Sparta Praha nestačila na AC Miláno, Ibrahimovič zahodil penaltu (online)

AC Miláno - Sparta Praha, Európska liga UEFA dnes LIVE.
AC Miláno - Sparta Praha, Európska liga UEFA dnes LIVE. (Autor: SME.sk)
Športové prenosy SME|29. okt 2020 o 18:55

Domáci favorit vyhral rozdielom triedy.

ONLINE PRENOS: AC Miláno - Sparta Praha (futbal, Európska liga dnes, LIVE stream, NAŽIVO, štvrtok, výsledok)

Európska liga Skupina H 2020/2021
29.10.2020 o 18:55
AC Miláno
3:0
(1:0, 2:0)
90+3 minúta
Ukončený
Sparta Praha
Prehľad
Góly: 24. B. Díaz, 57. Leao, 67. Dalot. ŽK: 28. Dočkal (SPA), 36. Lischka (SPA), 52. Pavelka (SPA). Rozhodca: Özkahya – Ersoy, Satman (TUR).
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 57 % : 43 %.
Strely na bránu: 6:1.
Strely mimo: 7:4.
Rohy: 3:1.
Ofsajdy: 5:1.
Fauly: 15:15.
Milánčania potvrdili rolu favorita tohto zápasu a bez vážnejších komplikácií doviedli zápas s pražskou Spartou k víťazstvu. Náskok domáceho tímu vylepšili v druhom polčasom Leao a Dalot a aj keď následne AC Miláno prešlo do úspornejšieho módu, tak sa hostia cez skvele fungujúcu obranu domácich nedostali vlastne k ničomu. Sparta bránu Tătăruşanuho poriadne neohrozila a snáď za celý zápas nemusela obrana milánskeho celku riešiť akýkoľvek kritický moment. Výhra AC Miláno je tak úplne zaslúžená a po zisku ďalších troch bodov sa domáci dostali na čelo skupiny so šiestimi bodmi. Sparta je naopak po druhej prehre o tri góly na poslednom mieste skupiny bez bodu.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
Oba tímy už vyslovene čakajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu. Domáci si loptu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou a hostia ich už ani nijak výrazne nenapádajú.
90+1
Domáci kontrolujú i záver zápasu. Maldini udržal loptu pred šestnástkou Sparty a potom ju chcel posunúť za obranu hostí k rozbehnutému Leaovi. Ten však túto prihrávku spracovať nedokázal a lopta končí u brankára Sparty.
90
Nadstavený čas sú tri minúty.
90
changeStriedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Bořek Dočkal, prichádza Vojtěch Patrák.
90
90
Moberg Karlsson si navádzal loptu z ľavého krídla na os ihriska a spoza šestnástky vystrelil, jeho technický pokus ale výrazne minul Tătăruşanuovu bránu.
89
Po dlhšej dobe zatlačili domáci svojou kombináciou hostí hlboko do obrany, cez prehustený priestor na hranici šestnástky sa ale nedostali ani k strele, ani k centru z krídla. Lopta po nepresnej prihrávke na Leaa skončila u brankára Sparty Heču.
88
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Rade Krunić, prichádza Daniel Maldini.
86
Hostia však domácemu gólmanovi vrátili loptu prakticky okamžite po nepresnom nákope Dočkala na Kozáka. AC Miláno otáča hru na opačnú stranu.
85
Hosťom sa podarilo donútiť domácich aspoň prihrať brankárovi Tătăruşanuovi, ktorý musel loptu vykopnúť pred dobiehajúcim Kozákom do stredu poľa.
84
Obraz hry sa príliš nemení. Sparta sa snaží útočiť, domáci ale jej útoky bez väčších problémov zastavujú a následne držia hrací predmet pod svojou kontrolou.
83
Domácich tento útok Sparty asi trochu vydesil, okamžite totiž vyrazili proti hosťom a pripravili ich o loptu. Tú si prihrávajú na vlastnej polovici domáci obrancovia.
82
Center z pravej strany neodhlavičkoval striedajúci Duarte vôbec dobre a loptu len predĺžil k Mobergovi Karlssonovi. Jeho okamžitú strelu zablokoval Kjaer.
