovej čiare mu loptu vypichol de Ligt, ktorý ju hneď preniesol na spoluhráčov pri šestnástke AC Miláno.
71
Center Dybalu z pravej strany letel na de Ligta, ktorý zostal v šestnástke ešte po predošlom rohovom kope. Na poslednú chvíľu ale loptu pred ním odhlavičkoval do autu Kjær.
70
Ronaldo na opačnej strane pristavil loptu pred šestnástkou AC Milána na strelu z prvej Bentancurovi, ktorého pokus ale zrazil Romagnoli na rohový kop.
69
V posledných minútach sa hra trochu vyrovnáva a hosťom sa dokonca podarilo vysokým napádaním obrať domácich o loptu. Ich útok ale k ničomu neviedol, pretože Kessiému pri pokuse o sólový prienik lopta odskočila do autu.
68
Sandro šliapol na nohu Çalhanoğluovi v súboji o loptu v strede poľa. Záložník hostí leží na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.
67
Hostia naďalej kombinovali na útočnej polovici, až kým sa nedostal k lopte Çalhanoğlu. Jeho center z ľavej strany bol veľmi nepresný a skončil za bránkovou čiarou na opačnej strane.
66
De Ligt trochu zazmätkoval pri nákope hostí na Paquetu, nakoniec sa mu ale podarilo loptu odkopnúť aspoň do autu. Hostia teda môžu odpovedať na aktivitu domácich svojou útočnou akciou.
64
Pri nábehu na center z rohu faulovala hneď dvojica hráčov Juventusu. Hostia tak majú konečne čas a priestor na založenie svojej útočnej akcie.
63
Všetci traja striedajúci hráči Juventusu sa okamžite zapojili do kombinácie svojho tímu. Nakoniec center Sandra zablokoval Conti na ďalší roh domácich.
62
changeStriedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Douglas Costa, prichádza Federico Bernardeschi.
62
changeStriedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Blaise Matuidi, prichádza Adrien Rabiot.
62
changeStriedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Miralem Pjanić, prichádza Sami Khedira.
61
Tlak Juventusu sa naďalej zvyšuje. Ďalší Pjanićov center z rohu vyboxoval brankár hostí Donnarumma, lopta sa ale i tentokrát dostala na kopačky domácich a tí tak pokračujú v obliehaní šestnástky AC Miláno.
60
Na opačnej strane sa snažili o rýchly prechod do útoku Milánčania, Kessié si ale nabehol za obranu na prihrávku Paquetu z ofsajdovej pozície.
59
Pjanićov center z rohu spadol na hranicu bránkoviska k Bonuccimu, ktorý svojim tečom tesne minul ľavú tyč Donnarummovej brány. Nakoniec by ale prípadný gól neplatil kvôli Bonucciho faulu.
58
Domáci opäť obrali hostí o loptu a na prihrávku za obranu si nabehol Ronaldo. Ten si posunul loptu na ľavačku a jeho strelu zrazil Bennacer na rohový kop.
56
Odrazenú loptu však získali domáci a okamžite sa vrátili pred šestnástku AC Miláno. Matuidiho center z pravej strany nadvihol hlavou Dybala, lopta ale vysokým oblúčikom spadla priamo do rukavíc brankára Donnarummu.
55
Lopta po centri Pjanića z rohového kopu spadla medzi hráčov do stredu šestnástky hostí, nakoniec sa ju ale milánskym obrancom podarilo odkopnúť z nebezpečného priestoru.
54
Ronaldo sa rozbehol na kolmicu Matuidiho za obranu Milána, výborným obranným sklzom mu ale vypichol loptu pred vlastnou šestnástkou Romagnoli.
53
Pjanić posunul loptu za obranu na pravú stranu šestnástky k Dybalovi, ktorého strelu zablokoval Romagnoli na rohový kop. Center z neho potom obrana AC Miláno dokázala odvrátiť až na polovicu Juventusu.
