Slováci uzavreli účinkovanie na ZOH mládeže, v akcii bol opäť Kuzmin

Jelisej Kuzmin.
Jelisej Kuzmin. (Zdroj: olympic.sk, Autor: SOŠV/ANDREJ GALICA)
TASR|1. feb 2024 o 08:58

Vlajkonosičmi Slovenska počas záverečného ceremoniálu budú Rendová a Dominik Barčák.

KANGWON. Slovenská miešaná štafeta bežcov na lyžiach na 4x5 km obsadila 13. miesto v záverečný deň zimných olympijských hier mládeže 2024 a ukončila účinkovanie slovenskej výpravy na podujatí.

Celkovo sa na športoviskách v kórejskom regióne Kangwon predstavilo 49 Slovákov, vybojovali jednu striebornú medailu zásluhou krasokorčuliara Adam Hagaru a dva bronzové kovy vďaka biatlonistovi Markusovi Sklenárikovi a lyžiarovi Andrejovi Barnášovi.

V záverečnej disciplíne sa v slovenských farbách predstavili v areáli Alpensia v Pjongčangu Emília Rendová, Jelisej Kuzmin, Tereza Bukasová a Michal Adamov. Prvé dva úseky išli bežci klasickým štýlom, druhú polovicu voľným štýlom.

Rendová i Kuzmin odovzdávali štafetu na klasických úsekoch na 14. pozícii.

Bukasová síce tiež dosiahla štrnásty najrýchlejší čas na svojom úseku, ale dostala sa pred ňu súperka z Poľska Klaudia Radomyská.

Adamov, ktorí na ZOH mládeže 2024 bol ako jediný slovenský športovec od úvodného dňa až do záverečného, keďže absolvoval aj biatlonové súťaže, predstihol s Poliakom Janom Zwatrzkom slovinského finišmena Lovrenca Karničara a potom až do posledných metrov bojovali o 13. miesto. Napokon súpera o jednu desatinu sekundy zdolal.

Zimné olympijské hry mládeže 2024 vyvrcholia vo štvrtok večer kórejského času záverečným ceremoniálom, na ktorom budú vlajkonosičmi okrem Rendovej aj hokejista Dominik Barčák.

ZOH mládeže 2024

Beh na lyžiach

Miešané štafety 4x5 km: 1. Nemecko 53:07,3 min., 2. Francúzsko +5,7 s, 3. Švajčiarsko +6,0, ... 13. Slovensko (Emília Rendová, Jelisej Kuzmin, Tereza Bukasová, Michal Adamov) +4:11,4 min.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Slováci uzavreli účinkovanie na ZOH mládeže, v akcii bol opäť Kuzmin