Hantuchová získala druhý bod pre Slovensko, súperka uhrala dva gemy

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR)
Sportnet|12. feb 2017 o 13:00

Hantuchová hrala skvelo a súperka sa trápila so zranením.

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:

Taliansko - SLOVENSKO 1:2

Francesca Schiavoneová - Anna Karolína Schmiedlová 6:3, 6:1

Sara Erraniová - Rebecca Šramková 6:2, 3:6, 4:6

Erraniová - Daniela Hantuchová 2:6, 0:6

FORLI. Slovenské tenistky vedú v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad domácim Talianskom 2:1.

O druhý bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na antuke vo Forli postarala Daniela Hantuchová, ktorá po koncentrovanom výkone deklasovala zdravotne indisponovanú taliansku jednotku Saru Erraniovú 6:2, 6:0.

Skúsená Slovenka nahradila v úvodnej nedeľňajšej dvojhre pôvodne nominovanú Janu Čepelovú, tímovú jednotku stále trápia žalúdočné problémy.

Postup Sloveniek do aprílovej baráže o svetovú skupinu môže definitívne spečatiť Rebecca Šramková v prípade triumfu nad talianskou dvojkou Francescou Schiavoneovou.

Pozrite si fotogalériu z úspešného zápasu Daniely Hantuchovej : fotogaléria

23.2.2017

Hantuchová bola po hladkom víťazstve spokojná. "Čakala som, že to bude náročný zápas, veď Sara je veľmi kvalitná tenistka a hrala doma. Už dlho som nehrala takýto dôležitý duel, preto som sa naň veľmi tešila," povedala v prvom interview priamo na kurte.

"Som veľmi spokojná s predvedenou hrou. V priebehu zápasu som zaregistrovala, že Sara sa trápi a má problémy s pohybom. Snažila som sa však koncentrovať iba na seba, išla som fiftín za fiftínom. Som hrdá na to, ako som to doklepla, pretože najťažšie je vždy zvládnuť koncovku. V prípade potreby som pripravená nastúpiť aj na záverečnú štvorhru," dodala.

Hantuchová je rada, že si mohla po 15-ročnej prestávke opäť zahrať proti Taliankam.

"Už keď som sa dozvedela, že ma kapitán Lipták nominoval na zápas vo Forli, veľmi som sa z toho tešila a vážila si to. Dnešný zápas som si veľmi užívala. Nevedela som sa dočkať chvíle, keď budem na dvorci pred talianskym publikom, ktoré mi veľmi vyhovuje, lebo je temperamentné. Celý týždeň bol fantastický, dúfam, že s dobrým koncom pre nás," povedala pre TASR slovenská fedcupová rekordérka.

Erraniovú mrzelo, že pre zranenie lýtka nemohla podať plnohodnotný výkon: "Sobotňajší trojseťák proti Rebecce Šramkovej mi dal zabrať. Dúfala som, že to dnes pôjde, no s pribúdajúcimi minútami sa bolesti lýtka stupňovali. Nechcela som to skrečovať a tak som so sebazaprením pokračovala v zápase."

Online prenos:

