Zápasy Ligy majstrov budú bez divákov, nemecká hokejová liga nespozná majstra

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. mar 2020 o 09:37

Informácie o koronavíruse v športe.

  • (19:12) Basketbalová asociácia ukončila základnú časť aj zrušila štvrťfinále play-off extraligy žien

V semifinále vyraďovacej časti sa tak predstavia prvé štyri tímy po základnej fáze - Piešťany, Ružomberok. YA Košice a Šamorín.

O finále budú od 28. marca na tri víťazstvá bojovať Piešťany s Košicami a Ružomberok so Šamorín.

Banská Bystrica a Dubček Bratislava budú hrať od rovnakého termínu o konečnú 5. priečku. Program sérií o zlato a bronz zatiaľ zostáva bezo zmeny.

  • (19:02) Odveta osemfinále Ligy majstrov medzi Bayernom a Chelsea bude bez divákov

Nemecký šampión o tom v utorok informoval aj predstaviteľov UEFA. Zápas je na programe 18. marca, prvý duel vyhral Bayern v Londýne 3:0.

Bavorská vláda predtým zakázala usporiadanie podujatí s viac ako 1000 účastníkmi až do skončenia veľkonočných sviatkov a Bayern musí nariadenie rešpektovať.

Na stretnutie budú mať prístup iba médiá, televízny prenos je zabezpečený. Mníchovský klub vráti majiteľom vstupeniek plnú sumu, držiteľov permanentiek budú kontaktovať individuálne.

  • (18:52) Koronavírus komplikuje kvalifikácie na OH vo viacerých odvetviach

Zrušených totiž bolo už viacero kvalifikačných turnajov či súťaží, otázna je dodatočná šanca od kompetentných orgánov dostať sa pod päť kruhov.

Vážne trhliny už dostali kvalifikačné súťaže vo veslovaní, džude, vzpieraní, plávaní, bedmintone či športovej gymnastike.

Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach nedávno ubezpečil športovcov, aby neustávali v tréningu. Ubezpečil ich tiež, že olympijská kvalifikácia bude férová. Medzitým však prišlo k rušeniu ďalších podujatí.

V súvislosti s OH a PH už koronavírus ovplyvnil aj akcie v Japonsku. Testovacie preteky na jednotlivých športoviskách totiž neabsolvovali športovci, ale len miestni funkcionári.

Trušili tiež testy v športovej streľbe alebo ragby. Obmedzenie sa dotklo aj ceremoniálu slávnostného zapálenia pochodne v Olympii.

Nemecká hokejová liga v sezóne 2019/2020 nespozná majstra. Vedenie súťaže v utorok rozhodlo o predčasnom ukončení ročníka.

Dôvodom sú obmedzenia spolkových vlád v súvislosti so širiacim sa koronavírusom, ktoré neumožnia odohrať zápasy play off.

Víťaz základnej časti Red Bull München bude DEL zastupovať v budúcom ročníku Ligy majstrov spolu s tímami Adler Mannheim, Straubing Tigers s Eisbären Berlín.

  • (18:20) Formula 1: Veľká cena Bahrajnu bude bez divákov

Nové správy hovoria o tom, že definitíva o Veľkej cene Austrálie ešte len padne.

  • (18:06) ME vo vzpieraní preložili z apríla na jún

Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v dňoch 13. až 21. apríla, Medzinárodná vzpieračská federácia ho v utorok presunula na 13. až 21. júna.

Počas ME bol v Moskve naplánovaný aj volebný kongres IWF, ten odložili na 11. júna. V Rusku dosiaľ potvrdili 20 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, informovala agentúra TASS.

  • (17:48) Ligové zápasy vo Francúzsku budú bez divákov do polovice apríla

V snahe zabrániť šírenie nového koronavírusu súťaže Ligue 1 a Ligue 2 pokračujú, no priaznivci na tribúnach budú chýbať. V krajine zaznamenali už viac ako 1400 prípadov nákazy a tri desiatky osôb už zomreli.

Už v pondelok padol verdikt, že v stredu sa odvetný duel futbalovej Ligy majstrov medzi parížskym tímom Saint-Germain a nemeckou Borussiou Dortmund uskutoční bez divákov. Bližšie k postupu sú Nemci, ktorí doma triumfovali 2:1.

