Futbalové prestupy ONLINE: Spoluhráč Hancka prestúpil za 30 miliónov (nedeľa, 30. jún)

Yankuba Minteh
Yankuba Minteh (Autor: SITA/PA via AP)
Sportnet|30. jún 2024 o 08:30 (aktualizované 30. jún 2024 o 13:20)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v nedeľu, 30. júna. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už aj v Premier League či na Slovensku.

V Španielsku, Taliansku, Nemecku a Francúzsku sa však prestupové obdobie začína až 1. júla. Vo väčšine krajín sa uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za nedeľu, 30. júna.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

V Barcelone končí americký obranca

13:20 Americký futbalový obranca Sergino Dest sa stal definitívne hráčom PSV Eindhoven, kde v uplynulej sezóne pôsobil na hosťovaní z FC Barcelona.

Holandský klub ho získal zadarmo, Katalánci získajú podľa dohody percentá z jeho prípadného ďalšieho predaja.

Dvadsaťtriročný Dest prestúpil do Barcelony z Ajaxu Amsterdam v roku 2020, no uplynulé dve sezóny strávil na hosťovaní - najskôr v AC Miláno a potom v PSV Eindhoven.

V apríli utrpel vážne zranenie kolena a tak si holandský klub neuplatnil opciu na jeho kúpu za 11 miliónov eur, no po rokovaniach sa oba kluby dohodli na iných podmienkach transferu. S PSV podpísal kontrakt do roku 2028, informoval portál ESPN.


De Zerbi povedie Marseille

11:30 Talian Roberto De Zerbi je nový tréner futbalistov Olympique Marseille. S francúzskym klubom podpísal trojročný kontrakt, informoval portál France24.

"História a prestíž, ktoré obklopujú Marseille, vášeň a zápal jeho priaznivcov a serióznosť a nadšenie, ktoré mi boli preukázané, to všetko boli rozhodujúce faktory. Nemôžem sa dočkať, keď budem sedieť na lavičke a pomôžem klubu získať späť pozíciu, ktorú si Marseille zaslúži," vyhlásil De Zerbi. Ten pôsobil uplynulé dve sezóny v anglickom Brightone, ktorý vlani doviedol k historickému šiestemu miestu.

Marseille, ktoré tento rok hralo v semifinále Európskej ligy, zakončilo sezónu na ôsmom mieste Ligue 1 a na jeseň sa tak nepredstaví v žiadnej z európskych pohárových súťaží.

Štyridsaťpäťročný Talian nahradil na lavičke Jeana-Louisa Gasseta. Ten v júni ukončil trénerskú kariéru vo veku 70 rokov.


Azpilicueta pokračuje v Madride

11:25 Atlético Madrid potvrdilo, že César Azpilicueta zostane v klube ešte jednu sezónu. Obe strany sa dohodli na novej zmluve do júna 2025.

Obranca prišiel do španielskej metropoly minulý rok z londýnskej Chelsea.


Fernández ostáva v Barcelone

11:00 Talent Barcelony Toni Fernández sa definitívne rozhodol zostať v katalánskom klube.

Napriek ponukám od viacerých klubov v Európe Fernández povedal Barce, že chce zostať a podpíše novú zmluvu.


Atletico opúšťajú Depay a ďalší

10:30 Mario Hermoso, Memphis Depay a Gabriel Paulista končia v Atleticu Madrid a stanú sa voľnými hráčmi.

Ich koniec potvrdil klub na svojom webe a sociálnych sieťach.


Split chce Rakitiča

10:00 Hajduk Split prejavuje konkrétny záujem o Chorváta Ivana Rakitiča, klub s hráčom nadviazal kontakt. Pre trénera Gattusa je získanie skúseného stredopoliara priorita.

Rakitič pôsobí v saudsko-arabskom Al Shabab, kam prestúpil zo Sevilly v januári.


Hanckov spoluhráč opúšťa Feyenoord

8:30 Ghanský krídelník Yankuba Minteh prestúpi do Brightonu. Obe strany sa majú dohodnúť na zmluve do roku 2029. Devätnásťročný mladík čoskoro absolvuje lekárske vyšetrenie.

Minteh bol hráčom Newcastlu, no uplynulú sezónu strávil vo Feyenoorde Rotterdam, kde bol spoluhráč slovenského reprezentanta Dávida Hancka. Brighton zaplatí Newcastlu viac ako 30 miliónov libier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Spoluhráč Hancka prestúpil za 30 miliónov (nedeľa, 30. jún)