Fed Cup  2017
12.02.2017 o 13:09
Erraniová
0:2
(2:6, 0:6)
Ukončený
Hantuchová
Prenos
Daniela Hantuchová si na svoje konto pripisuje cenné víťazstvo. Sara Erraniová bola síce zranená, no napriek tomu treba našu hráčku pochváliť za koncentráciu počas celého stretnutia, ktoré sa končí výsledkom 2:6, 0:6. Nie je ľahké hrať proti zranenej hráčke, no tentokrát Talianke nepomohla bojovnosť ani podpora domácich fanúšikov. So slzami v očiach opúšťa kurt a bude dúfať, že jej zaváhanie napraví tímová dvojka Francesca Schiavoneová. Tú o malú chvíľu čaká súboj proti Rebecce Šramkovej, ktorá môže spečatiť slovenské víťazstvo.
Koniec zápasu
0:6
importantDaniela Hantuchová v druhom sete uštedrila svojej súperke kanára a pre Slovensko získava cenný druhý bod v zápase s Talianskom. Zápas ukončila priamym bodom z podania.
30-40
Víťazným bekhendovým úderom sa slovenská tenistka Daniela Hantuchová dostáva jednu loptičku od dnešného víťazstva.
30-30
Sara Erraniová ešte bojuje a šikovným skrátením hry vyrovná skóre toho gemu. Verme, že po ďalšej výmene sa ale dočkáme prvého mečbalu.
15-30
Ďalšie nechytateľné podanie zaznamenala slovenská tenista. Daniela Hantuchová je dve loptičky od dnešného cenného víťazstva.
15-15
Daniela Hantuchová reaguje na nepriaznivý stav tohto gemu tým najlepším možným spôsobom. Podaním von z dvorca zaznamenáva eso.
15-0
Daniela Hantuchová podáva na ukončenie zápasu, ale lepšie začína jej súperka. Sara Erraniová si na svoje konto pripisuje víťazný úder z bekhendu.
0:5
importantSara Erraniová prestala bojovať. Daniela Hantuchová účinne skrátila hru a získava už piaty gem v druhom sete. O malú chvíľu pôjde podávať na víťazstvo v dnešnom zápase.
0-40
Sara Erraniová posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru. Daniela Hantuchová má tri šance na to, aby opäť brejkla svoju súperku.
0-30
Daniela Hantuchová si na svoje konto pripisuje víťazný úder. Sara Erraniová už v hlave dnešný zápas vzdala, čo je vidno na jej pohybe.
0-15
Sara Erraniová posiela loptičku tesne vedľa bočnej čiary. Svoj gem na podaní nezačína najlepšie a nevyzerá to s jej šancami vôbec dobre.
0:4
Ďalšie eso z dielne našej tenistky. Daniela Hantuchová je skutočne veľmi blízko k tomu, aby pre slovenské farby získala druhý bod.
30-40
Tak akoby som to privolal. Daniela Hantuchová si na svoje konto pripisuje ďalšie eso a má jednu šancu na ukončenie tohto gemu.
30-30
Sara Erraniová šikovne skrátila hru a vyrovnáva skóre štvrtého gemu. Dúfajme, že sa k šanci na brejk nedostane a Daniela Hantuchová si pomôže servisom.
15-30
Daniela Hantuchová daruje svojej súperke zisk bodu, pretože ani na dvakrát nedostala loptičku na druhú stranu dvorca.
0-30
Sara Erraniová z frustrácie nasmerovala loptičku za základnú čiaru. Vyzerá to na bezproblémový gem pri podaní slovenskej tenistky.
0-15
Daniela Hantuchová začína tým najlepším možným spôsobom. Loptičku poslala na bočnú čiaru a na svoje konto si pripisuje eso.
0:3
importantDaniela Hantuchová účinne skrátila hru a dostáva sa do vedenia o tri gemy. Sara Erraniová už pôsobí na kurte odovzdaným dojmom.
40-A
Slovenská tenistka má ďalší brejkbal v tomto geme. Podanie domácej hráčky bolo veľmi pomalé, čo Daniela Hantuchová dokázala využiť.
40-40
Daniela Hantuchová ešte bojuje v tomto geme. Opäť predviedla veľmi pekný víťazný úder, ktorým nedala súperke najmenšiu šancu.
A-40
Sara Erraniová musela ísť po kratšom údere na sieť. Našej hráčke nevyšla snaha o lob, a tak domáca hráčka ukončila výmenu volejom.
40-40
Sara Erraniová odvrátila ďalšiu hrozbu straty podania. Pomohla jej ale Daniela Hantuchová, ktorá loptičku poslala do siete.
40-A
Daniela Hantuchová má ďalšiu šancu na to, aby získala podanie svojej súperky. Opäť si počkala na slabší servis a výmenu ukončila víťazným úderom.
40-40
Daniela Hantuchová nevyužila ani svoju druhú možnosť. Sara Erraniová bola vo výmene aktívna a zahrala ďalší víťazný úder.
30-40
Sara Erraniová ešte bojuje. Tentokrát dokázala reagovať na return svojej súperky a celú výmenu zakončila bekhendovým úderom.
15-40
Tretí víťazný úder z returnu za sebou zahrala Daniela Hantuchová. Popradská rodáčka je veľmi blízko k tomu, aby možno definitívne rozhodla zápas.