  • (17:26) Veľkú cenu USA cestných motocyklov preložili na november

Sezóna v najsilnejšej kubatúre MotoGP tak odštartuje až 19. apríla v Argentíne. Pôvodne sa mala začať už uplynulý víkend v Katare, z bezpečnostných dôvodov sa ale v Dauhe išli iba preteky v kategóriách Moto2 a Moto3.

Už skôr odložili aj plánované druhé kolo seriálu v thajskom Burirame, toto podujatie presunuli na 4. októbra.

  • (17:02) Prezident Olympiakosu a Nottinghamu priznal nákazu koronavírusom

Evangelos Marinakis verejne priznal, že je nakazený novým koronavírusom.

"Aktuálny vírus 'ma navštívil' a ja sa cítim povinný o tom informovať verejnosť," napísal na facebooku.

Funkcionár tiež doplnil, že sa cíti dobre a riadi sa inštrukciami lekárov.

  • (16:13) Dve najvyššie francúzske súťaže budú viac ako mesiac bez divákov

Zápasy dvoch najvyšších francúzskych futbalových súťaží sa do 15. apríla odohrajú bez divákov. V krajine evidujú 1412 prípadov nákazy, tridsať ľudí zomrelo.

Francúzsko je tak po Taliansku a Španielsku treťou najzasiahnutejšou európskou krajinou.

V pondelok miestna polícia rozhodla, že bez divákov bude aj stredajšia odveta osemfinále Ligy majstrov medzi domácim Parížom St. Germain a Borussiou Dortmund. V prvom zápase zvíťazil nemecký tím 2:1.

  • (15:57) La Liga bude najbližšie dve kolá bez divákov, obmedzenia sú aj v Portugalsku či Nemecku

V Portugalsku tiež obmedzili návštevy na štadiónoch v nižších súťažiach na maximálne 5-tisíc priaznivcov.

V ďalších krajinách Európy tiež platia isté obmedzenia - v niektorých sa v najbližšom období hrať nebude vôbec, v iných pristúpili k uzavretiu štadiónov pred divákov selektívne.

V Španielsku pracujú aj na záložnom pláne pre prípad, ak by prišlo k úplnému zrušeniu zápasov. "Svoje kroky koordinujeme s Európskou futbalovou úniou UEFA," uvádza sa vo vyjadrení vedenia španielskej La Ligy.

Na Pyrenejskom polostrove neprišlo k obmedzeniam iba vo futbale. Zrušené sú aj všetky atletické súťaže. V Španielsku potvrdili už viac ako 1200 prípadov nakazenia a viac ako tri desiatky obetí.

Napríklad v Poľsku ministerstvo športu vyzvalo svojich reprezentantov, aby dôkladne zvážili prípadnú cestu do zahraničia na športové podujatia.

V Nemecku nepristúpili k vylúčeniu verejnosti na futbalových zápasoch, no jednotlivé kluby postupne nahlasujú, že ich najbližšie súboje sa budú hrať za zatvorenými dverami. Ide napríklad o zápas medzi Mönchengladbachom s Kolínom nad Rýnom či duel Dortmundu proti Schalke.

  • (15:19) Preteky SP vo veslovaní a kvalifikáciu na OH zrušili

Opatrenie sa dotkli dvoch pretekov Svetového pohára v Sabaudii (10.-12. apríla) a Varese (1.-3. mája) aj dodatkovej európskej kvalifikácii na olympijské a paralympijské hry.

Tá sa mala uskutočniť vo Verrese 27.-29. apríla. O náhradných dejiskách zatiaľ nerozhodli.

  • (15:05) Linz privíta Manchester United bez divákov

Štvrtkový zápas šestnásťfinále Európskej ligy bude bez podpory fanúšikov. V Rakúsku evidujú 157 prípadov SARS-CoV-2. Celosvetovo je oficiálne nakazených 116-tisíc ľudí, takmer 4100 chorobe podľahlo.

  • (14:04) Bez divákov budú aj v Poľsku

Z bezpečnostných dôvodov súvisiacich s hrozbou šírenia nového koronavírusu sa do odvolania odohrajú všetky zápasy poľskej najvyššej futbalovej ligy bez divákov.

Informáciu priniesla agentúra dpa s odvolaním sa na vládne nariadenie premiéra Mateusza Morawieckiho, ktorý v Poľsku dočasne nariadil organizovať veľké športové podujatia bez diváckej kulisy.

