O´Malley po kontroverznej výhre poskočil o desať miest, Jan zvažuje odchod z UFC

Petr Jan a Sean O´Malley.
Petr Jan a Sean O´Malley. (Zdroj: www.instagram.com/petr_yan/)
SvetMMA|26. okt 2022 o 11:52

Diskusie okolo sporného výsledku zápasu na turnaji UFC 280 neutíchajú.

LAS VEGAS. Sobotný turnaj americkej organizácie UFC priniesol okrem atraktívnych zápasov MMA a korunovácie nového šampióna ľahkej váhy aj jeden sporný moment.

Potom, čo na hlavnej karte Seana O´Malley na body tesne zdolal jednotku divízie do 61,7 kilogramu Petra Jana, na sociálnych sieťach sa medzi fanúšikmi a bojovníkmi spustila horlivá diskusia o správnosti výsledku duelu.

Bývalý šampión UFC Henry Cejudo víťazstvo O´Malleyho označil za absurdné, rozhorčený bol i dnes už člen siene slávy organizácie Chabib Nurmagomedov.

„Čo? Ako? Ako je toto možné? Prisahám, že som mu (Janovi) dal každé kolo! Bolo to tesné, ale vyhral,“ hovorí Chabib vo videu, ktoré bolo nahrané v zákulisí arény Etihad.

Údery proti kontrole na zemi

Zatiaľ čo O´Malley v spomenutom zápase viedol v zasiahnutých úderoch v postoji, Jan dokázal viackrát vziať a udržať Američana na zemi.

Pre O´Malleyho ide o bezpochyby najväčšie víťazstvo profesionálnej kariéry. Po utorkovom aktualizovaní rebríčka bantamovej váhy UFC sa dvadsaťosemročný bojovník posunul o desať miest nahor.

Z jedenástej priečky sa vyšplhal na prvé miesto, z ktorého zosadil práve Petra Jana.

Bývalý šampión divízie neskrýval po súboji sklamanie a hnev na bodových arbitrov.

Na sociálnej sieti zanechal krátko po turnaji UFC 280 vulgárny odkaz adresovaný rozhodcom.

Zvažuje odchod z UFC?

Tu to však nekončí. Ako v najnovšej časti šou DC/RC povedal Daniel Cormier, Jan by podľa jeho informácií mal dokonca zvažovať odchod z americkej organizácie.

Ako mi povedal Janov manažér, on a jeho tím si mysleli, že urobili dosť na to, aby zvíťazil. Rozprával som sa s mnohými zápasníkmi a každý je toho názoru, že Jan vyhral.

Petr Jan je z rozhodnutia arbitrov sklamaný. Rovnako je sklamaný z toho, ako rozhodovali jeho súboj s Ajlom (Sterlingom), že som počul, že by sa možno (Jan) chcel pozrieť inam. Čo sa týka jeho kariéry necíti, že toto je organizácia, ktorá mu kryje chrbát. Je to šialené,“ uviedol.

Cormier narážal na fakt, že sa od prvej titulovej obhajoby s Aljamainom Sterlingom v zápasoch Jana objavilo viacero sporných výsledkov.

Diskvalifikácia v prvom súboji so Sterlingom, tesná porážka na body v odvete a teraz kontroverzná prehra so Seanom O´Malleym.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»O´Malley po kontroverznej výhre poskočil o desať miest, Jan zvažuje odchod z UFC