Real Madrid potrestal Bayern, Ronaldo otočil zápas

Cristiano Ronaldo dal dva góly a otočil zápas s Bayernom.
Cristiano Ronaldo dal dva góly a otočil zápas s Bayernom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|12. apr 2017 o 20:40

Bayern vyhrával, nedal penaltu a dostal červenú kartu.

BRATISLAVA. Futbalisti Realu Madrid triumfovali v stredajšom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 na ihrisku Bayernu Mníchov 2:1. V ďalšom večernom zápase vyhralo Atletico Madrid nad Leicestrom City 1:0.

Obhajcu trofeje mohol v Mníchove po štvrťhodine hry poslať do vedenia Karim Benzema, ale jeho pokus vytlačil domáci brankár Manuel Neuer na brvno.

Real Madrid zdolal Bayern na jeho štadióne: fotogaléria

17.4.2017

Bavori, ktorí nastúpili bez Roberta Lewandowského, kontrovali sériou rohových kopov a po jednom z nich otvoril skóre prudkou hlavičkou Arturo Vidal. Ten istý hráč mal ideálnu šancu na zvýšenie domáceho náskoku, ale v nadstavenom čase prvého polčasu nepremenil pokutový kop.

Bayernu sa nepremenená penalta vypomstila krátko po zmene strán, svojím 96. gólom v Lige majstrov v kariére vyrovnal Cristiano Ronaldo.

Situáciu pre domácich skomplikovalo vylúčenie Javiho Martineza, ktorý v priebehu troch minút videl dve žlté karty a musel predčasne pod sprchy.

Real využil presilovku v 77. minúte, keď sa po druhý raz v zápase presadil Ronaldo. Bayernu v závere na vyrovnanie chýbali sily a do odvety tak pôjde s jednogólovým mankom.

Uspel aj druhý madridský tím, Atletico triumfovalo nad Leicestrom City 1:0. Domáci skórovali z pokutového kopu, ktorý v 28. minúte premenil Antoine Griezmann.

Atletico Madrid doma zdolalo Leicester. Pozrite si, ako prebiehal zápas: fotogaléria

17.4.2017

Atletico malo prevahu aj v druhom polčase. Hostia smerom dopredu toho veľa neukázali, keď za 90 minút nevyslali do priestoru bránky ani jednu strelu.

Atletico si aj vďaka tomu náskok udržalo, pred odvetou ho však mohli mrzieť viaceré nevyužité šance.

Prvé zápasy štvrťfinále LM 2016/2017, polčasové sumáre:

Atletico Madrid - Leicester City 1:0 (1:0)

Gól: 28. Griezmann (11 m). Rozhodoval: Eriksson (Švéd.), ŽK: Albrighton, Benalouane, Huth (všetci Leicester)

Atletico: Oblak - Juanfran, Savič, Godin, Filipe Luis - Niguez, Gabi, Koke, Carrasco (65. Correa) - Torres (75. Thomas), Griezmann

Leicester: Schmeichel - Simpson, Benalouane, Huth, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton - Vardy (77. Slimani), Okazaki (46. King)

Bayern Mníchov - Real Madrid 1:2 (1:0)

Góly: 25. Vidal - 47. a 77. Ronaldo. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.), ŽK: Alonso, Martinez, Vidal - Kroos, Carvajal, ČK: 61. Martinez

Bayern: Neuer - Lahm, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso (64. Bernat), Vidal - Robben, Alcantara, Ribéry (66. Costa) - Müller (81. Coman)

Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrič (90. Kovačič), Casemiro, Kroos - Bale (59. Asensio), Benzema (83. James), Ronaldo

Online prenos:

