Futbalové prestupy ONLINE: Veľkokluby sa snažia získať spoluhráčov Hancka (pondelok, 24. jún)

Lutsharel Geertruida v zápase Holandsko - Francúzsko na EURO 2024.
Lutsharel Geertruida v zápase Holandsko - Francúzsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. jún 2024 o 09:35 (aktualizované 24. jún 2024 o 21:55)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v pondelok, 24. júna. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už aj v Premier League či na Slovensku.

V Španielsku, Taliansku, Nemecku a Francúzsku sa však prestupové obdobie začína až 1. júla. Vo väčšine krajín sa uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za pondelok, 24. júna.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Koniec online prenosu

23:30 Ďakujeme, že ste s nami sledovali online prenos z futbalových prestupov. Ďalšie vám prinesieme už zajtra

Guirassy chce opustiť Stuttgart

22:30 Guinejský útočník Serhou Guirassy údajne požiadal o ukončenie spolupráce s nemeckým futbalovým klubom VfB Stuttgart. V pondelok o tom informoval nemecký denník Bild.

Guirassy prestúpil do Stuttgartu vlani z francúzskeho Stade Rennes, predtým v tíme pôsobil aj na hosťovaní v sezóne 2022/2023. V uplynulom ročníku odohral 28 zápasov Bundesligy, v ktorých strelil 28 gólov.

V tabuľke strelcov zaostal len za anglickým kanonierom Harrym Kaneom z Bayernu Mníchov (36). Stuttgart zakončil sezónu na 2. mieste a v budúcej sezóne sa po 14 rokoch predstaví v Lige majstrov.

Dvadsaťosemročný Guinejčan v minulosti prejavil záujem o prestup do Borussie Dortmund. Naopak, podľa medializovaných informácií by útočníka vo svojich radoch uvítali londýnske tímy Arsenal a Chelsea či talianske AC Miláno.

Guirassyho kontrakt so Stuttgartom, ktorý platí do roku 2026, obsahuje aj výstupnú klauzulu v hodnote 18 miliónov eur, pripomína agentúra DPA. Z tímu už toto leto odišiel japonský stopér Hiroki Ito, ktorý podpísal štvorročnú zmluvu s Bayernom.


Harrison pokračuje v Evertone

21:55 Anglický futbalista Jack Harrison bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť na hosťovaní v Evertone, kam ho poslal Leeds United.

Dvadsaťsedemročný krídelník pôsobil v liverpoolskom klube aj v uplynulej sezóne. "Je skvelé byť späť. Everton je výborný klub a je tu dobrá partia," citovala ho agentúra dpa.


V Reale končí skúsený útočník

16:05 Real Madrid opúšťa útočník Joselu. Tridsaťštyriročný Španiel je pripravený prestúpiť do katarského tímu Al Gharafa.

Joselu je na odchode z Realu napriek tomu, že záujem o jeho zotrvanie vyjadril aj tréner Carlo Ancelotti.


Salzburg upísal Japonca

14:35 Rakúsky futbalový vicemajster Red Bull Salzburg podpísal štvorročný kontrakt s japonským reprezentantom Takumuom Kawamurom.

Dvadsaťštyriročný stredopoliar prichádza do Európy z japonského tímu Sanfrecce Hiroshima. V Salzburgu už v minulosti pôsobili štyria jeho krajania, naposledy Masaja Okugawa.


Wanner bude hrať v Heidenheime

14:10 Stredopoliar Paul Wanner bude v budúcej sezóne hrať za 1. FC Heidenheim. Účastník Bundesligy získal mladého stredopoliara na ročné hosťovanie z Bayernu Mníchov.

Osemnásťročný Wanner prešiel akadémiou Bayernu a debutoval v prvom tíme v januári 2022.

V minulej sezóne bol na hosťovaní v druholigovom Elversbergu a prestup do Heidenheimu, ktorý vo svojej premiérovej sezóne skončil na ôsmom mieste, mu má poskytnúť možnosť hrať pravidelne v najvyššej súťaži.

Wanner sa narodil v Rakúsku, v mládežníckych kategóriách však reprezentuje Nemecko.

"Paul sa naďalej rozvíja, dostal veľa herného času v Elversbergu, strieľal góly a je pripravený na vyššiu úroveň," povedal Christoph Freund, športový riaditeľ Bayeru podľa agentúry DPA.


Hein podpísal novú zmluvu

13:35 Karl Hein podpísal novú zmluvu s Arsenalom. „Karl na nás naďalej robí dojem svojím prístupom a odhodlaním zlepšovať sa každý deň. Ceníme si, že sme súčasťou jeho neustáleho rozvoja,“ hovorí Arteta.

