Futbalové prestupy ONLINE: Hancko je pripravený odísť z Feyenoordu (nedeľa, 28. júl)

Dávid Hancko v drese Slovenska na EURO 2024.
Dávid Hancko v drese Slovenska na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|28. júl 2024 o 06:00 (aktualizované 28. júl 2024 o 07:58)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v nedeľu 28. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste v nedeľu, 28. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

River Plate ostane bez trénera

7:57 Martin Demichelis po roku a pol odstúpi z funkcie trénera River Plate kvôli sérii zlých výsledkov, uviedol v sobotu populárny argentínsky futbalový klub.

"V dôsledku rozhodnutia prijatého po dohode s najvyššími orgánmi klubu Martin Demichelis končí vo funkcii trénera profesionálneho mužstva," uviedol klub Atletico River Plate na sociálnej sieti X.

Klub je jedným z dvoch najpopulárnejších argentínskych futbalových klubov a úhlavným rivalom Boca Juniors.

Klub uviedol, že 43-ročný Demichelis bude River naposledy trénovať v nedeľu v domácom zápase proti Sarmiento de Junin v najvyššej domácej lige Primera Division.

Demichelis prevzal funkciu po Marcelovi Gallardovi v roku 2022, keď Gallardo odstúpil po takmer deviatich rokoch vo funkcii, počas ktorých získal najviac titulov v histórii klubu.


Hancko: Som pripravený na novú výzvu

6:00 Najžiadanejším slovenským futbalistom je počas aktuálneho prestupového obdobia nepochybne Dávid Hancko pôsobiaci v holandskom klube Feyenoord Rotterdam.

Už dlhší čas tunajšie i svetové médiá informujú, že o jeho sliužby majú záujem viaceré popredné kluby v Európe. Viac svetla do prestupovej ságy vniesol v sobotu samotný hráč, ktorý potvrdil ambíciu opustiť káder majstra Eredivisie zo sezóny 2022/2023.

Dávid Hancko v drese Feyenoord Rotterdam.
Dávid Hancko v drese Feyenoord Rotterdam. (Autor: REUTERS)

„Viem, že som pripravený na novú výzvu. Počas ostatných dvoch sezón som podával dobré výkony, preto by som to rád vyskúšal aj v niektorej z najlepších líg,“ povedal 26-ročný rodák z Prievidze v rozhovore pre holandskú televíziu RTV Rijnmond.

„Viem, že pre niektorých hráčov je pôsobenie vo Feyenoorde konečnou destináciou a pre mnohých nie. Na to, aby hráč mohol urobiť prestupový krok je potrebná dohoda klubov. Práve tie musia urobiť ďalší krok. Feyenoordu vďačím za veľa. Našiel som tu kvalitných spoluhráčov, bez ktorých by môj rozvoj nebol možný,“ doplnil 42-násobný slovenský reprezentant.

O služby defenzívneho univerzála schopného hrať na poste stopéra i ľavého obrancu sa počas uplynulých týždňov intenzívne zaujímal španielsky veľkoklub Atlético Madrid.

Tím vedený argentínskym koučom Diegom Simeonem však v sobotu získal španielskeho reprezentačného stopéra Robina Le Normanda, čo výrazne znižuje šancu na akvizíciu Hancka.

Záujem však prejavovali aj anglické kluby Liverpool FC a Manchester United.

„Ak by som aj nikam neodišiel, ostanem oddaný. Milujem tento klub. Zápasy na našom štadióne, zvlášť v Lige majstrov, boli fantastickým zážitkom. Klub ako taký je vo výbornej kondícii, za ostatných päť rokov urobil výrazný progres. Podpora fanúšikov je takisto skvelá,“ uzavrel bývalý hráč Žiliny, talianskej Fiorentiny či pražskej Sparty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Hancko je pripravený odísť z Feyenoordu (nedeľa, 28. júl)