80
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Ismaël Binnásir, prichádza Franck Kessié.
80
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Alessio Romagnoli, prichádza Léo Duarte.
80
changeStriedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Michal Trávník, prichádza Adam Karabec.
80
changeStriedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza David Lischka, prichádza Dominik Plechatý.
79
Nákop domáceho brankára Tătăruşanuho doletel až k brankárovi hostí Hečovi. Ten sa snažil o rozohrávku so svojimi obrancami, domáci však vybehli proti nim a Kozák musel po strate lopty faulovať Contiho.
77
Tam sa jej zmocnili domáci hráči. Tí sa už dopredu nemusia hnať za každú cenu a loptu si prihrávajú v strede poľa.
76
Dobrým pohybom navyše vytlačili hostí naspäť pred ich šestnástku. Po malej domov sa lopta dostala až k brankárovi Hečovi, ktorý ju nakopol do stredu poľa.
75
Hostia sa pekne vykombinovali spod presingu Milánčanov a znovu sa dostali na útočnú polovicu. Domáci sa zatiahli pred vlastnú šestnástku a nepúšťajú hostí do jej blízkosti.
74
Domáci poľavili a posledné minúty sa hrajú takmer výhradne na ich polovici ihriska. Kjaer musel odvracať ďalší center sprava, odrazenú loptu ale získali hostia.
72
Hostia rozohrali štandardku nacvičeným signálom. Dočkal vysunul na ľavú stranu šestnástky Trávníka, ktorý pristavil loptu pre Moberga Karlssona. Na jeho vysoký nákop si vyskakoval v šestnástke domácich Čelůstka, cez Romagnoliho sa ale k lopte nedostal.
71
Ďalší faul zo strany domácich. Conti fauloval na ľavej strane vlastnej polovice Trávníka.
70
Po faule Trávníka na Romagnoliho z pravej strany získali hostia priamy kop. Center Dočkala z neho odhlavičkoval jeden z obrancov AC Miláno za šestnástku k Mobergovi Karlssonovi, ktorý vystrelil z voleja nad Tătăruşanuho bránu.
69
Domáci majú dianie na trávniku úplne pod kontrolou. Hneď po výkope po góle obrali hostí o loptu a nasťahovali sa na ich polovicu.
68
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Davide Calabria, prichádza Andrea Conti.
67
67
goalAC Miláno dalo gól!
Domáci vedú už o tri góly! Binnásir krásnym pasom z vlastnej polovice nakopol loptu za obranu hostí na DIOGA DALOTA, ktorý sa rozbehol do samostatného úniku. V šestnástke potom svoj útok zakončil strelou po zemi k bližšej tyči cez Vindheima v sklze, na ktorú už brankár Heča nedokázal zareagovať.
66
Hanousek nakopol z ľavej strany útočnej polovice loptu do šestnástky na Kozáka, zo svojej brány ale včas vybehol brankár Tătăruşanu, ktorý loptu chytil.
65
Nepresnú prihrávku Moberga Karlssona na Dočkala vystihol Kjaer, ktorý sa rozbehol do otvorenej obrany Sparty. V strede poľa však on nedokázal presne prihrať spoluhráčovi a loptu znovu získali hostia.
63
changeStriedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Ladislav Krejčí st., prichádza David Moberg Karlsson.
63
changeStriedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Lukáš Juliš, prichádza Libor Kozák.
62
Na zadnej tyči sa dostal k hlavičke po centri z rohu Romagnoli, jeho hlavička ale letela výrazne mimo brány Sparty.
61
Krunić odišiel za autovú čiaru po vlastných a uvidíme, či sa vráti do hry. Medzitým si nabiehal na pas do šestnástky Leao, pred ním ale odkopol Lischka loptu na ďalší roh AC Miláno.
60
Pavelka už je na nohách, Krunić je ale ešte stále v opatere lekárov.