52
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Giacomo Bonaventura, prichádza Rafael Leão.
51
Hneď potom ale znovu pokazili hostia rozohrávku a do šestnástky prenikol Dybala. Ten si naviedol loptu na os ihriska, jeho strelu ľavačkou ale zablokoval v sklze Kessié.
50
Douglas Costa na ľavom krídle prešiel cez Contiho, hneď za ním ale bol Romagnoli, ktorý Costovi loptu vypichol.
49
49
importantBonaventura vypichol loptu Bonuccimu a centrom z pravej strany našiel v strede šestnástky Çalhanoğluho. Ten hlavičkou v predklone nasmeroval loptu tesne mimo ľavej tyče Buffonovej brány.
48
Kjær podrazil tesne pred vlastným pokutovým územím Bentancura, lopta sa ale odrazila k Matuidimu. a tak mali domáci výhodu. Tú však nevyužili, pretože Matuidimu lopta pri individuálnom prieniku odskočila.
47
Domáci okamžite vyrazili proti rozohrávajúcim obrancom AC Miláno a svojim napádaním ich držali pri ich vlastnej šestnástke. Nakoniec navyše donútili Bennacera k nepresnej prihrávke a loptu získal Juventus.
46
Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:06.
Domáci Juventus bol v prvom polčase výrazne aktívnejším tímom, svoje gólové príležitosti ale využiť nedokázal a do šatní tak idú oba tímy za bezgólového stavu. Najväčšou príležitosťou domácich bol pokutový kop, z ktorého ale Ronaldo trafil tyč Donnarummovej brány. Následne po brutálnom zákroku vysokou nohou dostal červenú kartu Rebić. Hostia bránu domáceho tímu vôbec neohrozili, naopak takmer celý prvý polčas strávili hlboko v obrane, kde museli zastavovať útoky Juventusu. Uvidíme teda, či Turínčania dokážu v druhom polčase využiť svoju presilovku.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 61 % : 39 %
Strely na bránu: 3:0
Strely mimo: 6:1
Rohy: 3:0
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 8:7
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Danilo nakopol loptu za obranu AC Miláno na rozbehnutého Ronalda, ten ale nedokázal jeho prihrávku spracovať. Lopta skončila v náručí brankára Donnarummu.
45+2
Domáci rozohrali rohový kop na krátko a nakoniec nacentroval do šestnástky Douglas Costa. Jeho nákop doletel na hlavu Bonucciho, ktorý nasmeroval loptu výrazne mimo pravej tyče Donnarummovej brány.
45+1
Ani v nadstavenom čase sa obraz hry veľmi nemení. Ronaldo sa pokúsil o sólový prienik, loptu mu ale vypichol na rohový kop v sklze Kessié.
45
Bude sa hrať ešte tri minúty.
44
Kjær sa pokúsil zaskočiť domácu obranu nákopom na Bonaventuru, ten ale jeho pas za obranu Juventusu nedobehol a lopta skončila za bránkovou čiarou.
43
yellowCardŽltú kartu za držanie rozbehnutého Çalhanoğluho v možnom rýchlom protiútoku hostí dostáva Miralem Pjanić (Juventus Turín).
41
De Ligt sa vrátil do hry a okamžite sa zapojil do ďalšej postupnej kombinácie domácich na útočnej polovici. Çalhanoğlu nakoniec získal loptu vo vlastnej šestnástke a vyrazil dopredu.
40
Çalhanoğlu narazil do de Ligta, ktorý veľmi škaredo spadol na pravé rameno. Obranca Juventusu tak musí byť ošetrený.
39
39
Po rýchlej kombinácii strieľal spoza šestnástky Ronaldo, jeho technická strela ľavačkou k vzdialenejšej tyči sa ale stala korisťou brankára Donnarummu.
38
Bentancur fauloval pri napádaní rozohrávajúceho Bonaventuru. Hostia sa s rozohrávkou nikam veľmi neponáhľajú.
37