  • (13:51) Japonská vláda odporučila ďalšie opatrenia, môžu trvať mesice

Približne štyri mesiace pred začiatkom olympijských hier v Tokiu prijala japonská vláda ďalšie stanovisko k novému koronavírusu.

Odporučila v ňom zrušiť všetky kultúrne a športové podujatia, prípadne predĺžiť už prijaté opatrenia o ďalších desať dní. Informovala o tom agentúra SID.

Pristúpila k tomu po konzultáciách s odborníkmi z oblasti zdravotníctva, tí opäť prehodnotia situáciu 19. marca.

"Môže to trvať niekoľko mesiacov, v krajnom prípade však aj do konca tohto roka," uviedol prezident Japonskej asociácie odborníkov na infekčné choroby Kacuhiro Tateda.

  • (13:40) Dve najvyššie ligy v Španielsku budú najbližšie kolá bez divákov

Zápasy dvoch najvyšších futbalových súťaží v Španielsku sa budú hrať v najbližších dvoch kolách pred prázdnymi tribúnami. Dôvodom sú obavy zo šírenia nového koronavírusu.

Vedenie dvoch najvyšších súťaží sa tak rozhodlo po tom, čo vláda pristúpila k preventívnym opatreniam na spomalenie šírenia koronavírusu. Informovala agentúra AP.

  • (13:03) MS v letoch pre koronavírus bez divákov, odhadovaná strata 650 000 eur

Na 20. - 22. marca 2020 naplánované majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach v slovinskej Planici zatiaľ nezrušili, šampionát však s určitosťou bude bez účasti verejnosti. Dôvodom je šírenie koronavírusu.

"Rozhodnutie vlády zakázať účasť divákom na podujatí plne dodržíme. V nasledujúcich dňoch budú o ďalšom postupe informovaní všetci držitelia vstupeniek. Podľa pôvodných odhadov by mala byť strata vyčíslená na 650 000 eur a z tohto dôvodu utrpí rozvoj lyžovania v Slovinsku, keďže získané prostriedky boli v plnom rozsahu určené športovcom. Žiadame fanúšikov o porozumenie a trpezlivosť, keďže v najbližších dňoch na nás čaká veľa práce," uviedol pre agentúru SITA PR manažér Slovinského lyžiarskeho zväzu Tomi Trbovoc.

  • (13:02) Majstrovstvá SR v Behu na lyžiach pre predbežne presunuli na koniec marca

Druhá časť majstrovstiev Slovenska v behu na lyžiach sa po nariadení Ústredného krízového štábu SR najbližší víkend na Štrbskom Plese neuskutoční. Kompetentní chcú šampionát v prípade uvoľnenia zákazu organizácie športových podujatí preložiť na 28. a 29. marca.

"Okrem víkendových majstrovstiev Slovenska sa neuskutoční ani Veľká cena Kremnice - FIS Slavic Cup na Skalke, ktorá bola naplánovaná na 21. a 22. marca," informoval TASR šéf bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (BÚ SLA) Michal Malák. Na Štrbskom Plese sa mali v sobotu ísť na domácom šampionáte vytrvalostné preteky a v nedeľu tímšprint vo všetkých kategóriách.

  • (12:21) Zápasy Ligy majstrov budú bez divákov

Budúcotýždňový odvetný súboj osemfinále Ligy majstrov medzi domácou Barcelonou a Neapolom sa pre obavu zo šírenia nového koronavírusu odohrá v metropole Katalánska bez fanúšikov.

Informáciu priniesla agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálnu správu "Blaugranas" prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Odveta sa odohrá v stredu 18. marca, úvodný duel na štadióne San Paolo v Neapole sa skončil nerozhodne 1:1.

Bez divákov sa odohrajú aj ďalšie dva odvetné súboje medzi Valenciou a Atalantou Bergamo v Španielsku a vo Francúzsku duel medzi domácim Parížom Saint Germain a Borussiou Dortmund.

  • (12:14) Bundesligový duel Mönchengladbach - Kolín bude bez divákov

Stredajší zápas nemeckej bundesligy medzi Borussia Mönchengladbach a 1. FC Kolín odohrajú pred prázdnymi tribúnami kvôli obavám zo šírenia nového koronavírusu.