15-30
Slovenská tenistka si na svoje konto pripisuje ďalší víťazný úder. Sara Erraniová sa za loptičkou naťahovala márne.
15-15
Daniela Hantuchová sa oprela do svojho returnu a súperke nedala žiadnu šancu. Tá nie je zdravotne fit a nedokáže sa oprieť ani o svoje podanie.
15-0
Sara Erraniová šikovne skrátila hru. Naša tenistka jej úmysel nečakala, a tak prvú loptičku tretieho gemu získava domáca talianska hráčka.
0:2
Sara Erraniová len márne krúti hlavou. Svoj return nasmerovala za základnú čiaru, a tak sa druhá hra končí. Daniela Hantuchová s problémami ale predsa brejk potvrdila.
40-A
Daniela Hantuchová má na svojom konte výhodu. Po dobrom servise predviedla víťazný úder a má šancu potvrdiť brejk z predošlej hry.
40-40
Super! Daniela Hantuchová si súperku povodila po dvorci a celú výmenu zakončila víťazným úderom z bekhendovej strany. Skóre je tak na zhode.
40-30
Domáca hráčka má dokonca šancu získať podanie našej hráčky. Daniela Hantuchová robí nevynútenú chybu vo veľmi nevhodnom čase.
30-30
Daniela Hantuchová si trošku komplikuje situáciu. Loptička sa po kontakte s páskou odrazila do autu, a tak sa Sara Erraniová chytá stebla nádeje.
15-30
Sara Erraniová by na toto nereagovala ani keby bola zdravá. Naša hráčka predviedla podanie von z dvorca a následne aj víťazný forhendový úder.
15-15
Sara Erraniová sa hneď svojim prvým úderom snažila skrátiť hru. Daniela Hantuchová jej úmysel prečítala a výmenu zakončila víťazným úderom.
15-0
To je veľká škoda. Sara Erraniová bola mimo dvorca a našej hráčke stačilo prehodiť loptičku na druhú stranu dvorca. Bohužiaľ, loptička končí v aute.
0:1
importantPodarilo sa! Daniela Hantuchová šikovne skrátila hru už svojim prvým úderom a jej súperka nemala šancu reagovať. Slovensko sa pomaly približuje k zisku druhého bodu.
40-A
Sara Erraniová poslala loptičku ďaleko za základnú čiaru. Daniela Hantuchová má tak už štvrtú možnosť na zisk cenného brejku.
40-40
Sara Erraniová mala teraz obrovské šťastie. Páska tečovala loptičku z jej rakety, no napokon dopadla na druhú stranu dvorca.
40-A
Daniela Hantuchová predviedla veľmi dobrý return a najmä vďaka nemu získava na svoju stranu výhodu. Verme, že tentokrát ju dokáže využiť.
40-40
A ďalší víťazný úder predviedla bývala finalistka French Open. Skóre prvého gemu je tak najmä jej zásluhou na zhode, čo neteší našich fanúšikov.
30-40
Sara Erraniová sa ešte drží v hre o prvý gem. Pekne sa položila do svojho bekhendového úderu a zaznamenáva víťazný úder.
15-40
Sara Erraniová sa vydala na sieť, ale to nebola šťastná voľba. Daniela Hantuchová ju bez problémov obhodila a získava na svoju stranu brejkbaly.
15-30
Daniela Hantuchová si na svoje konto pripisuje ďalší víťazný úder. Zdá sa, že hneď v úvode setu by mohla pomýšľať na brejk.
15-15
Teraz to skúsená tenistka spod Tatier zahrala dokonale a víťazným úderom z returnu nedala svojej talianskej súperke šancu.
15-0
Druhý set začala na podaní Sara Erraniová. Naša hráčka sa pokúsila zahrať víťazný úder, ale jej return skončila tesne vedľa bočnej čiary.
2:6
importantDaniela Hantuchová získava prvé dejstvo na svoje konto. Sara Erraniová poslala loptičku niekoľko decimetrov za základnú čiaru a ukončila svoje trápenia v prvom sete.
40-A
Daniela Hantuchová to teraz zahrala oveľa lepšie. Donútila svoju súperku behať a tá pod tlakom posiela loptičku za základnú čiaru.
40-40
Možno trošku zbytočne chcela Daniela Hantuchová ukončiť set víťazným úderom. Loptička skončila v aute, a tak sa skóre preklopilo na zhodu.
30-40
Prvú šancu na ukončenie setu Daniela Hantuchová nevyužila. Jej vysoký úder z bekendovej strany totiž dopadol tesne za základnú čiaru.
15-40
Slovenskej tenistke teraz pomohla aj páska, ktorá dostala jej úder na druhú stranu dvorca. Sara Erraniová už nemala záujem bojovať o výmenu.
15-30
Eso si na svoje konto pripisuje Daniela Hantuchová. Skúsená tenistka je tak dve loptičky od toho, aby získala prvý set na svoju stranu.
15-15
Tentokrát bola Sara Erraniová bez šance. Naša tenistka predviedla dobré podanie na T-čko a výmenu ukončila víťazným úderom.
15-0
Slovenská tenistka má k dispozícii nové loptičky. Tie ale priniesli šťastie Sare Erraniovej, ktorá sa teraz zaskvela kvalitným returnom.