Liga majstrov Štvrťfinále 2016/2017
12.04.2017 o 20:45
Bayern
1:2
(1:0, 0:2)
90+4 minúta
Ukončený
Real Madrid
Prehľad
Góly: 25. Arturo Vidal – 47. Ronaldo, 77. Ronaldo. ŽK: 58. Javi Martínez (BAY), 90. Arturo Vidal (BAY) – 44. Kroos (REA), 45. Carvajal (REA). 2.ŽK=ČK: 61. Javi Martínez (BAY).
Prenos
Po prvom polčase to vyzeralo lepšie pre Bayern Mníchov. Domáci futbalisti mali hernú prevahu, dostali sa do vedenia vďaka hlavičke Artura Vidala, ale v závere úvodného dejstva rovnaký hráč nepremenil pokutový kop a všetko sa zmenilo. Krátko po zmene strán vyrovnal Ronaldo, domáci Martínez sa nechal zbytočne vylúčiť po druhej žltej karte a potom nasledovala už iba nadvláda Madridčanov. Real využil svoju prevahu na druhý gól Ronalda a zabezpečil si výhodnú pozíciu do odvety.
90+4
Koniec zápasu.
90+3
Hostia pohodlne kontrolujú posledné sekundy dnešného duelu a po prvom zápase štvrťfinále môžu byť spokojnejší ako Bayern.
90+2
importantReal Madrid sa tešil z tretieho gólu. Po štandardke z ľavej strany hlavičkoval presne do siete Sergio Ramos, ale vybiehal z tesného ofsajdu.
90+1
changePosledné striedanie v tíme hostí. Zápas nedohral Luka Modrić, nahradil ho jeho krajan Mateo Kovačić.
90
yellowCardArturo Vidal (Bayern) bol príliš aktívny v osobnom súboji a potom sa obul aj do ďalšieho hráča Madridu. Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu.
89
Marco Asensio bol úplne voľný na ľavej strane, a tak skúsil center pred bránu. Cristiano Ronaldo tentoraz nedokázal zakončiť.
88
Bavori sú so všetkými hráčmi na vlastnej polovici ihriska a bránia sa. Domáci hrajú bez vylúčeného Martíneza, čo je v týchto momentoch citeľné.
87
Real Madrid vládne na ihrisku nemeckého šampióna. Španielsky tím kontroluje loptu a snaží sa ešte zmeniť skóre.
86
Domácim futbalistom chýbajú sily do záverečných minút. Bayernu viazne prechod do útoku, pretože niektorí hráči už nepodporujú ofenzívu.
84
Marcelo predčasne ukončil útočnú akciu svojho tímu, pretože fauloval vo vnútri šestnástky a rozhodca Nicola Rizzoli to videl.
83
changeZinedine Zidane urobil druhé striedanie v dnešnom zápase. Z hrote útok stiahol Karima Benzemu, stred poľa posilnil James Rodríguez.
83
Daniel Carvajal predviedol krásny prienik po pravej strane a zastavil sa až tesne pred bránou. Potom Benzema dopravil loptu do siete, ale z ofsajdovej pozície.
82
Arjen Robben vystrelil spoza šestnástky po zemi priamo do stredu brány. Keylor Navas mal jednoduchú prácu, pri ktorej nezaváhal.
81
changeEvidujeme poslednú zmenu v domácom tábore. Duel sa skončil pre Thomasa Müllera, do hry prišiel Kingsley Coman.
80
importantMadridčania mali ďalšiu možnosť na zmenu skóre. Vo výbornej pozícii sa ocitol Marcelo, ale jeho strela ľavačkou smerovala tesne vedľa žrde.
79
Španielsky veľkoklub pokračuje v kontrole lopty. Hostia od vylúčenia Martíneza ovládajú zápas a robia si výbornú pozíciu do odvety.
77
goalReal Madrid dal gól! Biely balet využil svoju prevahu a dostal sa do vedenia. Presný center Asensia z ľavej strany našiel v šestnástke CRISTIANA RONALDA, ktorý loptu usmernil pomedzi nohy Neuera do siete.
76
Real Madrid v týchto chvíľach zatlačil Bayern Mníchov. Domáci futbalisti sú hlboko stiahnutí a bránia sa.
75
75
importantManuel Neuer vytiahol ďalší kľúčový zákrok. Cristiano Ronaldo stál sám na bielom bode, pravačkou prudko vypálil, ale nemecký gólman loptu reflexívne vyrazil.
74