  • (10:59) Záverečné podujatie SP v lyžovaní mužov v Kranjskej Gore bez divákov

Záverečné podujatie Svetového pohára alpských lyžiarov v prebiehajúcej sezóne sa uskutoční v Kranjskej Gore bez prítomnosti divákov.

V utorok o tom informovala Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS), ktorá tak nasledovala rozhodnutie slovinského ministerstva zdravotníctva.

V Kranjskej Gore sa cez víkend odohrajú preteky v obrovskom slalome a slalome mužov. Ženy majú záverečné podujatie sezóny vo švédskom Are (12. - 14. marca).

  • (10:46) Koronavírus v Česku ruší verejné podujatia, osud najvyšších súťaží je nejasný

Bezpečnostná rada štátu v utorok v Českej republike do odvolania zrušila všetky športové, kultúrne a iné hromadné podujatia s účasťou nad 100 osôb. Nariadenie, ktoré ma zamedziť šíreniu koronavírusu, bude platné od 18.00 h a môže významne ohroziť program športových súťaží v krajine. O ich osude budú v priebehu dňa rokovať predstavitelia jednotlivých líg.

"Tieto opatrenia sú podľa nás nutné, pretože viacero štátov v Európe stále nemá koronavírus pod kontrolou," vyhlásil český premiér Andrej Babiš, ktorý následne doplnil: "Zápasy sme neriešili, ale je možné, že napr. hokejové stretnutia sa uskutočnia podobne ako biatlon bez divákov."

V českej najvyššej hokejovej súťaži sa rozbieha kľúčová fáza sezóny v podobe play off. Vláda síce nezakázala pokračovanie súťaže, ale jedine v režime s prázdnymi tribúnami. Definitívne rozhodnutie bude preto na vedení súťaže. "Zvolávame krízovú schôdzku, na ktorej budeme rozoberať možný plán a riešenie situácie. Viac zatiaľ nemôžem povedať," uviedol pre Sport.cz šéf hokejovej extraligy Josef Řezníček

  • (10:07) V USA z bezpečnostných dôvodov odložili mediálny deň s olympionikmi

Americký olympijský a paraolympijský výbor (USOPC) odložil budúcotýždňové plánované stretnutie športovcov so zástupcami médií, ktorého sa malo zúčastniť viac ako 100 potenciálnych olympionikov.

Dôvodom obavy z rizika šírenia nového koronavírusu medzi športovcami, ktorí sa zúčastnia tohtoročných hier v japonskom Tokiu.

  • (09:53) Koronavírus ohrozuje aj MS v krasokorčuľovaní v kanadskom Quebecu

Vláda kanadskej provincie Quebec zvažuje, či povolí štart budúcotýždňových majstrovstiev sveta v krasokorčuľovaní (16.-22. marca) z obáv pred šírením nového koronavírusu.

Tamojšia ministerka zdravotníctva Danielle McCannová už v predstihu rozhodla o zrušení plánovaných majstrovstiev sveta žien v ľadovom hokeji, ktoré mali odštartovať koncom marca.

  • (09:35) NHL, NBA, MLB a MLS zatvárajú šatne

Zápasy bez divákov, zrušené alebo odložené podujatia aj ekonomické straty. Globálna hrozba šírenia koronavírusu v ostatných týždňoch výrazne ovplyvňuje dianie v športovom svete a najnovšie sa dotýka aj najväčších zámorských súťaží.

Do klubových priestorov a šatní jednotlivých tímov nebudú mať prístup médiá ani ďalšie osoby, ktorých prítomnosť nie je nevyhnutná pre fungovanie športových družstiev.

"Toto rozhodnutie sme urobili po konzultácii s expertmi na infekčné choroby a verejné zdravie. Šatne budú dostupné iba pre hráčov a členov realizačného tímu. Médiá budú mať naďalej prístup k hráčom, ale mimo priestorov kabín na vyhradených miestach," uvádza sa v spoločnom stanovisku vedúcich predstaviteľov štyroch zámorských súťaží.

Koronavírus SARS-CoV-2

Najnovšie poznatky a informácie o ochorení Covid-19 a novom koronavíruse SARS-CoV-2, ktorý mal prvotné ohnisko nákazy v čínskom meste Wu-chan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Zápasy Ligy majstrov budú bez divákov, nemecká hokejová liga nespozná majstra