Duda o góle proti Bayernu: Ak by som tú šancu nevyužil, veľmi by som si to vyčítal

Ondrej Duda (vpravo) sa raduje zo svojho gólu.
Ondrej Duda (vpravo) sa raduje zo svojho gólu. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. okt 2017 o 07:32

Slovenský futbalista strelil svoj premiérový gól v Bundeslige proti majstrovi.

BERLÍN. Willymu Sagnolovi nevyšla premiéra na lavičke nemeckého futbalového majstra Bayernu Mníchov. Jeho zverenci viedli v siedmom kole Bundesligy na pôde Herthy Berlín 2:0, rovnako ako v domácom dueli s Wolfsburgom však premrhali náskok a napokon iba remizovali 2:2.

Na vedúcu Borussiu Dortmund strácajú už päť bodov a bavorské médiá vidia iba jediné východisko z krízy - urýchlené angažovanie bývalého kouča vestfálskeho tímu Thomasa Tuchela.

Sagnol dočasne nahradil vo funkcii Carla Ancelottiho, ktorého vedenie obhajcu titulu minulý štvrtok odvolalo necelých 24 hodín po prehre 0:3 na ihrisku Paríža Saint-Germain v šlágri Ligy majstrov 2017/2018.

Bayern tvrdo pykal

Bayern proti Herthe dlho dominoval a po góloch Matsa Hummelsa a Roberta Lewandowskeho bol vo výhode, opäť však nezvládol udržať vedenie. Herthu nakopol gól slovenského reprezentanta Ondreja Dudu, ktorý bol jeho prvý v Bundeslige, deľbu bodov zariadil Salomon Kalou.

Sagnol bol po záverečnom hvizde rozčarovaný.

"Za stavu 2:0 musíme hrať oveľa koncentrovanejšie a disciplinovanejšie. Mali sme množstvo šancí na poistenie náskoku, nevyužili sme ich však a tvrdo sme za to pykali," uviedol pre agentúru DPA.

"Hertha využila naše diery v obrane a vyrovnala. Musíme v najbližších týždňoch popracovať na zlepšení defenzívy i streleckej efektivity," dodal bývalý francúzsky reprezentant.

Duda si gólom do siete Bayernu vypýtal miesto v základnej jedenástke Herthy. V 51. minúte sa presadil po prihrávke Genki Haragučiho, ktorý prešiel cez troch zadákov a znížil na 1:2.

"Na prvý gól v drese Herthy v súťažnom zápase som aj vinou zranení čakal rok, no mám z neho obrovskú radosť, veď pomohol nášmu tímu k remíze s Bayernom. Keby som nevyužil túto šancu, veľmi by som si to vyčítal," povedal Duda pre klubovú televíziu Herthy.

Gól venoval rodine

"Som veľmi rád, že sme otočil duel s Bayernom. Prvý polčas sme sa akoby báli hrať, mali sme príliš veľký rešpekt. Napriek tomu som mal jednu strelu, no išla mimo bránky. Počas prestávky sme si v šatni povedali svoje a po zmene strán to už bolo iné. Hrali sme nebojácnejšie a to nám prinieslo aj dva góly," pokračoval Duda neskôr už v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Premiérový zásah sa zdal jednoduchý, podľa bývalého hráča Legie Varšava to ale bolo zložitejšie. "Možno to vyzeralo, že som mal pred sebou už len prázdnu bránku, ale bolo to ťažké tam tú loptu umiestniť. Pôvodne som si myslel, že potom ako si to Haraguči hodil, tak vystrelí a ja som chcel dorážať," priznal.

"On to nakoniec urobil inak, ale fantasticky. Po sóle zdvihol hlavu a prihral mi. Hneď po mojom prvom presnom zápasu v Bundeslige som sa chcel tešiť, ale uvedomil som si, že je 1:2 a my potrebujeme vyrovnať."

Po prestupe z Poľska do Nemecka ho brzdili zranenia, momentálne sa však začína etablovať v základnej zostave maďarského trénera Pála Dárdaia.

"Rok som na túto chvíľu čakal. Tvrdo som na sebe pracoval, aby som sa dostal do zostavy Herthy a teraz prišla odmena. Nielenže pravidelne hrávam, ale dal som aj svoj premiérový gól. Venujem ho otcovi, mamine, skrátka mojej rodine," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Duda o góle proti Bayernu: Ak by som tú šancu nevyužil, veľmi by som si to vyčítal