Marco Asensio využil priestor pred šestnástkou a vypálil po zemi. Manuel Neuer bol zase pripravený a jeho pokus k žrdi chytil do rukavíc.
73
importantDaniel Carvajal potiahol loptu po pravom krídle, výborne ju posunul do tutovky Karimovi Benzemovi, no jeho strelu zblízka zneškodnil Manuel Neuer.
72
Biely balet pokračoval vo svojej aktivite. Center z pravej strany našiel hlavu Karima Benzemu, ale Francúz mieril nad bránu.
71
Real prekombinoval svoju útočnú akciu. Strieľať mohli Marcelo alebo Luka Modrić, ale zbytočne prihrávali.
70
Marcelo potiahol rýchly protiútok hostí. Poslal loptu Cristianovi Ronaldovi, ale jeho strelecký pokus domáci zblokovali.
69
Juan Bernat vnikol z pozície krajného obrancu až do šestnástky, ale z ostrého uhla nedokázal odcentrovať pred bránu.
67
Cristiano Ronaldo prenechal realizáciu priameho kopu svojmu spoluhráčovi. Do lopty sa oprel Sergio Ramos, ktorý mieril iba tesne nad bránu.
66
changeEšte pred rozohraním priameho kopu uskutočnili domáci ďalšie striedanie. Na trávniku bude chýbať Franck Ribéry, jeho miesto zaujal Douglas Costa.
65
Franck Ribéry spracoval loptu nechtiac rukou a navyše tesne pred vlastnou šestnástkou. Nasleduje výhodná štandardka pre Real Madrid.
64
Karim Benzema sebavedomo vnikol do šestnástky domáceho tímu, ale bol zbytočne sebecký a presila Bavorov ho zastavila.
63
changeDomáci kouč musí reagovať na vylúčenie. Z ihriska odišiel Xabi Alonso, ktorého nahradil Juan Bernat.
62
Uvidíme, ako bude prísne vylúčenie domáceho futbalistu vplývať na vývoj duelu. Bayern v druhom polčase nepodáva dobrý výkon a strata jedného muža mu určite nepomôže.
61
redCardAfterYellowJavi Martínez (Bayern) sa nechal vykartovať v priebehu troch minút. Domáci obranca dvakrát po sebe trafil v strede ihriska Cristiana Ronalda a uvidel druhú žltú kartu.
60
Karim Benzema sa dostával do dobrej pozície v pokutovom území, ale rozhodcovia ho nachytali v ofsajdovom postavení.
59
changeZinedine Zidane urobil prvé striedanie. V zápase predčasne skončil Gareth Bale, na jeho miesto prišiel Marco Asensio.
58
yellowCardJavi Martínez (Bayern) takticky zastavil v strede ihriska rozbehnutého Cristiana Ronalda a uvidel žltú kartu.
57
Biely balet mal výhodu rohového kopu. Lopta poskakovala v šestnástke, no nikto z hráčov hostí sa nedostal do koncovky.
56
56
importantReal mal obrovskú šancu na skórovanie. Luka Modrić vyprodukoval vynikajúci center pred bránu, odkiaľ prudko hlavičkoval Gareth Bale. Manuel Neuer si pripísal mimoriadne dôležitý zákrok.
55
Madridčania mali možnosť rýchlo zaútočiť, ale išli dopredu iba v dvojici proti presile domácich futbalistov. Karim Benzema stroskotal pred šestnástkou.
54
Bavori skúsili rozohrávku na krátko, ale stroskotali ešte pred šestnástkou a teraz držia loptu v strede ihriska.
53
David Alaba odcentroval z ľavej strany, ale trafil iba futbalistov Realu Madrid. Nasleduje preto rohový kop.
52
Thomas Müller dostal loptu do voľného priestoru, a tak sa mu otváralo miesto na útok. Rozhodca na čiare videl ofsajd.
51
Real Madrid sa vydal do rýchleho protiútoku, ktorý potiahol po ľavej strane Gareth Bale. Walesan napokon neprihral presne.
50
Franck Ribéry sa ocitol takmer v nulovom uhle a dokázal prihrať do nebezpečného priestoru pred bránou. Chýbala mu však podpora spoluhráčov.
48
Bayern môže mrzieť nevyužitá penalta zo záveru prvého polčasu. Ak by ju domáci premenili, mohli viesť o dva góly a teraz je stav vyrovnaný.