Bonaventura získal v strede poľa loptu a rozbehol sa do otvorenej obrany Turínčanov. Pred šestnástkou si pripravoval loptu na strelu pravačkou, de Ligt s Bonuccim mu ju ale vypichli a otočili hru na opačnú stranu.
36
Çalhanoğluovi sa rozohrávka priameho kopu vôbec nevydarila a loptu nacentroval priamo do rúk brankára Juventusu Gianluigiho Buffona.
35
Matuidi podrazil na vlastnej polovici prenikajúceho Bennacera. Priamy kop pre AC Miláno zo zhruba 40 metrov od Buffonovej brány.
34
Center Costu z ľavého krídla odhlavičkoval Kjær, i tentoraz sa ale lopta odrazila na kopačky domácich. Costa sa potom pokúsil o sólový prienik, v súboji s Contim si ale loptu predkopol za bránkovú čiaru.
33
Brankár Donnarumma rozohral pod tlakom napádajúceho Ronalda zle a ani tentokrát tak Milánčania nezaložia solídnu útočnú akciu. Útok Juventusu teda prakticky bez prerušenia pokračuje.
32
Juventus má naďalej veľkú územnú prevahu a hostia sú stále zatiahnutí tesne pred vlastnou šestnástkou. K lopte sa im stále nedarí dostať.
31
31
importantDanilov center z pravého krídla takmer z bránkovej čiary prepadol do stredu šestnástky k Matuidimu, ktorý však z prvej namieril len do stredu brány na brankára Donnarummu. Ten jeho strelu vyrazil.
30
Juventus sa znovu vracia k hre plnej krátkych prihrávok a postupne sa prekombinoval k šestnástke AC Miláno. Hostia sú zatiahnutí veľmi hlboko v obrane.
29
Strely na bránu: 1:0
Strely mimo: 5:1
28
Až teraz sa k nej dostali domáci, konkrétne Douglas Costa. Ten prihrávkou z ľavej strany našiel v šestnástke AC Milána voľného Ronalda, ktorý z prvej prestrelil Donnarummovu bránu.
27
Hra sa trochu zasekla v strede poľa a ani jeden z tímov nie je schopný získať loptu na dlhšiu dobu na svoje kopačky.
26
Na opačnej strane strieľal zo strednej vzdialenosti Douglas Costa a jeho strela skončila vysoko nad Donnarummovou bránou.
25
Hostia výrazne zvýšili svoju aktivitu v posledných minútach a znovu sa natlačili na polovicu Juventusu. Zo svojho útoku ale vyťažili len jeden nepresný Paquetov center, ktorý brankár Buffon prepustil za bránkovú čiaru.
24
Calabriov center z ľavej strany preletel až na opačnú stranu ku Contimu, ktorý z prvej z voleja vypálil vysoko nad Buffonovu bránu.
22
Bentancur vystihol prihrávku hostí a vysunul Ronalda do rýchleho protiútoku. V súboji s obrancom Kjærom sa ale Portugalčan vlastnými kľučkami vytlačil do pravej strany a z ostrého uhla výrazne minul bránu hostí.
21
Milánčania sa nasťahovali vôbec prvýkrát v zápase na dlhšiu dobu na polovicu Juventusu a rozvíjajú tam svoju postupnú kombináciu.
20
Hostia znovu bez úspechu behajú za hráčmi Juventusu zo strany na stranu. Dybala sa pokúsil o individuálny prienik stredom obrany AC Miláno a jeho strela skončila nakoniec mimo Donnarummovej brány.
19
Domáci sa okamžite snažia využiť túto situáciu a tlačia sa dopredu. Ich kombinácia sa nateraz zasekla pred pokutovým územím AC Miláno.
17
redCardHostia chceli hneď po zisku lopty po nepremenenej penalte vyraziť do rýchleho protiútoku a Ante Rebić si nabiehal za loptou v strede poľa. Do súboja s Danilom ale vletel až príliš agresívne a zasiahol ho vysokou nohou do krku. Chorvát tak dostáva za tento brutálny zákrok okamžitú červenú kartu a hostí čaká viac ako 70 minút v oslabení!
16
16