59
Center hostí z rohu obrana Sparty vyriešila, v súboji v strede poľa sa ale následne v hlavičkovom súboji veľmi nepekne zrazili Krunić a Pavelka. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku.
57
57
goalAC Miláno dalo gól!
Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Dalot dostal peknú prihrávku na ľavú stranu a odtiaľ nakopol loptu za obranu Sparty. Za Čelůstkom si za ňou v šestnástke hostí ideálne nabehol RAFAEL LEAO, ktorý ju už potom nemal problém zblízka doraziť do odkrytej Hečovej brány.
56
Postupný útok Sparty tentokrát skončil centrom Krejčího st., ktorý doletel až za bránkovú čiaru.
55
Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde si oba tímy niekoľkokrát vymenili loptu nepresnými prihrávkami. Napokon ju získali hostia, ktorí vyrazili dopredu.
53
Sparta sa dostala k lopte, nedarí sa jej ale preniknúť na útočnú polovicu. Naopak, domáci vytlačili hostí až pred ich šestnástku.
52
yellowCardŽltú kartu za podrazenie prenikajúceho Krunića ostrým sklzom dostáva David Pavelka (AC Sparta Praha).
51
Ďalší útok AC Miláno zastavil ofsajd Díaza. Domáci však veľmi rýchlo získali loptu naspäť a pokračujú vo svojom útoku.
50
Castillejo zaviezol loptu po pravej strane k šestnástke a spoza nej vystrelil, avšak jeho pokus skončil vysoko nad Hečovou bránou.
49
49
importantLeao dostal výbornú prihrávku na ľavú stranu za obranu Sparty, jeho zakončenie ale vyrazil nohou vybiehajúci brankár Heča. Gólman hostí následne zastavil i dorážku Tonaliho spoza šestnástky.
48
Sparta prvýkrát v druhom polčase zaútočila, jej postupný útok sa ale skončil po nepresnej prihrávke Krejčího st. na Hanouska. Loptu vráti do hry z autového vhadzovania Calabria.
47
Striedajúci Leao sa hneď zapojil do útoku domácich, keď si nabehol na Calabriov center sprava. Jeho hlavička končí vysoko nad Hečovou bránou.
46
changeStriedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Zlatan Ibrahimović, prichádza Rafael Leao.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 19:59.
AC Miláno ide do šatne s najtesnejším jednogólovým náskokom a po priebehu prvého dejstva je nutné uznať, že je zrejme zaslúžený. Aj keď sme veľa vyložených gólových príležitostí nevideli, tak domáci mali predsa len loptu častejšie na kopačkách, boli aktívnejší a viac strieľali. Skóre po Lischkovej zbytočnej strate lopty a následnom rýchlom protiútoku otvoril Brahim Díaz a Lischka, ktorému sa prvý polčas nevydaril, potom ešte faulom na Ibrahimovića daroval domácim penaltu. Z tej však samotný Ibrahimović trafil len brvno Hečovej brány. Dúfajme teda, že druhý polčas prinesie viac zaujímavých momentov.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 61 % : 39 %
Strely na bránu: 2:1
Strely mimo: 4:0
Rohy: 1:1
Ofsajdy: 4:1
Fauly: 8:8
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+2
Dočkalov center z rohu preletel veľmi tesne okolo niekoľkých hráčov Sparty, napokon sa však lopta dostala na zadnú tyč ku Calabriovi, ktorý ju odkopol do bezpečia.
45+1
Hanousek dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky, jeho oblúčik na Juliša ale odhlavičkoval Kjaer. Center Krejčího st. zľava potom odhlavičkoval na roh Binnásir.
45
Bude sa hrať ešte jednu minútu.
44
A po zisku lopty znovu vyrazili do protiútoku. Ibrahimović predĺžil loptu na ľavé krídlo na rozbehnutého Binnásira, ktorý sa však vytlačil až príliš do strany a musel loptu posunúť dozadu.