47
47
goalReal Madrid dal gól! Biely balet predviedol rýchlu a presnú kombináciu. Casemiro poslal loptu na pravú stranu Carvajalovi, ktorého center do šestnástky zužitkoval CRISTIANO RONALDO.
46
Výkop mali na starosti hostia z Madridu, ktorí nastúpili na druhú polovicu zápasu bezo zmien. Rovnako to platí aj o domácom tíme.
46
Začal sa druhý polčas.
Po úvodnom dejstve môžu byť spokojnejší futbalisti Bayernu Mníchov. Bavori boli väčšinu času lepším mužstvom a vďaka hlavičke Vidala po rohovom kope otvorili skóre. Rovnaký hráč mohol v závere pridať aj druhý presný zásah, ale trestuhodne zahodil penaltu.
45+4
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Marcelo dokázal odcentrovať z náročnej pozície na ľavej strane, loptu poslal pred bránu, ale Cristiano Ronaldo sa nedostal k hlavičke.
45+2
Manuel Neuer musel byť pozorný. Gareth Bale kvalitne vystrelil spoza šestnástky, ale nemecký gólman predviedol spoľahlivý zákrok.
45+1
45+1
importantArturo Vidal zahodil pokutový kop. Čilský stredopoliar napálil loptu vysoko nad bránu a hosťom odľahlo.
45
45
yellowCardDaniel Carvajal (Real Madrid) dostáva takisto žltú kartu, ktorá je pre hostí oveľa nepríjemnejšia. Stopér španielskeho tímu zastavil strelu Ribéryho ramenom, ale hlavný rozhodca ukázal na biely bod.
44
yellowCardToni Kroos (Real Madrid) je prvým hráčom, ktorý dnes dostal žltú kartu. Nemecký stredopoliar vo vzdušnom súboji zbúral Thomasa Müllera.
43
Toni Kroos vnikol do pokutového územia po rohovom kope, skúsil zakončiť technickou strelou, ale nemieril presne.
42
Real Madrid sa po dlhom čase dostal k šestnástke súpera a ihneď to využil na ohrozenie brány. Cristiano Ronaldo donútil k zákroku Manuela Neuera.
41
importantArjen Robben predviedol výbornú akciu na pravom krídle, potiahol loptu až do šestnástky a potom prihrával pred bránu. Arturo Vidal zakončoval hlavou tesne vedľa.
40
40
Bavori nevyužili rohový kop. Pri ofenzívnej štandardnej situácii si pomohli nedovoleným zákrokom.
39
Philipp Lahm mohol zakončovať z diaľky, ale namiesto toho radšej prihral do šestnástky. Thomas Müller loptu spracoval, no nedostal sa k strele.
38
Po prerušení hry sa opäť pokračuje. Casemiro je späť na ihrisku a po dotyku s loptou si vyslúžil piskot od domácich priaznicov.
36
Casemiro signalizoval problémy s kolenom a momentálne kríva mimo trávnik. Nosidlá sa síce objavili na ploche, ale neboli potrebné.
35
Casemiro zase leží na trávniku a teraz to vyzerá vážnejšie. Brazílčan je opäť v opatere lekárskeho tímu.
34
Jérôme Boateng skúsil prekvapiť hosťujúcu defenzívu dlhým nákopom dopredu, ale chýbala mu väčšia presnosť.
33
Casemiro bol zasiahnutý do hrude a sťažuje sa na zhoršené dýchanie. Zatiaľ to však nevyzerá na striedanie.
32
Domáci hráči odkopli loptu za čiaru, pretože na trávniku ostal ležať Casemiro. Záložník hostí musí byť ošetrovaný.
31
Akcia hosťujúceho tímu sa skončila nepresnosťou. Lopta putovala mimo ihriska, a tak nasleduje odkop od brány.
30
Real Madrid stratil loptu v strede ihriska, ale domáci futbalisti nevyužili jeho zaváhanie na rýchly prechod do útoku.
28
Marcelo odcentroval z ľavej strany do pokutového územia, kde sa tlačil do zakončenia Cristiano Ronaldo. Portugalčan sa k hlavičke nedostal.
27
Bayern pokračuje aj po strelenom góle v kontrole lopty. Real musí zvýšiť aktivitu smerom dopredu, pretože zatiaľ nepreveril domácu obranu.