Informáciu potvrdil renomovaný novinár Fabrizio Romano na sociálnych sieťach.


Rieder do Stuttgartu

13:30 Švajčiarsky futbalový reprezentant Fabian Rieder bude v budúcej sezóne hrať za VfB Stuttgart. Bundesligový vicemajster získal mladého stredopoliara na ročné hosťovanie zo Stade Rennes.

Dvadsaťdvaročný Rieder hrá v drese národného tímu na prebiehajúcich ME v Nemecku. Na ihrisko sa dostal vo všetkých troch stretnutiach v skupinovej fáze. Švajčiari si zabezpečili postup do osemfinále z druhej priečky, pripomenula agentúra DPA.


Pantič opúšťa Trnavu

10:50 Srbský futbalista Danilo Pantič nebude hrať v novej sezóne za Spartak Trnava. S účastníkom Niké ligy síce podpísal v júni ročný kontrakt s opciou, no z rodinných dôvodov prerušil prípravu tímu v tréningovom kempe v Slovinsku. Klub dôvody hráča akceptoval a ukončil s ním spoluprácu.

"Danilo Pantič už nie je v tíme FC Spartak. Srbský ofenzívny záložník prerušil z rodinných dôvodov prípravu tímu v tréningovom kempe v Slovinsku.

Klub dôvody hráča akceptuje a ukončuje spoluprácu. Danilovi prajeme skorý návrat na futbalové trávniky," uviedli predstavitelia trnavského klubu na sociálnej sieti.

Pantič odohral uplynulé tri sezóny v Partizane Belehrad. V rozmedzí rokov 2015 až 2021 bol kmeňový hráč FC Chelsea, no za prvý tím "The Blues" si nepripísal žiadny súťažný štart a sezóny strávil na hosťovaniach.


Na Feyenoord sa zameral aj PSG

9:30 Paríž St. Germain chce rýchlo pokročiť v dohode o osobných podmienkach pre Lutsharela Geertruidu z Feyenoordu Rotterdam, keďže oňho majú záujem aj kluby z Premier League.

PSG však zatiaľ Feyenoordu neposlal oficiálny návrh. Geertruida sa nachádza na užšom zozname priorít PSG v letnom prestupovom období.

Lutsharel Geertruida (vpravo) a Theo Hernandez v zápase Holandsko - Francúzsko na EURO 2024.
Lutsharel Geertruida (vpravo) a Theo Hernandez v zápase Holandsko - Francúzsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)

Hanckov spoluhráč do Premier League?

9:30 Devätnásťročný pravý krídelník Feyenoordu Rotterdam Yankuba Minteh informoval, že túži hrať v Premier League a ideálnym klubom by preňho bol Everton FC, píše Fabrizio Romano.

Záujem majú aj Newcastle United a Olympique Lyon, ktorý sa s Mintehom skontaktoval počas víkendu.


Do Chelsea smeruje aj talent z Aston Villy

8:00 Omari Kellyman absolvuje lekársku prehliadku pred podpisom s Chelsea FC. Má ísť o 6-ročnú zmluvu s opciou na ďalšiu sezónu.

Aston Villa súhlasíla s prestupom 18-ročného ofenzívneho stredopoliara, za ktorého Chelsea zaplatí 19 miliónov libier. Preskúmané boli už všetky dokumenty, informuje Fabrizio Romano.


Chelsea verí, že získa talent

1:00 Rozhovory medzi Chelsea a agentom Marca Guiuho sú už v pokročilej fáze a klub je presvedčený, že sa mu 18-ročného mladíka podarí získať.

K dispozícii je aj suma 6 miliónov eur, čo dáva anglickému klubu výhodu oproti ďalším záujemcom, približuje Fabrizio Romano na sociálnej sieti X. Uskutočnili sa už aj rozhovory s rodinou.


FC Barcelona môže prísť o talent

0:00 Osemnásťročný španielsky útočník Marc Guiu možno opustí FC Barcelona. V rokovaniach pokračuje Chelsea FC, ktorá je zaňho ochotná zaplatiť 6 miliónov eur. Záujem má aj Bayern Mníchov.

Marc Guiu v drese FC Barcelona.
Marc Guiu v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)

Talentovanému hráčovi ponúkli novú zmluvu aj Katalánci, ale zo strany mladíka zatiaľ neprišla konečná odpoveď.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Veľkokluby sa snažia získať spoluhráčov Hancka (pondelok, 24. jún)