Nové Zámky sa držia v boji o play-off, zaskočili domácich Banskobystričanov

Hokejisti HC Mikron Nové Zámky.
Hokejisti HC Mikron Nové Zámky. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|16. feb 2024 o 19:55

Hokejisti Banskej Bystrice znížili už neskoro.

Tipos extraliga - 44. kolo

Banská Bystrica - Nové Zámky 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Gól: 59. Turnbull (Wilkins) - 6. Ružek (Kováč, Barto), 54. Michnáč (Prokeš, Johnson)

Rozhodovali: T. Orolin, Crman - Gegáň, M. Orolin, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 2113

Banská Bystrica: Krošelj - D. Stránský, Bačik, Žabka, Hora, Luža, Ďatelinka, Nielsen - Turnbull, Vela, Wilkins - Macek, Langkow, A. Stránský - Matoušek, Bíreš, Gašpar - Výhonský, Faith, Petriska

Nové Zámky: Kantor - Hatala, Lee, Ligas, Mamčics, Novajovský, Kozák - Michnáč, Prokeš, Johnson - Loggins, Roy, Stupka - Števuliak, Ondrušek, Múčka - Kováč, Barto, Ružek - Fafrák

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti HC Mikron uspeli v zápase 44. kola Tipos extraligy, keď vyhrali na ľade Banskej Bystrice 2:1.

Novozámčania sa tak držia v hre o postup do play-off o štvrťfinále. Na 11. mieste strácajú na desiaty Liptovský Mikuláš iba tri body.

Novozámčania dosiahli prvé víťazstvo po troch prehrách a na predposlednom 11. mieste tabuľky sa vzdialili poslednému Humennému na rozdiel deviatich bodov.