25
25
goalBayern Mníchov dal gól! Bavori využili svoj šiesty rohový kop v zápase. Center putoval presne na hlavu ARTURA VIDALA, ktorého prudké zakončenie pod brvno Keylor Navas nedokázal zlikvidovať.
25
Domáci majú šancu na rohový reparát, pretože prudkú strelu Ribéryho zrazil Gareth Bale za čiaru.
24
Arjen Robben nedokázal obísť brániaceho Marcela, a tak doňho nakopol loptu a získal rohový kop.
23
Bayern po dlhšom čase zavrel súpera pred jeho šestnástkou. Akciu domácich zakončil David Alaba nepresnou strelou z dvadsiatich metrov.
22
Center smeroval presne do pokutového územia, ale Thomas Müller sa vo vzduchu nepresadil k hlavičke.
21
Arjen Robben predviedol individuálny prienik po pravej strane. Jeho aktivita priniesla rohový kop.
20
Biely balet dokázal eliminovať rozbehnutých Bavorov v úvode zápasu a teraz je lepším tímom. Domáci chodia dopredu s malým počtom hráčov.
18
18
importantReal Madrid nevyužil rohový kop, ale krátko po ňom prvýkrát ohrozil bránu. Benzemova hlavička smerovala do zeme a od nej sa odrazila do brvna. Manuel Neuer napokon loptu skrotil.
17
Zodpovednosť na seba zobral Cristiano Ronaldo. Portugalský futbalista netrafil loptu ideálne a poslal ju vysoko nad bránu.
16
Karim Benzema bol faulovaný pred šestnástkou Bayernu a hostia dostali výhodu priameho kopu z vyše dvadsiatich metrov.
15
Po úvodnej aktivite domácich futbalistov sa duel vyrovnal. Oba tímy si navzájom neponúkajú veľa priestoru a zbytočne neotvárajú defenzívu.
14
Hra musela byť prerušená. V strede ihriska leží Daniel Carvajal, ktorý si vyžaduje lekárske ošetrenie.
13
Arjen Robben dostal presný pas do voľného priestoru na pravom krídle, ale nedal si pozor na svoje ofsajdové postavenie.
11
Marcelo sa dostal do úzkych na ľavej strane, a tak si skúsil vypýtať faul. Hlavný rozhodca Nicola Rizzoli necháva hru plynúť.
10
Bayern rozohral štandardku z pravého krídelného priestoru. Center do pokutového územia odvrátil Gareth Bale.
9
Rozhodca odpískal faul na opačnom konci hracej plochy. Arjen Robben bol nedovolene atakovaný na pravom krídle.
8
Arturo Vidal poslal na zem dve najväčšie hviezdy Realu. Pred šestnástkou spadli Cristiano Ronaldo aj Gareth Bale, no neboli z toho štandardky.
7
Hráči Realu Madrid prvýkrát s loptou na kopačkách počas dlhšieho časového úseku. Zatiaľ sú len v strede ihriska.
6
Domáci futbalisti v priebehu prvých piatich minút rozohrali až tri rohové kopy. Tentoraz realizoval štandardku Xabi Alonso, ktorého center na prednú žrď nebol ideálny.
5
Bayern v úvodných minútach kontroluje loptu a nepožičiava ju súperovi. Real je sformovaný na vlastnej polovici, kde pozorne bráni.
4
Bavori mali zase výhodu rohového kopu. Lopta opäť smerovala na hlavu Artura Vidala, ktorý z nevýhodnej pozície nemieril presne.
3
Keylor Navas prvýkrát zasahoval. Po rohovom kope prišla hlavička Artura Vidala, ktorú kostarický brankár schoval v rukaviciach.
2
Mníchovčania začali aktívnejšie. Thiago Alcântara centroval z pravej strany do pokutového územia a získal rohový kop.
1
Domáci futbalisti uviedli loptu do pohybu. Bayern nastúpil v červeno-bielej kombinácii, Real zvolil čierne dresy.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Obaja tréneri museli vynechať zo zostavy dvoch kľúčových hráčov. V domácom tíme chýbajú Robert Lewandowski s Matsom Hummelsom, Real nastúpi bez Pepeho a Raphaela Varana.
Úvodné zostavy:

FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, J. Boateng, Alaba – Alonso, Arturo Vidal – Robben, Th. Alcântara, Ribéry – T. Müller.
Náhradníci: Ulreich – Bernat, Rafinha, Costa, Coman, Kimmich, Sanches.

Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – James Rodríguez, Kovačić, Morata, Asensio, Isco, Danilo.
Bayern Mníchov potvrdzuje svoju dominanciu na nemeckej ligovej scéne aj v tomto ročníku. Bavorský veľkoklub vedie tabuľku s desaťbodovým náskokom pred druhým Lipskom a do konca súťaže ostáva už len posledných šesť kôl. Mníchovačania majú takmer istotu zisku titulu, a tak sa môžu venovať svojmu pôsobeniu v Champions League. Bayern neprežil ideálnu skupinovú fázu, keď si pripísal prehry s Atléticom Madrid aj ruským Rostovom. Napriek tomu hladko postúpil do vyraďovačky z druhého miesta za španielskym klubom. V osemfinále narazil Mníchov na londýnsky Arsenal a v dvojzápase ukázal svoju extratriedu. Doma aj vonku vyhral jasne 5:1.

Real Madrid má takisto výborne rozbehnutú sezónu v La Lige. Zverenci Zinedina Zidana sú lídrom tabuľky a pred druhou Barcelonou majú náskok troch bodov aj zápas k dobru na pôde Celty Vigo. Čaká ich taktiež vzájomný duel s Kataláncami a okrem toho ďalších sedem ligových súbojov, takže nemajú ešte nič isté. Futbalisti z hlavného mesta Španielska prešli základnou skupinou Ligy majstrov bez prehry, no až trikrát remizovali a skončili druhí za nemeckou Borussiou Dortmundu. V osemfinále si zmerali sily s talianskym Neapolom a v oboch dueloch dosiahli totožné víťazstvo 3:1.

Bayern a Real sa proti sebe postavili pred troma rokmi v semifinále Ligy majstrov. Úspešnejší bol vtedy španielsky gigant, ktorý vyhral doma 1:0 a vonku jednoznačne 4:0. Medzitým sa stretli oba tímy dvakrát v prípravnom období pred sezónou, v ktorom si pripísali po jednom víťazstve.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real Madrid potrestal Bayern, Ronaldo otočil zápas