2:5
importantDaniela Hantuchová šikovne zahrala svoj úder priamo z returnu. Bol o niečo kratší, a tak jej zranená súperka nedokázala reagovať. Slovenka pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
15-40
Ďalší víťazný úder z dielne popradskej rodáčky. Daniela Hantuchová má dve šance na to, aby si stratené podanie zobrala späť.
15-30
Daniela Hantuchová poslala loptičku do protipohybu talianskej súperky. Tá nemala šancu reagovať, a tak bod putuje na konto Slovenky.
15-15
Tentokrát to našej tenistke nevyšlo. Opäť sa snažila zahrať víťazný úder z bekhendovej strany, no teraz priestor dvorca tesne minula.
0-15
Daniela Hantuchová začína siedmy gem veľmi dobre. Opäť zaúradoval jej bekhendový úder, ktorý spadol presne na bočnú čiaru.
2:4
importantBohužiaľ, stalo sa presne to, čo sme nechceli. Daniela Hantuchová sa nechala rozladil dlhšou prestávkou, začala chybovať a svojej súperke daruje brejk.
40-15
Daniela Hantuchová to teraz zahrala veľmi umne. Podaním si vytvorila pozíciu a výmenu ukončila bekhendovým úderom do voľného priestoru.
40-0
Vyzeralo to na ďalšiu dvojchyu našej tenistky, no Pascal Maria ju teraz podržal. Výmena sa musela opakovať, no napriek tomu Daniela Hantuchová chybuje.
30-0
Toto nie je dobré. Daniela Hantuchová sa možno nechala rozhodiť nečakane dlhou prestávkou medzi gemami a zahrala svoju druhú dvojchybu.
15-0
Sara Erraniová je späť na kurte a predsa len to ešte skúsi. Daniela Hantuchová musela ísť do výmeny cez druhé podanie a súperku ju za to potrestala.
1:4
Sara Erraniová si vyžiadala medical time out a dokonca opustila priestor dvorca. Zjavne nie je zdravotne v poriadku, čo koniec koncov avizovala aj po včerajšej prehre s Rebeccou Šrámkovou.
1:4
importantDaniela Hantuchová sa oprela do returnu a svojej súperke nedala žiadnu šancu. Sara Erraniová sa len bezmocne prizerala na víťazný úder našej tenistky.
40-A
Sara Erraniová sa snažila skrátiť hru, no Daniela Hantuchová jej úmysel vystihla a výmenu zakončila víťazným úderom. Slovenka má šancu na ďalší brejk.
40-40
Daniela Hantuchová zabojovala a skóre tohto gemu upravuje na zhodu. Opäť pekne rozbehla súperku, ktorá jednoznačne nie je zdravotne fit.
A-40
Sara Erraniová nechcela výmenu predlžovať a preto sa rozhodla ísť na sieť. Potvrdila svoje kvality a výmenu ukončila parádnym volejom.
40-40
Zhoda! Opäť sme svedkami víťazného úderu našej tenistky. Ani teraz Sara Erraniová nejavila snahu o to, aby loptičku dobehla.
40-30
To je škoda. Daniela Hantuchová posiela svoj return vedľa postrannej čiary, a tak svojej súperke uľahčuje cestu za ziskom gemu.
30-30
importantSara Erraniová nie je zdravotne v poriadku. Teraz sa za returnom našej tenistky ani nerozbehla. Daniela Hantuchová je zdá sa vo veľkej výhode.
30-15
Daniela Hantuchová mala teraz poriadnu dávku šťastia. Jej volej tečovala páska, no loptička dopadla na stranu talianskej súperky.
30-0
Ďalší priamy bod z podania putuje na konto talianskej tenistky. Sara Erraniová sa pri svojom servise dostáva do nádejného náskoku.
15-0
Sara Erraniová začína piatu hru veľmi dobrým podaním von z dvorca. Slovenská tenistka sa dostala k loptičke neskoro a poslala ju do autu.
1:3
Podarilo sa! Daniela Hantuchová doslova vybojovala túto výmenu a potvrdzuje brejk z predošlého gemu. Od začiatku je počuť aj slovenských priaznivcov, ktorí skúsenú Popradčanku povzbudzujú.
40-A
Daniela Hantuchová predviedla skvelý druhý servis. Sara Erraniová podanie von z kurtu nečakala a aj preto poslala return len do autu.
40-40
Aj druhý gem pri podaní slovenskej tenistky pôjde do zhody. Daniela Hantuchová totiž poslala loptičku tesne za základnú čiaru.
30-40
Slovenská tenistka sa rozhodla ísť na sieť, no táto voľba nebola najšťastnejšia. Sara Erraniová dokázala našu hráčku jednoducho obhodiť.
15-40
Daniela Hantuchová musela ísť do výmeny len cez svoje druhé podanie. Sara Erraniová to využila a víťazným úderom ešte dramatizuje štvrtú hru.
0-40
Daniela Hantuchová zakončuje výmenu parádnym forhendovým úderom. Zaslúžene sa tak dostáva k šanci ukončiť gem čistou hrou.
0-30