Banskobystričania prehrali druhý zápas po sebe a naďalej sú na 7. mieste o dva body za Zvolenom.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC 05 Banská Bystrica - HC Mikron Nové Zámky dnes (hokej, 44. kolo, Tipos extraliga, piatok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
16.02.2024 o 17:45
44. kolo
B. Bystrica
1:2
(0:1, 0:0, 1:1)
59' minúta
Ukončený
Nové Zámky
Prehľad
Góly a asistencie: 59. Turnbull (Wilkins) – 6. Ružek (Kováč, Barto), 54. Michnáč (Prokeš, Johnson). Rozhodca: T. Orolin, Crman – Cegáň, M. Orolin.
Prenos
Nové Zámky si v závere zápasu trochu skomplikovali situáciu inkasovaným gólom, ale napriek tomu už udržali výsledok 2:1, a tak sa tešia z dôležitých troch bodov v Banskej Bystrici. Aj po štvrtýkrát vo vzájomnom zápase v tejto sezóne vyhrali hostia a domáci tak zostanú na siedmom mieste aj po tomto kole, ktoré by znamenalo, že by museli hrať aj predpokolo play-off. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera.
Koniec zápasu.
58:57
goalBanská Bystrica dala gól! Domáci mali v tejto chvíli aj kus šťastia, keď sa nastrelenie Wilkinsa z pravej strany odrazilo presne ku CARTEROVI TURNBULLOVI, ktorý už trafil do poloprázdnej bránky a zobral čisté konto Kantorovi! Asistencia: Wilkins
58:15
Hostia v tejto situácii radšej vyhodili puk cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
57:55
importantDomáci však majú vhadzovanie v útočnom pásme a vyskúšajú hru v power play.
57:55
Naopak domáci už pôsobia rezignovane, pretože sa im v útoku naďalej nedarí a Bačíkov strelecký pokus ani neprešiel na Kantora.
56:32
Hostia už kontrolujú situáciu v približijúcom sa závere zápasu a ďalšia strela Leeho bola tečovaná mimo priestor Krošeljovej bránky.
55:16
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Novajovský – 2 min., hrubosť.
55:16
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Wilkins – 2 min., hrubosť.
53:26
goalHC Nové Zámky dali gól! Hostia sa dlhšie držali v útočnom pásme a zaslúžene strieľajú druhý gól, ktorý ich približuje k trom bodom po perfektnej prihrávke Prokeša od pravého mantinelu pred domácu bránku, kde si nakorčuľoval ALBERT MICHNÁČ a úspešným bekhendovým blafákom prekonal Krošelja! Asistencie: Prokeš, Johnson
50:33
Hostia boli v posledných momentoch aktívnejší a Ďatelinka vyhodil len na zakázané uvoľnenie, aj keď stále musia doháňať jednogólové manko.
47:22
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Wilkins – 2 min., držanie hokejky.
46:40
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Johnson – 2 min., hákovanie.
45:59
Ani hostia nič zaujímavé nevymysleli vo svojej prvej presilovej hre v zápase, navyše teraz sa dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia.
43:04
Vylúčenie v tíme HC´ 05 Banská Bystrica:
Ďatelinka – 2 min., nedovolené bránenie.
41:41
Domáci tiež zamestnali Kantora a ten si bez väčších problémov poradil s tečovanou strelou.
40:26
Michnáč prešiel po pravej strane, ale jeho zakončenie skončilo v lapačke Krošelja.
40:01
Začala sa tretia tretina.
V druhej tretine zápasu medzi Banskou Bystricou a Novými Zámkami bolo zopár gólových príležitostí na oboch stranách, ale ani jedna z nich nebola využitá, a preto hostia stále držia najtesnejšie jednogólové vedenie. Tretia tretina sa začne približne o 19:24.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:49
Ešte jeden zákrok aj pre Krošelja v druhej tretine, keďže Mamčics ho ohrozil strelou z uhla.
39:38
Hora to vyskúšal od modrej čiary a Kantor chvíľu nevedel, kde je puk, ale našťastie pre hostí bol pod hosťujúcim brankárom.
38:53
Hostia sa ocitli v závere druhej tretiny pod menším náporom domácich, a tak vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
35:36
Faith to vyskúšal strelou z pravej strany a Kantor ukryl puk v lapačke, ale ani tretia presilovka v zápase domácim zatiaľ príliš nevychádza.
33:15
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Mamčics – 2 min., podrazenie.
31:00
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Stupka – 2 min., podrazenie.
29:40
importantLoggins smeroval do otvorenej obrany domácich, ale predsa len bol pri jeho zakončení už jeden z domácich obrancov, aj preto jeho nie príliš nebezpečnú strelu vyrazil betónom Krošelj.
28:54
Turnbull sa pokúsil prekvapiť okamžitou strelou po vyhranom vhadzovaní, ale hosťujúci brankár je naďalej stopercentný a puk skrotil na hrudi.
28:40
Tentokrát sa puk ocitol na domácej striedačke, ale vhadzovať sa bude v útočnom pásme domácich po ľavej ruke Kantora.
27:39
Domáci sa naďalej snažia hľadať cestu za vyrovnávajúcim gólom, ale puk sa po teči Nielsena ocitol mimo hracej plochy a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
24:35
importantOpäť to horelo pred Kantorom, keď Hora hľadal ešte pred prázdnou bránkou postaveného Velu, ale ten puk nedokázal tečovať a napokon sa odrazil od ľavej tyčky.
24:07
Ďalšia práca pre Kantora, ktorý si poradil lapačkou proti strele Výhonského.
23:23
importantNa opačnej strane sa do samostatného úniku dostal Adam Stránský, ale ani on zatiaľ Kantora neprekonal.
22:05
importantLee vymyslel spoza domácej bránky prihrávku na Ružeka, ktorý však zatiaľ svoj druhý gól v zápase nepridal kvôli dobrému zákroku Krošelja.
21:13
Nepresná prihrávka cez všetky čiary na strane domácich, ktorá znamená zakázané uvoľnenie.
20:34
Hostia vstúpili do druhej tretiny útočne a Krošelj musel zasahovať po strele od modrej čiary.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine zápasu medzi Banskou Bystricou a Novými Zámkami sme sledovali veľmi dobrý hokej, ale padol iba jeden gól a ten sa podarilo streliť hosťom zásluhou Ružeka. Druhá tretina sa začne približne o 18:34.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
17:08
importantDomáca defenzíva dala Johnsonovi príliš veľa priestoru, ale hosťujúci útočník z blízkosti proti Krošeljovi neuspel a domáci brankár už nepripustil ďalšie dorážky.
16:31
Nevydarená rozohrávka na domácej strane, a preto sa hra vracia pred Krošelja po zakázanom uvoľnení.
15:27
Tentokrát jednoduchší zákrok pre Kantora, pretože Adam Stránský zakončoval z pravej strany tiesnený Hatalom.
14:46
Domáci si v tejto chvíli situáciu príliš nekomplikovali a Luža vyhodil puk cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
13:42
importantKrásna akcia domácich, keď Turnbull zadovkou našiel Wilkinsa a ten si vytiahol Kantora z bránky, ale jeho takmer gólové zakončenie dokázal v poslednej chvíli zachytiť pred bránkovou čiarou skvelým defenzívnym zákrokom hosťujúci obranca Lee.
12:52
Na opačnej strane predviedol Kantor istý zákrok lapačkou proti strele Výhonského.
12:42
Zatiaľ hra v prvej tretine pokračuje vo vysokom tempe s málo prerušeniami a hostia opäť prinútili Krošelja zakročiť, keď Ružek nepríjemne tečoval strieľanú prihrávku od Barta.
10:20
importantĎalšia veľká príležitosť pre domácich, keď si Turnbull spracoval prihrávku od Wilkinsa v predbránkovom priestore, ale jeho bekhendové zakončenie z otočky Kantora neprekvapilo a dokázal puk vyraziť do bezpečia, následne ho hostia vyhodili aspoň na zakázané uvoľnenie.
08:15
importantDomáci si vytvorili tlak a Vela mohol streliť vyrovnávajúci gól, lenže jeho strelu z medzi kruhov Kantor vyrazil a po dlhej prihrávke sa dostal do brejku Ružek, ale tentokrát Krošelja neprekonal a jeho strela z ľavej strany bola nepresná.
05:01
goalHC Nové Zámky dali gól! Barto získal puk pri mantineli a ihneď sa hostia dostali do prečíslenia troch proti jednému, Krošelj najprv vyrazil dve strely Barta a Kováča, ale JAKUB RUŽEK už do tretice trafil puk do odkrytej domácej bránky! Asistencie: Kováč, Barto
04:42
Na opačnej strane po prvýkrát pohrozili hostia rýchlym protiútokom, ale Krošelj si poradil s nepríjemnou strelou Michnáča spoza hráča.
04:19
Až v závere úvodnej presilovej hry domáci vyslali strelu na Kantora, ale hosťujúci brankár dokázal ukryť tvrdú ranu Bíreša od modrej čiary.
02:25
Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
Múčka – 2 min., podrazenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC´ 05 Banská Bystrica: Krošelj(Rabčan) – Bačík, D. Stránský, Hora, Žabka, Ďatelinka, Luža, Nielsen – Wilkins, Vela, Turnbull – A. Stránský, Langkow, Macek – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Petriska, Faith, Výhonský
Tréner: R. Helminen