penOutCristiano Ronaldo trafil z penalty ľavú tyč Donnarummovej brány!
16
yellowCardŽltú kartu za hru rukou vo vlastnej šestnástke dostáva Andrea Conti (AC Miláno).
16
importantHlavný rozhodca po dlhej konzultácii s videoasistentom nariadil za ruku Contiho vo vlastnom pokutovom území penaltu pre Juventus!
15
importantHlavný rozhodca Daniele Orsato sa ide napokon sám pozrieť na videozáznam.
14
importantCenter z rohu preletel na zadnú tyč k Ronaldovi, ktorý sa pokúsil o obhodenie obrancu Contiho. Ten zasiahol loptu nechtiac rukou a situáciu tak musí posudzovať videoasistent.
13
Obliehanie pokutového územia AC Miláno tak pokračuje. Domáci si prihrávajú loptu zo strany na stranu a snažia sa nájsť medzeru v obrannom postavení hosťujúceho celku.
12
Pjanić rozohral priamy kop po zemi do strany a nakoniec nakopol loptu do šestnástky Milána Matuidi. Obrancovia hosťujúceho tímu loptu odhlavičkovali, avšak len k hráčom Juventusu.
11
Calabria získal loptu v strede poľa, okamžite ale k nemu prišiel Bentancur, ktorý ho o ňu obral. Následne po faule Calabriu na Dybalu získali domáci priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
10
Pjanićovu strelu zablokoval Kjær a jeho spoluhráči z obrany odkopli loptu k obrancom Juventusu. Tí si ju prihrávajú na vlastnej polovici.
9
Až teraz sa hostia prvýkrát dostali k možnosti založiť postupný útok. Napriek tomu, že domáci ich tentokrát nenapádali, ale nedokázali presne rozohrať.
8
Juventus znovu dokázal pripraviť Milánčanov o loptu a nasťahoval sa na polovicu hostí. Tí majú naďalej veľký problém obrať kombinujúcich domácich o hrací predmet.
7
Na center z rohu si nabehol de Ligt, jeho hlavička zo záklonu z ťažkej pozície ale skončila vysoko nad Donnarummovou bránou.
6
Dybala trafil z priameho kopu múr z hráčov AC Miláno a lopta sa od nich odrazila na rohový kop.
5
Romagnoli šliapol na nohu Dybalovi pred vlastnou šestnástkou. Juventus získava priamy kop zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od Donnarummovej brány.
4
Hosťom sa nedarí dostať sa k lopte a naďalej sa musia brániť. Ronaldov center z pravého krídla brankár Donnarumma vyboxoval, odrazenú loptu ale znovu získali hráči Juventusu.
3
Juventus dobrým presingom obral hostí o loptu a nasťahoval sa pred šestnástku súpera. Jeho akciu zakončil veľmi nepresným centrom do autu z pravého krídle Bentancur.
2
importantSandro si pekne obhodil na ľavom krídle Contiho a prenikol do šestnástky AC Miláno. Prihrávkou do druhej vlny pripravil pozíciu na strelu Douglasovi Costovi, ktorý z prvej tesne minul ľavú tyč Donnarummovej brány.
1
Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli na útočníkov na polovici AC Miláno. Tam však loptu vybojovali Milánčania, ktorí hrací predmet odkopli na polovicu Juventusu.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Pred zápasom si oba tímy ešte uctia minútou ticha obete koronavírusovej pandémie.
Juventus bude hrať v čiernobielych dresoch, AC Miláno v červenočiernych.
Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Juventus Turín: Buffon – Danilo, Bonucci (C), de Ligt, Sandro – Pjanić, Bentancur, Matuidi – Costa, Dybala, Ronaldo
Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Bernardeschi, Cuadrado, De Sciglio, Khedira, Muratore, Olivieri, Rabiot, Rugani