43
Tonali fauloval na vlastnej polovici pri spracovávaní lopty Trávníka. Hostia rozohrali štandardku po zemi, center Krejčího st. ale domáci opäť odvrátili do bezpečia.
42
Trávník si na ľavej strane narazil loptu s Pavelkom a prenikol za obranu domácich. Čiarový rozhodca mu potom pred prihrávkou pred bránu odpískal ofsajd, opakovaný záznam ale ukázal, že to tak nebolo.
41
Sparťania v posledných minútach prevzali iniciatívu a sú častejšie na polovici súpera. Domáci sa ale zatiaľ bez problémov bránia.
40
Domáci navyše loptu získali a vyrazili do rýchleho protiútoku. Díaz potiahol loptu k šestnástke Sparty, kde si ju chcel naraziť s Ibrahimovićom, spätnú prihrávku však obrancovia hosťujúceho celku zastavili.
39
Hostia sa usadili pri šestnástke AC Miláno a snažia sa nájsť medzeru v obrannom postavení domácich. Tí sú ale v obrane veľmi disciplinovaní a nedávajú hosťom žiadny priestor na prienik.
37
Sáček po zisku lopty vyrazil po pravej strane k šestnástke domácich, jeho prízemnú prihrávku však odkopol do autu Romagnoli.
36
36
penOutZlatan Ibrahimović (AC Miláno) poslal brankára Heču do ľavej strany, strelou z penaltového bodu, ktorou asi chcel namieriť do pravého horného rohu, však trafil len brvno brány Sparty.
36
yellowCardŽltú kartu za držanie Ibrahimovića vo vlastnej šestnástke dostáva David Lischka (AC Sparta Praha).
35
35
importantNa Binnásirov center z ľavej strany si nabiehal na zadnej tyči Ibrahimović, ktorého však stiahol na trávnik Lischka. Penalta pre AC Miláno!
34
Domáci sa znovu nasťahovali na polovicu Sparty. Takmer všetci hráči hosťujúceho tímu sú v obrane maximálne vo vzdialenosti 30 metrov od svojej brány.
33
Za odkopom svojho brankára Tătăruşanuho si nabiehal Ibrahimović, vybiehal však z ofsajdu a navyše ešte pri svojom šprinte fauloval Lischku. Hostia chceli rýchlo rozohrať, nepresnou prihrávkou ale loptu darovali domácim.
32
Strely: 6:1
31
importantKrunić si nabehol na pas za obranu Sparty, proti nemu ale včas vybehol brankár Heča, ktorého domáci záložník zblízka trafil.
29
Díaz je už našťastie na nohách a pokračuje v zápase. Obraz hry sa ale veľmi nemení – loptu majú na kopačkách Milánčania, ktorí si ju prihrávajú na vlastnej polovici.
28
yellowCardŽltú kartu za zásah vysokou nohou do hrude Brahima Díaza vo vzdušnom súboji dostáva Bořek Dočkal (AC Sparta Praha). Strelec úvodného gólu zápasu zostáva ležať na trávniku a musí byť po tomto zákroku ošetrený.
27
Sparte sa podarilo domácich vytlačiť aspoň na ich polovicu, o loptu ich však nepripravila. Od obrancov AC Miláno tak začína ďalší útok domácich.
26
Domáci majú teraz hru pod kontrolou. Milánčania držia loptu na svojich kopačkách v strede poľa a nechávajú hostí behať za nimi zo strany na stranu.
24
24
goalAC Miláno dalo gól!
Domáci otvárajú skóre! Lischkovi vzal v strede poľa loptu Díaz, ktorý ju prenechal rozbehnutému Ibrahimovićovi. Ten s ním vyrazil do prečíslenia, pár metrov ju potiahol a vrátil mu ju prihrávkou na ľavú stranu. BRAHIM DÍAZ si už potom v šestnástke zasekol obrancu a napokon strelou pomedzi nohy brankára Heču i trochu so šťastím poslal loptu do siete.
23
Musia však útočiť „do plných“, pretože hostia sa zatiahli do obranného postavenia. Medzeru v obrannom postavení Sparty domáci zatiaľ nenašli.
22