Fantastické skrátenie hry v podaní slovenskej tenistky. Daniela Hantuchová ukázala svoje skúsenosti, ktoré sú najmä vo Fed cupe veľmi potrebné.
0-15
Daniela Hantuchová podáva na potvrdenie brejku a začína veľmi dobre. Kratším úderom donútila Saru Erraniovú poslať loptičku do autu.
1:2
importantSara Erraniová posiela loptičku len do siete, a tak prichádza o svoje podanie. Daniela Hantuchová sa dostáva do vedenia a po krátkej prestávke bude môcť znásobiť svoj náskok.
40-A
Výborne to teraz zahrala Daniela Hantuchová. Kvalitným returnom si pripravila pozíciu a výmenu ukončila volejom do protipohybu súperky.
40-40
Talianska tenistka si všimla, že naša hráčka je ďaleko za základnou čiarou. Šikovným spôsobom skrátila hru a skóre upravuje na zhodu.
40-A
Sara Erraniová mala výmenu dobre rozbehnutú, no nečakane chybuje na sieti. Loptička zostala na jej strane dvorca, a tak má Daniela Hantuchová ďalší brejkbal.
40-40
Bohužiaľ, Daniela Hantuchová nevyužíva ani tretí brejkbal v tomto geme. Loptička z jej rakety končí niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
30-40
Sara Erraniová teraz musíme pochváliť. Od začiatku diktovala tempo výmeny a ukončila ju krásnym krížnym bekhendovým úderom.
15-40
Tentokrát Daniela Hantuchová netrafila loptičku ideálne. Jej return jej poriadne uletel, a tak domáca hráčka odvracia prvú hrozbu straty servisu.
0-40
Skvelý úder našej tenistky. Tentokrát trafila bočnú čiaru svojim forhendovým úderom a vypracovala si tri šance na prelomenie servisu domácej hráčky.
0-30
Sara Erraniová pomáha našej tenistke svojou prvou dvojchybou v zápase. Daniela Hantuchová sa tak dostáva do nájdeného vedenia.
0-15
Slovenská tenistka sa krásne položila do returnu a forhendovým úderom po čiare nedala súperke žiadnu šancu na reakciu.
1:1
Daniela Hantuchová drží svoje podanie. V závere druhého gemu si pomohla kvalitným podaním, z ktorého pramenil priamy bod z podania.
40-A
Fantastický bekhendový úder predviedla Daniela Hantuchová. Loptičku doslova prilepila o bočnú čiaru a získava výhodu na svoju stranu.
40-40
Druhý gem dnešného zápasu nekončí. Sara Erraniová predviedla veľmi dobrú dĺžku úderov a trpezlivo si počkala na chybu našej hráčky.
30-40
Situácia ako cez kopírak. Veľmi dobre podanie našej hráčky a následný kvalitný forhendový úder. Daniela Hantuchová má šancu ukončiť tento gem.
30-30
Tentokrát to bolo zo strany našej hráčky oveľa lepšie. Už servisom zatlačila súperku a následne výmenu ukončila forhendovým úderom.
30-15
Sara Erraniová pomáha našej tenistke zbytočnou chybou z bekhendovej strany. Loptičku netrafila ideálne a preto skončila len v sieti.
30-0
Daniela Hantuchová bola vo výmene aktívnejšia. Vytvorila si komfortnú pozíciu pre útok, ale bohužiaľ svoj forhendový úder poslala do autu.
15-0
Daniela Hantuchová nezačína vôbec dobre. Obe jej podanie boli príliš nízke, a tak súperke daruje bod kvôli zbytočnej dvojchybe.
1:0
Prvú loptičku dnešného zápasu síce získala slovenská hráčka, no bolo to z jej strany jediné, čo predviedla v prvom geme. Každopádne, o malú chvíľu pôjde podávať na vyrovnanie stavu.
40-15
Daniela Hantuchová si počkala na slabšie druhé podanie svojej súperky. Okamžite sa snažila zahrať víťazný úder, ale loptičku poslala mimo dvorca.
30-15
Sara Erraniová si kratším úderom pritiahla našu hráčku k sieti. Následne predviedla dobrý úder, na ktorý nedokázala Daniela Hantuchová dobre reagovať.
15-15
Daniela Hantuchová posiela loptičku tesne za základnú čiaru svojej súperky. Potvrdil to aj Pascal Maria, ktorý rozhoduje dnešnú dvojhru.
0-15
Dnešné stretnutie začína na podaní Sara Erraniová. V úvodnej a poriadne dlhej výmene zápasu sa ale po jej chybe teší zo zisku bodu naša Daniela Hantuchová.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
importantPodobne ako včera tu máme zmenu v rámci nominácie Mateja Liptáka. Slovenský nehrajúci kapitán napokon posiela do tretej dvojhry skúsenú popradskú rodáčku Danielu Hantuchovú.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Fed Cupu. Slovenské tenistky po sobotňajších dvojhrách remizujú s domácim výberom 1:1, a tak sú stále v hre o postup do baráže elitnej svetovej skupiny. V tretej dvojhre nastúpi talianska jednotka Sara Erraniová a naša Anna Karolína Schmiedlová.