AC Miláno: G. Donnarumma – Conti, Kjær, Romagnoli (C), Calabria – Kessié, Bennacer – Paquetá, Bonaventura, Çalhanoğlu – Rebić
Náhradníci: Begović, A. Donnarumma – Biglia, Brescianini, Colombo, Gabbia, Krunić, Laxalt, Leão, Maldini, Olzer, Saelemaekers

Rozhodca: Orsato – Mondin, Galetto.


Prvý zápas

AC Miláno – Juventus Turín 1:1 (0:0)

Góly: 61. Rebić (Castillejo) – 90+1. Ronaldo (pen.)

Žlté karty: 29. Ibrahimović (ACM), 43. Hernández (ACM), 44. Stefano Pioli (tréner) (ACM), 58. Kessié (ACM), 69. Castillejo (ACM), 90. Calabria (ACM) – 30. Ramsey (JUV)
Druhá žltá a následná červená karta: 71. Hernández (ACM)

Zostavy:

AC Miláno: G. Donnarumma – Calabria, Kjaer, Romagnoli (C), Hernández – Castillejo (80. Saelemaekers), Bennacer, Kessié – Rebić (74. Laxalt), Calhanoglu, Ibrahimović.
Náhradníci: A. Donnarumma, Begović – Gabbia, Laxalt, Musacchio, Bonaventura, Brescianini, Paquetá, Saelemaekers, Leão, Maldini.

Juventus Turín: Buffon – De Sciglio (69. Higuaín), de Ligt, Bonucci (C), Sandro – Ramsey (63. Cuadrado), Pjanić, Matuidi (73. Rabiot) – Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Danilo, Rugani, Coccolo, Wesley, Rabiot, Bentancur, Higuaín, Olivieri.

Rozhodcovia: Valeri – Bindoni, Fiorito

Štatistiky:

Držanie lopty: 42 % : 58 %.
Strely na bránu: 11:4.
Strely mimo: 5:4.
Rohy: 3:3.
Ofsajdy: 2:2.
Fauly: 16:14.


AC Miláno

Milánčania sa stále neúspešne snažia vrátiť na pozície, ktoré im historicky patrili. V ligovej tabuľke boli pred prerušením Serie A až na siedmom mieste a na svojho dnešného pohárového súpera, ktorý ligu vedie, strácajú priepastných 27 bodov. I im však mohla prestávka pomôcť, pred ňou totiž AC Miláno vyhralo z posledných šiestich zápasov jediný. Problémom hostí je predovšetkým katastrofálna útočná produktivita. Len tri tímy najvyššej talianskej súťaže strelili menej gólov ako AC Miláno. Podľa predpokladov sú dnes hostia outsiderom a ani výsledok z prvého zápasu (remíza 1:1) im nehrá do kariet.


Juventus Turín

Turínčania vstúpia do pokračovania sezóny ako líder tabuľky Serie A a i semifinále Talianskeho pohára majú rozohrané na postup. Výsledok 1:1 z prvého zápasu v Miláne dáva väčšie šance na postup Juventusu, domáci ale ani zďaleka nemajú postup istý. Juventusu ale mohla prestávka pomôcť, jeho forma pred prerušením sezóny totiž bola veľmi nevyrovnaná. Z posledných ôsmich súťažných zápasov prehrali Turínčania tri. Dnes sa ale očakáva, že potvrdia rolu favorita a postúpia do finále Talianskeho pohára.
Taliansky futbal sa po dlhej prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19 konečne vracia, avšak zápasy futbalových súťaží sa budú (podobne ako v iných krajinách) hrať bez divákov.
Vitajte pri on-line prenose zo semifinále Talianskeho pohára, v ktorom sa stretnú Juventus Turín a AC Miláno. Stretnutie sa začne o 21:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Ronaldo zahodil penaltu, Juventus nevyhral ani v prečíslení. Ale je vo finále