HC MIKRON Nové Zámky: Kantor(Sabol) – Lee, Hatala, Mamčics, Ligas, Kozák, Novajovský, Fafrák – Johnson, Prokeš, Michnáč – Stupka, Roy, Loggins – Múčka, Ondrušek, Števuliak – Ružek, Barto, Kováč
Tréner: K. Karri

Rozhodca: T. Orolin, Crman – Cegáň, M. Orolin.
Vitajte pri sledovaní 44. kola Tipos Extraligy, v ktorom Banská Bystrica privíta Nové Zámky. Domáci predvečerom vysoko prehrali na ľade lídra z Popradu, preto ich na siedme miesto odsunul Zvolen, s ktorým majú rovnaký počet bodov a musia ešte tvrdo bojovať o umiestnenie v top šestke. Naopak hostia sa naďalej trápia, keďže prehrali posledné tri zápasy a sú stále na predposlednom mieste, pričom majú náskok len šiestich bodov na dlhodobo posledné Humenné. Zaujímavosťou je, že vo všetkých troch vzájomných zápasoch v tejto sezóne vždy vyhrali hostia, tak uvidíme, či to bude platiť aj po štvrtýkrát a Nové Zámky si pripíšu dôležitý triumf, ktorý by ich mohol upokojiť v boji o záchranu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nové Zámky sa držia v boji o play-off, zaskočili domácich Banskobystričanov