SARA ERRANIOVÁ

Sara Erraniová včera nepredviedla práve najlepší výkon a nepridala na talianske konto druhý očakávaný bod. Do zápasu s Rebeccou Šramkovou vletela ako kométa, prvý set vyhrala jasne 6:2 a vyzeralo to na jej jednoduché víťazstvo. Následne ju ale zradilo podanie a skúsená Talianka nedokázala čeliť aktívnej hre slovenskej debutantky. Do hry síce zapájala často svoje prvé podanie, ale to nebolo ani rýchle, ani nejako technicky dokonalé. Domáci fanúšikovia veria, že dnes predvedie lepší výkon a posunie Taliansko blízko k triumfu. Včerajší duel jej zobral veľa síl, čo sa môže prejaviť. Sara Errianová sa nechala počuť, že po zranení lýtka nie je v najlepšej kondícii. Na druhej strane je antukovou špecialistkou a hoci nemá najlepšiu formu, v tretej dvojhre bude favoritkou.

ANNA KAROLÍNA SCHMIEDLOVÁ

Anna Karolína Schmiedlová vo včerajšej úvodnej dvojhre sklamala. Samozrejme, nie je ľahké nastúpiť na zápas, v ktorom pôvodne nemala hrať, no napriek tomu sme od nej predsa len čakali lepší výkon. Po zápase s Francescou Schiavoneovou priznala, že jej chýba sebavedomie. Je to spôsobené najmä vlaňajšou sezónou, ktorá jej absolútne nevyšla a prejavila sa na výraznom rebríčkovom poklese. Dnes nastúpi proti súperke, ktorú pomerne dobre pozná. V roku 2015 si dvakrát zmerali sily, pričom v rumunskej Bukurešti uspela práve Anna Karolína Schmiedlová. Herný štýl talianskej súperky by jej mohol viac vyhovovať. Sara Errianová sa zväčša vo výmenách bráni, a tak bude dôležitý najmä výkon slovenskej tenistky. Pokiaľ zahrá viac víťazných úderov ako nevynútených chýb, má veľkú šancu uspieť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Hantuchová získala druhý bod pre Slovensko, súperka uhrala dva gemy