Dočkal sa pokúsiť zaskočiť domáceho brankára Tătăruşanuho priamou strelou, tá ale letela priamo do rúk rumunského gólmana AC Miláno. Domáci po jeho rozohrávke prechádzajú k postupnému útoku.
21
Vindheim sa rozbehol po ľavej strane k domácej šestnástke a v jej blízkosti ho zrazil na trávnik Romagnoli. Priamy kop pre Spartu Praha.
20
Milánčania dobrým pohybom donútili hostí k malej domov na brankára Heču, ten ale rozohral úspešne na spoluhráčov v strede poľa.
19
Sparta vyrovnala hru a vysokým presingom dokázala obrať domácich o loptu. Tú si teraz prihráva na vlastnej polovici obranná štvorica Sparty.
18
Dočkal potiahol loptu k šestnástke AC Miláno, s prihrávkou ale dlho čakal a loptu mu vypichol Romagnoli, ktorého kapitán Sparty zasiahol následne v sklze do členku.
17
Domáci brankár Tătăruşanu nakopol loptu na útočnú polovicu, k lopte sa však dostali obrancovia Sparty. Tí však o hrací predmet rýchlo prišli a Trávník musel taktickým faulom zastaviť rozbehnutého Calabriu.
16
Vindheim fauloval pri napádaní rozohrávky domácich Binnásira. AC Miláno bude mať možnosť v pokoji rozohrať.
15
Tonali nacentroval od rohovej zástavky na prednú tyč, kde vyskočil Ibrahimović na center vyššie ako Krejčí st. Jeho hlavička na zadnú tyč skončila výrazne mimo Hečovej brány.
14
Binnásir nacentroval zo štandardky na zadnú tyč, kde Pavelka predĺžil loptu pri jej lete za bránkovú čiaru. Rohový kop pre AC Miláno.
13
Ďaleko sa však hostia nedostali a po chybe v strede poľa odovzdali loptu domácim. Tí navyše po faule Pavelku na Krunića získali priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
12
Tá sa však po nepresnej prihrávke Ibrahimovića na Binnásira skončila neúspechom. Po následnom faule Tonaliho získali Sparta loptu pod svoju kontrolu.
10
Domáci sa rýchlo vrátili na útočnú polovicu a rozvíjajú svoju ďalšiu postupnú kombináciu.
9
Ibrahimović sklepol hlavou za seba nákop Binnásira na Díaza, ktorý však svojou strelou trafil len Čelůstku. Ten loptu odkopol na polovicu AC Miláno.
8
Domáci sa s rozohrávkou nijak neponáhľajú a už takmer minútu si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a v strede poľa. Hostia sú zoradení v obrannom postavení.
7
Sparta sa vôbec prvýkrát v zápase dostala k možnosti na postupný útok, jej akcia sa však skončila už v strede poľa. Po nepresnom nákope Lischku na hrot útoku navyše skončila lopta u Kjaera.
6
V šestnástke Sparty si najlepšie vyskočil na Calabriov center sprava Ibrahimović, jeho hlavička ale končí nad Hečovou bránou.
5
Domáci začali zápas veľmi aktívne a Sparta má problém podržať loptu na kopačkách. Po výkope gólmana pražského klubu Heču sa hracieho predmetu znovu zmocnili domáci.
4
Calabria si nabehol na skvelú kolmicu na pravé krídlo a odtiaľ posunul loptu do druhej vlny. Spoza šestnástky potom z prvej vystrelil vysoko nad Hečovu bránu Krunić.
3
Kjaer nakopol loptu zo stredu poľa na ľavé krídlo na rozbehnutého Dalota, ktorý však na tento pas vybiehal z ofsajdovej pozície.
2
Milánčania sa snažia o rozohrávku svojho postupného útoku, zatiaľ si však loptu prihrávajú len na vlastnej polovici ihriska.
1
Výkop zápasu mala Sparta. Domáci okamžite vyrazili proti hosťom a donútili ich k malej domov na brankára Heču, ktorý musel loptu vykopnúť do stredu poľa.
1
Stretnutie sa práve začalo.
AC Miláno bude hrať vo svojich tradičných červenočiernych dresoch, Sparta v bielych.
Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

AC Miláno: Tătăruşanu – Calabria, Kjaer, A. Romagnoli (C), Dalot – Binnásir, Tonali – Krunić, B. Díaz, Castillejo – Ibrahimović.
Náhradníci: Antonio Donnarumma, Moleri – Çalhanoğlu, L. Colombo, Duarte, Hernández, Conti, Kalulu, Kessié, Maldini, Leao, Saelemaekers.

AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Čelůstka, Lischka, Matěj Hanousek – Vindheim, Pavelka, Dočkal (C), Trávník, Ladislav Krejčí st. – Juliš.
Náhradníci: Kotek, Nita – Karabec, Moberg Karlsson, Kozák, Plechatý, Polidar, Plavšić, Patrák, Vitík, Wiesner.

Rozhodca: Özkahya – Ersoy, Satman (TUR).
importantTento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá bez divákov.


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech AC Miláno, ktoré zo šiestich zápasov proti Sparte vyhralo štyri a dva sa skončili remízou. Naposledy sa tieto dva kluby proti sebe postavili v osemfinále Ligy majstrov 2003/2004, kedy postúpilo do štvrťfinále AC Miláno. Milánčania vtedy po bezgólovej remíze v Prahe vyhrali doma 4:1.


AC Sparta Praha

Sparťania sa kvalifikovali priamo do základnej skupiny Európskej ligy vďaka víťazstvu v domácom pohári a víťazstve Sevilly v minulom ročníku Európskej ligy. V minulej sezóne českej Fortuna ligy však obsadili tretie miesto a na hlavného rivala Slaviu stratili priepastných 25 bodov. Nová sezóna začala pre Spartu omnoho lepšie, keďže vyhrala všetkých šesť ligových zápasov. Kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením koronavírusu ale boli české futbalové súťaže prerušené, posledný ligový zápas tak Sparta odohrala ešte 3. októbra. Od tej doby odohrala jediný súťažný zápas – úvodný zápas tejto skupiny Európskej ligy, v ktorom sa doma stretla s francúzskym Lille. V ňom hrala už zhruba od polovice prvého polčasu oslabená o vylúčeného Krejčího ml. a napokon podľahla svojmu súperovi 1:4.


AC Miláno

Milánčania sa kvalifikovali do Európskej ligy vďaka šiestemu miestu v minulom ročníku Serie A a začínať museli už v druhom predkole. Postupne prešli cez Írsky Shamrock Rovers (2:0 vonku), nórsky FK Bodo/Glimt (3:2 doma) a po veľkej penaltovej dráme i cez portugalské Rio Ave (vonku 2:2 po predĺžení, 9:8 po penaltách). Samotnú skupinovú fázu začalo AC Miláno výhrou 3:1 na ihrisku Celticu Glasgow. V porovnaní s týmto zápasom mu však dnes proti Sparte budú chýbať gólman Gianluigi Donnarumma a strelec jedného z gólov Jens Petter Hauge, ktorí mali pozitívne testy na ochorenie COVID-19. Čo sa týka domácej súťaže, tak v nej Milánčania odštartovali skvele, keď prvýkrát stratili body až v zatiaľ poslednom odohranom kole po remíze 3:3 s AS Rím. Po piatich kolách sú na čele Serie A.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu AC Miláno – AC Sparta Praha. Stretnutie skupiny H Európskej ligy sa začne o 18:55.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Sparta Praha nestačila na AC Miláno, Ibrahimovič zahodil penaltu (online)